Κορδελιό: Πώς σώθηκε το κοριτσάκι που έπεσε από τον 4ο όροφο και γιατί έλειπε η μητέρα του από το σπίτι

Κορδελιό: Πώς σώθηκε το κοριτσάκι που έπεσε από τον 4ο όροφο και γιατί έλειπε η μητέρα του από το σπίτι

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε παιδοχειρουργική κλινική - Φέρει μώλωπες, μικροκατάγματα στην αυχενική μοίρα και θλάση σε πνευμονοθώρακα

kordelio35
Ο τρόμος επισκίασε κάθε συναίσθημα και η αγωνία κλιμακώθηκε απότομα όταν ένα 4χρονο κοριτσάκι έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Το κοριτσάκι, τελικά, σώθηκε επειδή ανακόπηκε η ταχύτητα από την ενδιάμεση πτώση στο δέντρο, προτού βρεθεί στο έδαφος. Τα ερωτήματα, όμως, που αυτόματα ανακύπτουν αφορούν στην οικογένεια της μικρής, ενώ εκείνο που εγείρει προβληματισμό είναι το γιατί το κοριτσάκι βρέθηκε μόνο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του παιδιού είναι αλβανικής καταγωγής, με τρία παιδιά. Λόγω της βροχόπτωσης που σημειώθηκε, σήμερα, στο Κορδελιό η μητέρα φοβήθηκε να πάρει μαζί της την 4χρονη και έτσι την άφησε στο διαμέρισμά τους, στη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η οικογένεια δεν έχει δώσει ποτέ, κατά το παρελθόν, σημάδια παραμέλησης παιδιών.

Το χρονικό της πτώσης

Το κοριτσάκι έπαιζε με την ομπρέλα στο μπαλκόνι, όμως ξαφνικά της έφυγε και πηγαίνοντας να την πιάσει, στα σύρματα της απλώστρας, ξεκίνησε το θρίλερ. Στη συνέχεια η μικρή έπεσε από το μπαλκόνι, όμως για καλή της τύχη η ταχύτητα ανακόπηκε όταν έπεσε στο δέντρο, προτού βρεθεί στο έδαφος. 

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παίδων.


Σύμφωνα με το GRTimes.gr, η μικρή, μόλις μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ υποβλήθηκε από τους γιατρούς σε σειρά εξετάσεων. 

Κλείσιμο
Το παιδί φέρει μώλωπες, μικροκατάγματα στην αυχενική μοίρα και θλάση σε πνευμονοθώρακα.


Μια γυναίκα το άρπαξε και προσπάθησε να φύγει

«Έπεσε από το μπαλκόνι, από τον τέταρτο όροφο, έχει ένα δέντρο και ευτυχώς το ‘πιάσε το δέντρο. Έπεσε πάνω στο δέντρο και μετά έπεσε κάτω το μωρό», είπε αυτόπτης μάρτυρας στο MEGA, που πρόβαλε βίντεο με τους κατοίκους να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ο αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε ότι το κοριτσάκι αρχικά δεν είχε τις αισθήσεις του. «Μόλις έπεσε το μωρό σε δύο δευτερόλεπτα, τρία πήγαμε εκεί. Το μωρό όταν πήγα εγώ ήταν αναίσθητο, ούτε έκλαιγε ούτε τίποτα λες και ήταν νεκρό. Είχε αίματα το παιδί. Μετά το έκαναν λίγο αναπνοές, πέντε λεπτά ο ένας κύριος που ήξερε καλά, και το μωρό άρχισε να κλαίει μετά. Και μετά περιμέναμε για γονείς δεν ερχόταν κανείς, φωνάζαμε», σημείωσε.

Οι κάτοικοι λένε ότι όταν το κοριτσάκι ανέκτησε τις αισθήσεις του και άρχισε να κλαίει, μια γυναίκα εμφανίστηκε στο σημείο, το πήρε αγκαλιά και θέλησε να φύγει.

«Ήρθε μία κυρία, το σκούπιζε, έκλαιγε, και ήθελε να πάρει το μωρό να φύγει χωρίς το ασθενοφόρο, να μην το πάρει το ασθενοφόρο», αναφέρουν. Οι συγκεντρωμένοι έκαναν τα πάντα για να την αποτρέψουν. Ορισμένοι εκτιμούν ότι ίσως να ήταν η μητέρα του παιδιού. «Ήρθε αυτή η γυναίκα, το πήρε αγκαλιά, έκλαιγε, το σκούπιζε και λέμε “τι το έχεις;”. “Τίποτα” είπε αυτή. Και μετά ήρθε να το πάρει για να φύγει, να φύγει, να εξαφανιστεί κάπου. Και της είπαμε “πού θα πάρεις το μωρό; Είναι χτυπημένο”».

Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τον Μπάιντεν... ο ύπνος πήρε και τον Τζόνσον στη διάρκεια ομιλίας στην COP26

Εκτός δρομολογίων, λέει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το βαγόνι στο οποίο... ανακάλυψε μανιτάρια ο Νίκος Παππάς

Με rapid τεστ σε λιανεμπόριο, κομμωτήρια, τράπεζες και μεικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης οι ανεμβολίαστοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης