Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα έδειξαν οι τοξικολογικές της 24χρονης

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα έδειξαν οι τοξικολογικές της 24χρονης

Οι Αρχές ερευνούν εάν χορηγήθηκε στην 24χρονη το «χάπι του βιασμού» ή αλλιώς η ουσία «γ – υδροξυβουτυρικό οξύ» -  Εν αναμονή του επισήμου πορίσματος των τοξικολογικών εξετάσεων - Ποιοι είναι οι «πρωταγωνιστές» της σκοτεινής υπόθεσης - Τι φοβάται η 24χρονη

1viasmos_m
Απαντήσεις σε σειρά καίριων ερωτημάτων δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για την υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA. 

Η νεαρή γυναίκα υπεβλήθη σε τοξικολογικές εξατάσεις, μετά την καταγγελία της στην Αστυνομία και σύμφωνα με το MEGA βρέθηκαν ίχνη ουσιών που είναι πιθανό να οδηγήσουν στην απώλεια αισθήσεων. Παράλληλα,  εντοπίστηκε ποσότητα αλκοόλ. Ωστόσο, το επίσημο αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, καθώς αναμένεται η εργαστηριακή ανάλυση ούρων που θα δώσει καίριες απαντήσεις. Ανάλογα με το τι ακριβώς θα αναγράφεται στο αποτέλεσμα θα διατυπωθεί και το όποιο κατηγορητήριο. 
Aπό την έρευνα που έγινε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, βρέθηκαν χάπια δίπλα στο κομοδίνο. 

Δείτε βίντεο:




Νωρίτερα, στην εκπομπή «Tlive» του ALPHA, αναφέρθηκε πως οι Αρχές ερευνούν εάν χορηγήθηκε στην 24χρονη κοπέλα το «χάπι του βιασμού» ή αλλιώς η ουσία «γ – υδροξυβουτυρικό οξύ».

Κλείσιμο
Πρόκειται για μία άχρωμη και άοσμη ουσία που ωστόσο την παράγει και ο ανθρώπινος οργανισμός, ενώ έχει την ιδιότητα να κάμπτει τις αντιστάσεις και να προκαλεί υπνηλία.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται η ποσότητα αυτής της ουσίας ώστε να διαπιστωθεί εάν κάποιος της τη χορήγησε.

«Υπάρχουν τέσσερα – πέντε φαρμακευτικά σκευάσματα που χορηγούνται με φαρμακευτική συνταγή κυρίως σε τοξικομανείς. Δυστυχώς χρησιμοποιούνται από μέλη κυκλωμάτων προκειμένου οι κοπέλες που πάνε μαζί τους να είναι άβουλα όντα στις ορέξεις του καθενός» υπογράμμισε χθες ο Αλέξανδρος Σφεληνιώτης, αναπληρωτής ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

Τι φοβάται η 24χρονη - Η έρευνα για το κύκλωμα μαστροπείας με τις διασυνδέσεις στο εξωτερικό

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη μετά και τη χθεσινή παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλειώτα, ο οποίος παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου για την διερεύνηση του κυκλώματος μαστροπείας και την εμπλοκή γνωστών προσώπων.

Η πολύκροτη υπόθεση που από την Παρασκευή έχει προκαλέσει «τσουνάμι» εξελίξεων σε πανελλήνιο επίπεδο έχει οδηγήσει στην αποκάλυψη αλλεπάλληλων καταγγελιών που σχετίζονται με τα άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό της 24χρονης.

Η νεαρή κοπέλα εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα προσπαθεί να βρει την ψυχική της ισορροπία και να σταθεί στα πόδια της, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχεται και απειλές.

Ο θείος της 24χρονης μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 αποκάλυψε πως «εμείς σήμερα το μάθαμε, η οικογένεια αυτή έχει περάσει τα πάνδεινα», καθώς η κοπέλα έχει χάσει τους γονείς της αλλά και τον αρραβωνιαστικό της. «Οι γονείς του πατέρα της ζουν αλλά οι άνθρωποι έχουν περάσει τόσα» είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ και ο εργοδότης της νεαρής κοπέλας αναφερόμενος στο περιστατικό είπε πως «είμαστε 4-5 άτομα, προσπαθούμε να τη βοηθήσουμε, ήταν πολύ γενναία η απόφασή της, ήρθε στο μαγαζί 1η Νοέμβρη, κέρδισε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, δεν έδωσε δικαίωμα».

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των δικαστικών και αστυνομικών αρχών στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες κινούνται προς δύο κατευθύνσεις: αφενός στην πλήρη διαλεύκανση των όσων συνέβησαν στη διάρκεια του πάρτι σε πολυτελές ξενοδοχείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και αφετέρου στην αναζήτηση τυχόν κυκλώματος μαστροπείας, το οποίο δρούσε στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να προωθεί γυναίκες σε αντίστοιχα πάρτι.

Στο ενδιάμεσο, στην τρίτη κατά σειρά κατάθεσή της στις ανακριτικές Αρχές την περασμένη Παρασκευή, η 24χρονη κοπέλα φέρεται να αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, από τα τρία που την παρέσυραν στη σουίτα, ενώ μένει να αποδειχθεί αν της είχαν ρίξει ναρκωτική ή άλλη ουσία στο ποτό της, όπως εικάζει, ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις της.

Και όλα αυτά λίγες ώρες μετά τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκάλεσε η δήλωση του εργοδότη της 24χρονης ότι «δέχεται απειλές για τη ζωή της από ένα κύκλωμα».

Πρόσωπα της νύχτας, άνθρωποι με διασυνδέσεις στους λεγόμενους υψηλούς κύκλους, με γνωριμίες από τον χώρο του θεάματος και του μόντελινγκ... η εξίσωση μοιάζει πολυπαραγοντική.

Μάλιστα, η υπόθεση φαίνεται να βγαίνει και εκτός ελληνικών συνόρων, αφού -σύμφωνα με πληροφορίες- το γραφείο δημοσίων σχέσεων, με έδρα την Αθήνα, που φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα πορνείας και να συνεργαζόταν στενά με παράγοντες της νύχτας και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, είχε «απλώσει» τα πλοκάμια του από τη Μύκονο μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το «εργαλείο» εκείνο που χρησιμοποιείτο ως παγίδα για να «ρίξει» τις νεαρές γυναίκες φέρεται να ήταν οι ναρκωτικές ουσίες. «Δεν αποκλείεται να έριχναν στα ποτά το χάπι του βιασμού για την κάμψη αντιστάσεων η κάποια διεγερτικη ουσια», εκτιμά ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ..

Τόπος του εγκλήματος; Οι σουίτες που φέρεται να νοικιάζονταν από τους πελάτες για να στηθεί το σκηνικό των οργίων.

Ενώ αποτελεί σπαζοκεφαλιά, προσώρας τουλάχιστον, ο ακριβής τρόπος με τον οποίο ενεργούσε το καταγγελλόμενο κύκλωμα μαστροπείας, οι εισαγγελικές αρχές έχουν ενεργοποιήσει το «κουμπί» των ερευνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κατερίνα Μονογυιού: «Ευχαριστώ τους ήρωες Γιώργο και Ανέστη, που απεγκλώβισαν την Αθηνά και τον αδερφό μου»

Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στη Γλυφάδα φέρνει στη δημοσιότητα το protothema

Η Ρομπέρτα Μετσόλα νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης