Θεσσαλονίκη: Πώς σκοτώθηκε ο 5χρονος Μάριος σε οικισμό Ρομά

Θεσσαλονίκη: Πώς σκοτώθηκε ο 5χρονος Μάριος σε οικισμό Ρομά

Σύμφωνα με μαρτυρίες, κατέρρευσε το τζάμι της παράγκας και το γυαλί «κάρφωσε» το παιδί - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

marios__4_
Ανείπωτος είναι ο πόνος για τους γονείς και τους συγγενείς του πεντάχρονου Μάριου που έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Πέμπτης, στον οικισμό των Ρομά στα Τσαΐρια Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο γιος του προέδρου των Ρομά της περιοχής, Παναγιώτης Καραγκούνης, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τους γονείς και τους συμπαραστέκεται, όλα έγιναν περίπου στις 12 το μεσημέρι, όταν ο πεντάχρονος έπαιζε μαζί με έναν φίλο του στον οικισμό.

Θάνατος του 5χρονου Μάριου σε οικισμό Ρομά (2)


«Τα δύο παιδάκια έπαιζαν στο παράπηγμα. Ο πεντάχρονος πήγε προς το τζάμι της παράγκας που έμενε, το οποίο ήταν αρκετά ψεύτικο και σάπιο. Αυτό έσπασε και τα γυαλιά του προκάλεσαν πολλά τραύματα, με το ένα καρφώνεται στο πλάι σαν μαχαίρι, να μπαίνει στον πνεύμονα και να τον τραυματίζει στην αρτηρία», ανέφερε.

Το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς και τον παππού του με αγροτικό αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας Θέρμης και οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να διακομισθεί άμεσα στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, το οποίο διαθέτει Παιδοχειρουργική Μονάδα. «Το παιδί μεταφέρθηκε με τη συνοδεία αστυνομικών στο νοσοκομείο, προκειμένου να φτάσει γρήγορα, όμως κατέληξε. Είναι δυστυχώς το δεύτερο δυστύχημα που σημειώνεται στον οικισμό, μετά τον θάνατο του 6χρονου παιδιού», σημειώνει.

Κλείσιμο
marios__1_
marios__2_
marios__3_


Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, τα δύο παιδιά φέρεται να παίζανε με ένα μικρό αυτοκίνητο και στην προσπάθεια του ο 5χρονος Μάριος να το πάρει πρώτος από τον φίλο του, έτρεξε και ακούμπησε στο τζάμι της παράγκας, με αποτέλεσμα να πέσει επάνω του και να τον τραυματίσει πολύ σοβαρά.

Η οικογένεια έχει ακόμη ένα παιδάκι μικρότερης ηλικίας και αδυνατούν να πιστέψουν πως το παιχνίδι των δύο παιδιών μετατράπηκε σε εφιάλτη.

«Γλίστρησε και κόπηκε από το τζάμι», λέει ο παππούς του παιδιού

«Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι το εγγόνι μου γλίστρησε, έπεσε πάνω στο τζάμι και κόπηκε. Δεν γνωρίζω πως έγινε, αν εκείνη την ώρα το παιδί έπαιζε. Ήρθε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν το παιδάκι μας, τραυματίστηκε σοβαρά», ανέφερε στο protothema.gr ο παππούς του πεντάχρονου παιδιού, που έσπευσε στο νοσοκομείο μαζί με δεκάδες συγγενείς και φίλους της οικογένειας.

Στο προαύλιο του Γ. Γεννηματάς, το μεσημέρι της Πέμπτης, εξελίχθηκαν σκηνές «αρχαίας τραγωδίας» μόλις οι γονείς και οι συγγενείς του παιδιού ενημερώθηκαν από τους γιατρούς για την τραγική κατάληξη. «Γιατρέ μου σε παρακαλώ κάνε κάτι, σώστε το παιδί μας, το παιδάκι μας», φώναζε με λυγμούς ο πατέρας, με την μητέρα να σωριάζεται στο έδαφος και να επανέρχεται μετά από την φροντίδα που της παρείχε το προσωπικό του νοσοκομείου.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να ξεκαθαριστεί πώς ακριβώς έγινε το τραγικό περιστατικό, πού ακριβώς έπεσε και πώς τραυματίστηκε θανάσιμα το πεντάχρονο παιδί.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετωπική ΕΕ - Ρωσίας για το φυσικό αέριο: Το πλαφόν διχάζει την ΕΕ, «κόκκινο πανί» για τον Πούτιν

Allou Fun Park: Στην Εντατική παραμένει η 21χρονη που τραυματίστηκε στο τρενάκι

Τρόμος για παρέα ανηλίκων στην Κηφισιά: Τους απείλησαν με μαχαίρι και τους έκλεψαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης