Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπηςπέφτουν θύματα των απατεώνων του διαδικτύου που προφασίζονται ότι δήθεν θέλουν να προχωρήσουν σε αγορές και να πληρώσουν μέσω e-banking. Το τελευταίο θύμα ήταν ένας έμπορος που δραστηριοποιείται στην Κομοτηνή.
Με τον άτυχο επιχειρηματία επικοινώνησε τηλεφωνικά ένας άγνωστος που ισχυρίστηκε ότι ήθελε να καταβάλλει το αντίτιμο για την αγορά ενός προϊόντος από το κατάστημά του και ταυτόχρονα του έστειλε στο κινητό του ένα μήνυμα που περιείχε έναν υπερσύνδεσμο και του ζητούσε να καταχωρήσει τους προσωπικούς του κωδικούς για να γίνει η συναλλαγή.
Αφού το έκανε ο έμπορος, ο απατεώνας του ζήτησε να του δώσει και τον τετραψήφιο προσωρινό κωδικό, με αποτέλεσμα να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και να μεταφέρει από αυτόν το ποσό των 5.010 ευρώ. Οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας για την ταυτοποίηση του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη