Καιρός στην Αθήνα: Βροχές από το βράδυ, πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα

Καιρός στην Αθήνα: Βροχές από το βράδυ, πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα

Από τις βραδινές κυρίως ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με έμφαση στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού - Δείτε χάρτες

vroxesattiki-kairosaurio
Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Τετάρτης για μεγάλο μέρος της χώρας, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο με κίνηση από βορρά προς νότο αναμένεται να προκαλέσει βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής του καιρού θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, η επικράτηση πολύ ενισχυμένων ανέμων βορείων διευθύνσεων και η πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή την Πέμπτη.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας από το μεσημέρι θα βρεθεί κυρίως η Θεσσαλία, και μετέπειτα τα ηπειρωτικά, με την κακοκαιρία να κάνει το πέρασμά της και από την Αττική. 

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν σήμερα, συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής, όπου από τις βραδινές κυρίως ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με έμφαση στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Παράλληλα θα επικρατήσουν σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει προοδευτική πτώση.

Ο καιρός στην Αθήνα τις επόμενες ώρες θα χαλάσει, με τον ουρανό να συννεφιάζει και οι βροχές να πλήττουν κυρίως τα βόρεια τμήματα. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν νοτιότερα, επηρεάζοντας επιπλέον τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης πάντως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές.

Δείτε χάρτη με την εξέλιξη του καιρού σήμερα στην Αττική 

kairossimera-kairostora-kairosathina-kairos-thermorkasies


Χάρτης με την προοπτική του καιρού αύριο 

Κλείσιμο
kairosaurio-



Ειδήσεις σήμερα:

Κλιματικός Νόμος: Τέλος στην ενέργεια από λιγνίτη μετά το 2028, μόνο οχήματα μηδενικών εκπομπών από το 2030

Κίνδυνος για έντονη χαλαζόπτωση τις επόμενες ώρες, επηρεάζονται Φθιώτιδα, Μαγνησία, Λάρισα και Πιερία

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών μέχρι και 50%, τι πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης