Σε σχέση με όσα λέγονται για το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr: «Εγώ δεν έχω στα χέρια μου τη δικογραφία και εγώ μάθει να λειτουργώ διαδικαστικά. Δεν θέλω να εκφράσω μία άποψη που μπορεί τελικά να διαψευστεί από το περιεχόμενο της δικογραφίας. Ενστικτωδώς, και το τονίζω αυτό, αλλά και από όσα ακούω γενικά, βλέπω να μην υπάρχει κάποιο αδιάσειστο στοιχείο που να στοιχειοθετεί αδίκημα, εις βάρος της μητέρας. Ακόμη όμως και αν έχουμε να κάνουμε με έναν ασφυκτικό θάνατο, όπως αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί, αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει και εμπλοκή της μητέρας. Για να καταλήξουμε σε εμπλοκή της χρειάζονται μάρτυρες, dna , αποτυπώματα, ομολογία».
«Δεν βλέπω κάτι, αυτή τη στιγμή που να εμπλέκει τη μητέρα παρόλο που συντηρείται αυτή η εικόνα από ανεύθυνους δημοσιογράφους που δεν γνωρίζουν νομικά και τους ενδιαφέρει μόνο να κρατήσουν το θέμα στην επικαιρότητα. Και το έχω δει πολλές φορές αυτό στην καριέρα μου. Όταν όμως έρχονται οι δικαστικές αποφάσεις που τους διαψεύδουν, βασίζονται στο ότι ο κόσμος ξεχνά τις ανοησίες που έλεγαν πριν» καταλήγει ο κ. Κούγιας.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας