Από τη Μύκονο μέχρι τo Ντουμπάι: Ποιο είναι το κύκλωμα μαστροπείας που ερευνά η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης

Από τη Μύκονο μέχρι τo Ντουμπάι: Ποιο είναι το κύκλωμα μαστροπείας που ερευνά η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης

Οργανωμένο κύκλωμα μαστροπείας με διασυνδέσεις στο εξωτερικό στις έρευνες της Εισαγγελίας - Οι μακροχρόνια μισθωμένες σουίτες και το «δόλωμα» - Πώς δρα και ποιοι εμπλέκονται - «Φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, οι απειλές είναι πάρα πολλές» καταγγέλλει ο εργοδότης της 24χρονης

suite_hotel_art
Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις και θύελλα αποκαλύψεων αναμένεται να προκαλέσει η υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

«Υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες που θα βγουν». Με αυτό το σχόλιο ο συνήγορος υπεράσπισης της 24χρονης, που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, επεδίωξε να δώσει την ακτινογραφία, την πραγματική διάσταση του προβλήματος.

Επιχειρώντας να φωτίσει τις προεκτάσεις, μίλησε ανοιχτά για τη δράση ενός οργανωμένου κυκλώματος με διασυνδέσεις στο εξωτερικό. Δεν ήταν ο μόνος. Πριν από λίγες ώρες εκκωφαντικό θόρυβο προκάλεσε και η δήλωση του εργοδότη της 24χρονης ότι «δέχεται απειλές για τη ζωή της από ένα κύκλωμα».

Πρόσωπα της νύχτας, άνθρωποι με διασυνδέσεις στους λεγόμενους υψηλούς κύκλους, με γνωριμίες από τον χώρο του θεάματος και του μόντελινγκ... η εξίσωση μοιάζει πολυπαραγοντική. Η υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη «κρύβει» πολλές συνιστώσες, τη στιγμή που έχει ανοίξει ο δρόμος των ερευνών ώστε να φτάσουν οι Αρχές στο κύκλωμα μαστροπείας που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την κακοποίηση της 24χρονης.

Μάλιστα, η υπόθεση φαίνεται να βγαίνει και εκτός ελληνικών συνόρων, αφού - σύμφωνα με πληροφορίες - το γραφείο δημοσίων σχέσεων, με έδρα την Αθήνα, που φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα πορνείας και να συνεργαζόταν στενά με παράγοντες της νύχτας και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, είχε «απλώσει» τα πλοκάμια του από τη Μύκονο μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το «εργαλείο» εκείνο που χρησιμοποιείτο ως παγίδα για να «ρίξει» τις νεαρές γυναίκες φέρεται να ήταν οι ναρκωτικές ουσίες. "Δεν αποκλείεται να έριχναν στα ποτά το χάπι του βιασμού για την κάμψη αντιστάσεων η κάποια διεγερτικη ουσια", εκτιμά ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ..

Τόπος του εγκλήματος; Οι σουίτες που φέρεται να νοικιάζονταν από τους πελάτες για να στηθεί το σκηνικό των οργίων.

Κλείσιμο
Ενώ αποτελεί σπαζοκεφαλιά, προσώρας τουλάχιστον, ο ακριβής τρόπος με τον οποίο ενεργούσε το καταγγελλόμενο κύκλωμα μαστροπείας, οι εισαγγελικές αρχές έχουν ενεργοποιήσει το «κουμπί» των ερευνών.

Τη Δευτέρα, ειδικότερα, δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της μαστροπείας. Αφορμή αποτέλεσαν καταθέσεις στο πλαίσιο της ανάκρισης, σύμφωνα με τις οποίες στο πάρτι βρίσκονταν και άλλες νεαρές γυναίκες που φέρονται να εκδίδονταν.

Άμεση ήταν και η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, στην υπόθεση του βιασμού στη Θεσσαλονίκη. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης Άγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου, ώστε να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων».

Πώς άνοιξε η βεντάλια των αποκαλύψεων και ποιοι φέρεται να εμπλέκονται

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά τις δημόσιες καταγγελίες του δικηγόρου της 24χρονης ο οποίος μίλησε για άτομα που αναζητούνται από τις Αρχές και είχαν στόχο τον εντοπισμό νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε ύποπτα πάρτι.

Από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης πάντως, έγινε γνωστό ότι το θύμα, το οποίο έκανε την καταγγελία, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν ενταχθεί στο κύκλωμα. Ωστόσο, υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που εξετάζονται και στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει ιδιοκτήτης γραφείου δημοσίων σχέσεων από την Αθήνα, στην ατζέντα του οποίου περιλαμβάνονται και μεγάλα ονόματα από τον χώρο του θεάματος και του μόντελινγκ.

Ο συνήγορος της 24χρονης κοπέλας, Θανάσης Ζιώγας, έδωσε το στίγμα και προανήγγειλε πως θα υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση. «Έχω ακούσει ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες που θα βγουν. Για άλλα περιστατικά που σημειώθηκαν από τους ίδιους. Όχι την ίδια νύχτα», επισήμανε ο κ. Ζιώγας.

Οι Αρχές εξετάζουν, έτσι, το ενδεχόμενο πιθανής σύνδεσης ατόμων που εργάζονται σε νυχτερινά κέντρα ή είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες και που έχουν σχέση με το συγκεκριμένο γραφείο δημοσίων σχέσεων από την Αθήνα.

Δράση εκτός συνόρων, το «δόλωμα» και οι σουίτες

Το γραφείο δημοσίων σχέσεων φέρεται να διαθέτει μεγάλο πελατολόγιο με γνωστούς επιχειρηματίες. Δραστηριοποιείται, δε, ακόμα και στις αραβικές χώρες, ειδικότερα δρα κυρίως στο τρίγωνο Αθήνα- Ντουμπάι- Μύκονο, στη Θεσσαλονίκη όπως και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το φερόμενο ως κύκλωμα μαστροπείας χρησιμοποιεί μακροχρόνια μισθωμένες σουίτες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή «πάρτι» όπου συμμετέχουν επιφανείς προσωπικότητες ενώ γίνεται και συστηματική χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Μάλιστα πολλές κοπέλες εξαναγκάζονται σε ερωτικές πράξεις ύστερα από αποπλάνηση με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η καταγγελία του εργοδότη

Τον κύκλο των ερευνών ανοίγουν και οι δηλώσεις του εργοδότη της 24χρονης, ο οποίος πριν από λίγες ώρες είχε δηλώσει τα εξής για τη νεαρή γυναίκα: «Φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, οι απειλές είναι πάρα πολλές, προσπαθεί και φυλάγεται».

«Δεν είναι μόνη της. Καθημερινά γίνεται μια συσπείρωση δίπλα της» είχε προσθέσει, ενώ τα λόγια του έρχονται να συμπληρώσουν κατά κάποιο τρόπο το παζλ.

Από τη στιγμή που η σιωπή έσπασε και η 24χρονη ετοιμάζεται με αποφασιστικότητα να ανοίξει τα χαρτιά της, προβαίνοντας σε αποκαλύψεις, δημιουργείται η ελπίδα για την εξάρθρωση μιας σπείρας που φέρεται να έριξε στη δυστυχία πλήθος κοριτσιών.

Τη νύχτα που βιάστηκε η 24χρονη ήταν ζαλισμένη, κατάσταση που πιθανώς να είχε προσχεδιαστεί, πλέον όμως αντικρίζει με νηφάλια ματιά το παρόν και είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους.


Ειδήσεις σήμερα:

Στον ανακριτή σήμερα ο 46χρονος που έστειλε στο νοσοκομείο τη σύντροφό του στην Αργυρούπολη

Από σήμερα η δεύτερη ψυχρή εισβολή - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Φάκελος «Μιούριελ ΜακΚέι»: Η απαγωγή της γυναίκας που... δεν ήταν σύζυγος του Μέρντοχ και η τραγική της κατάληξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης