Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ο Σαρτζετάκης απέδειξε ότι η η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης κατακτιέται με κόπο

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ο Σαρτζετάκης απέδειξε ότι η η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης κατακτιέται με κόπο

Θερμά συλλυπητήρια της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς τους οικείους του Χρήστου Σαρτζετάκη – Αναφέρεται στην πορεία και το ήθος του, που αναδείχθηκε στον υπηρεσιακό του βίο, με κορυφαίο σταθμό την υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη

sartzetakis_1
Τα θερμά συλλυπητήρια της στους οικείους του Χρήστου Σαρτζετάκη εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σημειώνοντας πως ο εκλιπών «απέδειξε με το παράδειγμά του, ότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, που είναι το ύψιστο καθήκον κάθε δικαστικού λειτουργού, κατακτιέται με κόπο και προσωπικές θυσίες και δικαιώνεται από την Ιστορία».


Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση με αφορμή το θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη αναφέρει τα εξής: «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποχαιρετά σήμερα τον εμβληματικό δικαστικό λειτουργό και τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρήστο Σαρτζετάκη. Η πορεία και το ήθος του, που αναδείχθηκε σε όλο τον υπηρεσιακό του βίο και είχε ως κορυφαίο σταθμό την ακέραια στάση και το σθένος που επέδειξε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως Ανακριτής στην υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, σε καιρούς δύσκολους για τη Δικαιοσύνη, αλλά και η μετέπειτα θητεία του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, τον κατέστησαν σύμβολο της Δημοκρατίας για τον τόπο μας. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης απέδειξε με το παράδειγμά του, ότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, που είναι το ύψιστο καθήκον κάθε δικαστικού λειτουργού, κατακτιέται με κόπο και προσωπικές θυσίες και δικαιώνεται από την Ιστορία. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».



Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιώνεται ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια

Επεισόδιο με Tούρκο ψαρά που απείλησε την ελληνική ακτοφυλακή ανοιχτά της Ίμβρου


Η δύσκολα ανιχνεύσιμη υποπαραλλαγή BA.2 της Omicron έχει βρεθεί σε πέντε χώρες της Αφρικής, λέει ο ΠΟΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης