Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 32χρονος πιστολέρο που άνοιξε πυρ στην Καλαμαριά

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 32χρονος πιστολέρο που άνοιξε πυρ στην Καλαμαριά

Βρέθηκαν στο σπίτι του περίπου 25 κιλά ναρκωτικών ουσιών - Συνελήφθη και ο 29χρονος αδελφός του, ο οποίος διέμενε το τελευταίο διάστημα στο ίδιο διαμέρισμα με αυτόν

salonika_pistolero
Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο 32χρονος Αλβανός "πιστολέρο" ο οποίος άνοιξε πυρ το απόγευμα της Τρίτης εντός και εκτός της πολυκατοικίας που διαμένει στην περιοχή του Φοίνικα στην Καλαμαριά και έπειτα από έρευνες που έγιναν στην οικία του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Ο 32χρονος συνελήφθη και αυτήν την ώρα οδηγείται σε εισαγγελέα και ανακριτή. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, επικίνδυνη οδήγηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Στον εισαγγελέα ο 32χρονος Αλβανός που άνοιξε πυρ στην Καλαμαριά


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ποσότητα κάνναβης 23 κιλών και 83 γραμμαρίων

• Ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 1 κιλού και 224 γραμμαρίων

° Λευκή ουσία συνολικού βάρους 356 γραμμαρίων

• Χρηματικό ποσό 16.195 ευρώ

Κλείσιμο
• 2 ζυγαριές ακριβείας και

• Ηλεκτρονικές συσκευές.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη και ο 29χρονος αδελφός του, ο οποίος διέμενε το τελευταίο διάστημα στο ίδιο διαμέρισμα, ενώ σημειώνεται ότι έχει απασχολήσει πολλάκις τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν για περιπτώσεις εμπορίας ναρκωτικών.

IMG_20220608_113555


Το χρονικό

Θυμίζουμε ότι ο 32χρονος για άγνωστη αιτία και σε κατάσταση αμόκ, άνοιξε πυρ το απόγευμα της Τρίτης εντός και εκτός της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει μαζί με τα δύο του παιδιά και τη σύζυγό του, επί της οδού Μυστρά, στην Καλαμαριά.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο protothema.gr, φέρεται να φώναζε ότι βιάζουν τη γυναίκα του, ενώ άλλος ένοικος διπλανής πολυκατοικίας τον άκουσε να φωνάζει "φωνάξτε την αστυνομία". Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγός του είναι έγκυος στο τρίτο τους παιδί και την ώρα του περιστατικού βρισκόταν σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ολα έγιναν όταν ο 32χρονος Αλβανός ξεκίνησε να πυροβολεί αρχικά έξω από την πολυκατοικία και στη συνέχεια άλλες τρεις φορές μέσα στον κοινόχρηστο χώρο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άντρας γκρέμισε την είσοδο της πολυκατοικίας με ένα ρόπαλο που κρατούσε και ανέβηκε μέχρι τον τέταρτο όροφο που μένει ο ίδιος με τα παιδιά του, τα οποία βρίσκονταν εντός του σπιτιού κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

IMG_20220608_113618


Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μέχρι να φτάσει στο διαμέρισμα του, ο άντρας που ήταν σε κατάσταση αμόκ πυροβόλησε και στην εξώπορτα διαμερίσματος του δευτέρου ορόφου. Από το συμβάν δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πάνοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, η οποίοι όταν ανέβηκαν στο διαμέρισμα βρήκαν εντός τα τρία ανήλικα, εκ των οποίων τα δύο ήταν τα παιδιά του δράστη.

Ο 32χρονος, μετά από τους πυροβολισμούς, διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφού αρχικά προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης με έτερο όχημα, τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη στην περιοχή του Δερβενίου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε 1 πιστόλι με γεμιστήρα και 1 φυσίγγιο.

"Πυροβολούσε και έβριζε - Ήταν σε αμόκ"

Όπως ανέφερε στο protothema.gr γυναίκα που μένει στην ίδια πολυκατοικία με τον 32χρονο Αλβανό, "ο άνθρωπος ήταν σε κατάσταση αμόκ, πυροβολούσε και έβριζε".

Όπως είπε η γυναίκα, ο άντρας πρώτα πυροβόλησε μερικές φορές έξω από την πολυκατοικία και στη συνέχεια με ένα ρόπαλο που κρατούσε στα χέρια γκρέμισε κυριολεκτικά την είσοδο της πολυκατοικίας, φωνάζοντας "ανοίξτε, θα τα σπάσω όλα". Μόλις μπήκε πυροβόλησε περίπου τρεις φορές εντός της πολυκατοικίας με την μια σφαίρα να βρίσκει στην εξώπορτα διαμερίσματος.

"Χτυπούσε την πόρτα της εισόδου με μανία για αρκετή ώρα φωνάζοντας. Οι αστυνομικοί έφτασαν πάρα πολύ γρήγορα και ήταν πάνοπλοι. Ο άντρας έλεγε συνέχεια 'φωνάξτε την αστυνομία, γρήγορα, φωνάξτε την αστυνομία'. Οι αστυνόμοι έτρεξαν αμέσως στο διαμέρισμα καθώς πίστευαν ότι κινδυνεύουν τα παιδιά. Ζήσαμε αυτά που βλέπουμε στις ταινίες. Οι αστυνομικοί είχαν ασπίδες στα χέρια και μπήκαν στο διαμέρισμα και αυτός είχε φύγει", ανέφερε στο protothema.gr η γυναίκα.

Σύμφωνα με την ίδια, τις τελευταίες δύο ημέρες έλειπε η σύζυγός του και ήταν στο νοσοκομείο για να γεννήσει το τρίτο τους παιδί, ενώ στο διαμέρισμα του άντρα υπήρχε "περίεργη" κινητικότητα από άτομα που δεν ήταν γνωστά.


Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσαν οι υπογραφές για το καζίνο στο Ελληνικό – Επένδυση άνω του 1 δισ. ευρώ

Έρχονται μπόρες και στην Αττική, οι πρώτες εκτιμήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Νέα πρόκληση από Τούρκο αναλυτή: «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ιδιοκτησίας των Δωδεκανήσων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης