Κερατσίνι: Οργή και ερωτήματα για τον θάνατο της 8χρονης που σφήνωσε σε πόρτα εργοστασίου

Κερατσίνι: Οργή και ερωτήματα για τον θάνατο της 8χρονης που σφήνωσε σε πόρτα εργοστασίου

Ένταση έξω από το εργοστάσιο με την οικογένεια της μικρής να ζητά εξηγήσεις - Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που εγκλωβίζεται το 8χρονο κορίτσι - Μία σύλληψη από την αστυνομία

keratsini_8xroni_xr
Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας, έξω από το εργοστάσιο στο Κερατσίνι που έχασε τη ζωή του 8χρονο κορίτσι, όταν εγκλωβίστηκε στην πόρτα της εισόδου. 

Η οικογένεια της μικρής βρέθηκε στο σημείο που βρήκε τραγικό θάνατο το κορίτσι, ζητώντας εξηγήσεις από τους υπεύθυνους του εργοστασίου.

Την ίδια ώρα, στη σύλληψη ενός ατόμου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, προχώρησε η αστυνομία, για τον τραγικό θάνατο 8χρονης που εγκλωβίστηκε σε μεταλλική πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfw40g2wwbp5-se)

Η τραγωδία σημειώθηκε στις 17 Νοεμβρίου, στις 17:30 το απόγευμα, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες η 8χρονη εγκλωβίστηκε και έχασε τη ζωή της.

Κλείσιμο
Χρειάστηκαν 20 ολόκληρα λεπτά για να καταλάβουν οι υπεύθυνοι του εργοστασίου ότι εκεί βρισκόταν ένα παιδί.



Στις 18:10 ενημερώθηκε ο διευθυντής του εργοστασίου, ενώ στις 18:30, ενώ έχει ανοίξει η πόρτα και βρίσκεται εκεί η σορός της 8χρονης, ένα άλλο φορτηγό μπήκε στο εργοστάσιο και το σώμα του κοριτσιού εγκλωβίστηκε ξανά.

Χρειάστηκαν 4 ώρες για να απεγκλωβιστεί το σώμα της 8χρονης, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό στο Τζάνειο.

Αρχικά συνελήφθησαν η μητέρα και η γιαγιά της 8χρονης, οι οποίες στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες.

Εικόνες-γροθιά στο στομάχι

Όπως φαίνεται σε βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το MEGA, ο υπάλληλος δίνει την εντολή να κλείσει η πόρτα του εργοστασίου και κατευθύνεται προς το εσωτερικό της αποθήκης, αφήνοντας τη μετακινούμενη πόρτα χωρίς επίβλεψη.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, κι ενώ η πόρτα σιγά-σιγά συνεχίζει να κλείνει, το 8χρονο κορίτσι μπαίνει τρέχοντας μέσα στο χώρο του εργοστασίου, από τη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Το παιδί στέκεται μπροστά στην πόρτα, προφανώς σκεπτόμενο τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Λίγο πριν η πόρτα κλείσει τελείως το παιδί, στις 17:31, αποφασίζει να βγει από τον χώρο του εργοστασίου. Δυστυχώς δεν πρόλαβε, με αποτέλεσμα η πόρτα να εγκλωβίσει το παιδί.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfvnnaw9vcjt-sf)

Στις 17:50, ο υπάλληλος περνά μπροστά από την πόρτα, όπου βρίσκεται το εγκλωβισμένο παιδί, κοιτάει αλλά δε φαίνεται να αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί. Στις 17:52 ο υπάλληλος περνά ξανά.

«Δεκάδες τα ερωτήματα - Ο φύλακας βρισκόταν στα 3 μέτρα από το σημείο»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης, Ιωάννης Μπαρκαγιάννης.

«Υπάρχουν δεκάδες ερωτήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε γίνεται ολόκληρη εταιρία, να μην έχει κάποιο φωτοκύτταρο που να βλέπει ότι υπάρχει εμπόδιο μπροστά στην πόρτα και να σταματάει. Ακόμα, ο χώρος στον οποίο ήταν ο φύλακας, ήταν μόλις 3 μέτρα από το σημείο. Υπήρχε άνθρωπος εκεί. Υπάρχει ειδικός χώρος για τη φρούρηση της εισόδου 24 ώρες το 24ωρο. Έχω ακούσει ότι το πέρασαν το παιδί για σακούλα. Το εργοστάσιο ήταν ανοιχτό, τα φορτηγά πηγαινοέρχονταν», είπε ο κ. Μπαρκαγιάννης.

«Δε γνωρίζω αν το παιδί συνήθιζε να πηγαίνει εκεί. Το σπίτι του είναι σχετικά κοντά, σε απόσταση 2-3 χλμ.. Από όσο μου είπε ο παππούς και η γιαγιά που είχαν ουσιαστικά την κηδεμονία της 8χρονης, δεν έφευγε ποτέ μακριά από το σπίτι», συνέχισε ο ίδιος.

«Κάποιος είδε το κοριτσάκι, περνούσαν και άνθρωποι από το σημείο. Σήμερα στην εισαγγελία θα ζητήσω να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να δούμε με ποιον μιλούσαν τα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, και μιλούσαν συνεχώς στο κινητό», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Μπαρκαγιάννης.

Δείτε βίντεο: Κερατσίνι: Οργή και ερωτήματα για τον θάνατο της 8χρονης που σφήνωσε σε πόρτα εργοστασίου
Κερατσίνι: Οργή και ερωτήματα για τον θάνατο της 8χρονης που σφήνωσε σε πόρτα εργοστασίου



Ειδήσεις σήμερα:

Στον κυκλώνα της πανδημίας η Ευρώπη: Lockdown και επεισόδια

Νέα μέτρα από σήμερα και 15 ημέρες αγωνίας πριν το «Σχέδιο Β»

Επιδείνωση του καιρού - Εβδομάδα βροχών και καταιγίδων - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης