Φωτιά τώρα: Σε ύφεση η πυρκαγιά στο δήμο Σαρωνικού, στην περιοχή Φέριζα

Φωτιά τώρα: Σε ύφεση η πυρκαγιά στο δήμο Σαρωνικού, στην περιοχή Φέριζα

Στην περιοχή επιχειρούν 92 πυροσβέστες, επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα - «Εκκενώστε από Φέριζα προς Λαγονήσι» αναφέρει το μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους της περιοχής

fwtia_sarwnikos_xr
Σε ύφεση είναι η φωτιά  που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού. Άμεση ήταν η αντίδραση της Πυροσβεστικής στην περιοχή, περιορίζοντας άμεσα το πύρινο μέτωπο. 

Οι αρχές με αποστολή μηνύματος από το 112 προχώρησαν στην εκκένωση δύο οικισμών, λόγω της φωτιάς στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού που ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το πρωί.

Σημειώνεται πως λίγο μετά τις 11:30 εστάλη μήνυμα του 112 με εντολή εκκένωσης του οικισμού Φέριζα.

Παράλληλα, πριν λίγο στάλθηκε νέο μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική απομάκρυνση των πολιτών που βρίσκονται στον Άγιο Παντελεήμονα της Αναβύσσου. Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν προληπτικά τον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου και να κατευθυνθούν προς το Λαγονήσι λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν κοντά διάσπαρτες κατοικίες.

Λόγω της φωτιάς στη Φέριζα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιοχή της Αναβύσσου στους εξής δρόμους: Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστόδικου, στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα και στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία “Το Μαντρί”. 

112-φεριζα-1
Κλείσιμο



Στην περιοχή επιχειρούν πλέον  92 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 4 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Συνδρομή και από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α. με εντολή Αρχηγού Π.Σ., κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. έχει μεταβεί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.


fwtia_sarwnikos_in__2_
fwtia_sarwnikos_in__1_



fotiatora-saronikos




Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε εκδηλωθεί φωτιά στην περιοχή του Κουβαρά η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο.



Ειδήσεις σήμερα:

Έλον Μασκ: «Τρολάρει» NASA και… συνωμοσιολόγους για τις εικόνες από το σύμπαν

Χτύπησε τη γυναίκα του και την κόρη της που πήγε να τη σώσει

Πάτρα: Ο 49χρονος λίγες ώρες πριν πεθάνει έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης