Ρούλα Πισπιρίγκου: Η μητέρα και η αδερφή θα την επισκεφθούν σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η μητέρα και η αδερφή θα την επισκεφθούν σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού

Αναμένεται να της δώσουν κάποια προσωπικά της αντικείμενα, ρούχα και χρήματα – Παραμένει για τέταρτη ημέρα προφυλακισμένη ούσα κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας

miteraadelfiroylas
Η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα το πρωί από την Πάτρα προκειμένου να επισκεφτούν στις φυλακές Κορυδαλλού την 33χρονη γυναίκα για να της δώσουν κάποια προσωπικά της αντικείμενα, ρούχα και χρήματα ώστε να μπορεί να τρέφεται από το κυλικείο των φυλακών.

Η Ρούλα που διανύει την τέταρτη ημέρα κρατούμενη σε ειδικό κελί στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, να προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής της κράτησης.

Η ίδια φαίνεται να είναι ιδιαίτερα απογοητευμένη από τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για την υπόθεση της 9χρονης κόρης τους ενώ χτες το μεσημέρι, ο 30χρονος άντρας μετέβη εκ νέου στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και κατέθεσε στην ανακρίτρια όλα όσα γνωρίζει.

«Θα καταθέσουμε αίτηση αποφυλάκισης και σύμφωνα με τους δικούς μας ισχυρισμούς πρόκειται να αλλάξουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις απαντήσεις που θα δοθούν στα ερωτήματα, στα οποία έχουμε θέσει. Και στρεφόμαστε στο ανώτερο όργανο, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσφεύγοντας εκεί και ζητώντας τη νέα κρίση της υπόθεσής μας», αναφέρει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος ενώ έχει αιτηθεί έγγραφη απάντηση για το αν η κεταμίνη υπήρχε διαθέσιμη στο νοσοκομείο.

«Γιατί μέσα στη δικογραφία, παρά τον τεράστιο θόρυβο, δε δίνεται απάντηση αν η φαρμακευτική ουσία ήταν διαθέσιμη στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Η συλλογή των στοιχείων γίνεται μέσα από την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και όχι μέσω δηλώσεων σε διάφορα μέσα, οι οποίες πολλές φορές είναι αντικρουόμενες μεταξύ τους.

Με δεδομένο ότι όπως κατατίθεται από τους επιστήμονες ο χρόνος που χρειάζεται η κεταμίνη για να δράσει είναι 20 λεπτά, άρα έχοντας τον ακριβή χρόνου του θανάτου έχουμε και την έναρξη του 20λεπτου που είναι το ύποπτο 20λεπτο μέσα στο οποίο χορηγήθηκε η ουσία.

Κλείσιμο
Ενώ οι γιατροί λένε ότι το παιδί αρχίζει να χάνει τη μάχη μέσω του επεισοδίου, του οποίου είχε στις 2.30, το παιδί είχε συνδεδεμένη την καρδούλα του με απινιδωτή-βηματοδότη, ο οποίος έδινε σήμα. Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση που υπάρχει στην δικογραφία τελευταία φορά η καρδούλα της Τζωρτζίνας έδωσε σήμα στις 3.10. Μετατιθέμενη αργότερα η ακριβής ώρα θανάτου μετατίθεται αργότερα και το 20λεπτο το οποίο μας οδηγεί σε χρόνο που η μαμά δεν ήταν στο δωμάτιο. Την ακριβή ώρα αποχώρησης της μαμάς από το δωμάτιο τη δίνουν οι νοσηλεύτριες», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Η Ίριδα «προφανώς» δολοφονήθηκε» λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από το μυστήριο του θανάτου της Ίριδας, μιας από τις τρεις κόρες της οικογένειας Δασκαλάκη ,ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων με μια νέα ανάρτηση στο Facebook του αναφέρεται συγκεκριμένα στις «ασφυκτικές κηλίδες των πνευμόνων».Οι ασφυκτικές κηλίδες των πνευμόνων είναι στικτές αιμορραγικές διηθήσεις του παρεγχύματος. Διαβάζω στην ιστολογική έκθεση της Ίριδας «διάσπαρτες στικτές αιμορραγικές διηθήσεις του παρεγχύματος».

«Η Ρούλα έκανε αγορές προϊόντων στο διαδίκτυο» λέει ο Μάνος Δασκαλάκης

Τρεις ώρες κατέθετε στην 18η ανακρίτρια ,το μεσημέρι της Πέμπτης , ο Μάνος Δασκαλάκης για τον θάνατο της κόρης του Τζωρτζίνας που αποδίδεται σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με θύτη την Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα του 9χρονου κοριτσιού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρούλα έκανε συνεχώς αναζητήσεις για αγορές προϊόντων και φαρμακευτικών από το διαδίκτυο. Ο Μάνος Δασκαλάκης έκανε μεταφορές για λογαριασμό φαρμακευτικής εταιρείας και εταιρείας με κτηνιατρικά προϊόντα. Ωστόσο θεωρεί απίθανο να προμηθεύτηκε η σύζυγός του την κεταμίνη μέσω μεταφοράς που έκανε ο ίδιος.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, πέραν της κεταμίνης, δηλώνει σοκαρισμένος επειδή ενημερώθηκε ότι η σύζυγός του είχε σχεδιάσει τον ξυλοδαρμό του από μπράβους. Όπως αναφέρει ο ίδιος , δεν την είχε ικανή για μια τέτοια ενέργεια και του έχει προκαλέσει μεγαλύτερη έκπληξη, καθώς αποτελεί δείγμα μιας άλλης πλευράς της συζύγου του που τώρα ανακαλύπτεται.

Για το tablet που η Ρούλα Πισπιρίγκου έβαλε στο φέρετρο της Τζωρτζίνας , ο Μάνος Δασκαλάκης της ανέφερε ότι η 9χρονη το είχε συνέχεια στο πλευρό της και εκτιμά ότι δεν έγιναν ύποπτες αναζητήσεις. Ωστόσο, εκ των υστέρων του προκάλεσε υποψίες και πρότεινε να εξεταστεί.


Ειδήσεις σήμερα:

Υποχωρεί η σκόνη σήμερα και ανεβαίνει η θερμοκρασία - Δείτε την πρόγνωση του τριημέρου

H Ferrero εντόπισε την προέλευση της επιδημίας σαλμονέλας στις Kinder

Καταθέτει σήμερα ο γιατρός που κούραρε την Τζωρτζίνα μετά τη διάγνωση της εγκεφαλοπάθειας - Κρίσιμη η μαρτυρία του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης