Ηχηρή παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου: Αφήστε τη Δικαιοσύνη έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις

Ηχηρή παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου: Αφήστε τη Δικαιοσύνη έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις

Μετά τις επικρίσεις των τελευταίων ημερών από πολιτικά κόμματα και τους υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου επισημαίνει: «Επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη»

maria_georgiou_areios_pagos
«Η Δικαιοσύνη θα παραμείνει ανεξάρτητη», αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου απευθύνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν τη Δικαιοσύνη.

Αναφερόμενη σε κρίσεις και επικρίσεις των τελευταίων ημερών για τον ρόλο των δικαστικών λειτουργών και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, η πρόεδρος του Αρείου τονίζει ότι όσοι αφήνουν υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης επί της ουσίας επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν την Δικαιοσύνη. 

Η κυρία Μαρία Γεωργίου τονίζει επίσης ότι όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.

Διαβάστε τη δήλωση της προέδρου του Αρείου Πάγου

«Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες».


Ειδήσεις σήμερα:

Θεοδωρικάκος: 180 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας έχουν αντιμετωπιστεί από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης

Πώς θα δηλώσετε τις αλλαγές στην περιουσιακή σας κατάσταση στο Ε9

«Καταλύτης» οι τοξικολογικές εξετάσεις για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης