Όπως τονίζεται από τους πανεπιστημιακούς της πρυτανικής αρχής «η εσκεμμένη και συστηματική απαξίωση των Ελληνικών Πανεπιστημίων είτε προβάλλοντας τα ως κέντρα ανομίας είτε καλλιεργώντας καθημερινές σκηνές τυφλής βίας, προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στη λειτουργία των Ιδρυμάτων και αποτελεί τροχοπέδη στην εκπλήρωση του σκοπού τους».
Οι φοιτητές/τριες αποτελούν το κύριο συστατικό της Ακαδημαϊκής κοινότητας αναφέρει η ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία την πρυτανεία «…ανησυχεί ιδιαίτερα η απειλή της σωματικής ακεραιότητας φοιτητών και κάθε άλλου μέλους του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, παραγωγής γνώσης, αριστείας και καλλιέργειας ακαδημαϊκού και δημοκρατικού ήθους. Δεν είναι χώροι σύγκρουσης ιδεοληπτικών πολιτικών». Η λεγόμενη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» -κατά την άποψη της Πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Κρήτης- θα προκαλέσει και δεν θα λύσει προβλήματα.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.