Μύκονος: Το «Scorpios» πάει... Μεξικό!

Μύκονος: Το «Scorpios» πάει... Μεξικό!

Το beach bar-ναός της μυκονιάτικης διασκέδασης ανοίγει το δικό του παράρτημα στο εξωτικό «αντι-COVID» καταφύγιο των Αμερικανών - 100 εργαζόμενοι από το «Scorpios» της Μυκόνου παίρνουν... μετάθεση για την κωμόπολη Τουλούμ, στην Καραϊβική

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
mykonos53
Αν κάτι εξάγουμε με επιτυχία σε αυτή τη χώρα, εκτός από λαχανικά, ψάρια και τυριά, αυτό σίγουρα είναι τα μυκονιάτικα beach bars, που έχουν γίνει περιζήτητα από μεγάλες ανά το κόσμο αλυσίδες εστίασης και διασκέδασης. Την αρχή έκανε το «Nammos», το οποίο με τη βοήθεια μεγάλου fund κατάφερε όχι μόνο να εγκατασταθεί στο Εμιράτο του Ντουμπάι, σε προνομιακό παραθαλάσσιο σημείο, δίπλα στο πεντάστερο «Four Seasons», αλλά και να εδραιωθεί στη συνείδηση των Αράβων καλοφαγάδων, μεταξύ των οποίων και ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ. Σύντομα πρόκειται να επεκταθεί και στην Ευρώπη, στο αριστοκρατικό Knightsbridge και στη Γαλλική Ριβιέρα, στο θρυλικό ξενοδοχείο «Majestic» των Καννών.

Ακολουθεί λοιπόν ο «Scorpios», αυτό το απαράμιλλης αισθητικής παραθαλάσσιο beach bar, χτισμένο στο άγονο κυκλαδίτικο έδαφος, κάτω από έναν βράχο. Μια επιχείρηση εστίασης που ξεπερνάει σε τζίρο τα 20 εκατ. ευρώ μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών και μοιράζει 1 εκατ. ευρώ στο προσωπικό του από τα φιλοδωρήματα των πελατών, στο τέλος κάθε σεζόν. Πριν από δυο χρόνια ο «Scorpios» πέρασε κάτω από την ομπρέλα του «Soho House», του διασημότερου ίσως member club στο κόσμο, βασικός μέτοχος του οποίου είναι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ρόναλντ Μπερκλ.

Ο πανίσχυρος επιχειρηματίας, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται, σύμφωνα με το «Forbes», σε 2 δισ. δολάρια, κράτησε δίπλα του, τους δύο πολυμήχανους Γερμανούς Μάριο Χέρτελ και Τόμας Χέιν, εκείνους δηλαδή που εμπνεύστηκαν να χτίσουν πάνω στον βράχο της Παράγκας μια σύγχρονη εκδοχή της αρχαίας ελληνικής αγοράς, που τελικά μεταμορφώθηκε σε ένα πραγματικό κοπτήριο χρήματος, με τζίρο που μπορεί να φτάσει, ίσως και να ξεπεράσει, το 1 εκατ. ευρώ τη βραδιά.
mykonos54
Το σημείο όπου θα χτιστούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του beach bar στην Τουλούμ του Μεξικού

Μαζί λοιπόν σχεδίαζαν από καιρό την παγκόσμια επέκταση του «Scorpios», με πρώτο σταθμό το Τουλούμ, στο Μεξικό.

Σε απόσταση μιας ώρας από το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Κανκούν στη χερσόνησο του Γιουκατάν, το Τουλούμ κέρδισε τους τουρίστες με το boho στυλ του, τη zen φιλοσοφία και τα εξαιρετικά ξενοδοχεία σε στυλ bungalows. Πρόκειται για μία από τις τελευταίες οχυρωμένες πόλεις που έφτιαξαν οι Μάγια, γι’ αυτό και περιλαμβάνεται στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Χτίστηκε σε ένα ύψωμα πάνω στη θάλασσα για να διευκολύνει τις εμπορικές συναλλαγές και για να λειτουργεί ως φάρος για τους ναυτικούς. Εκεί τα ερείπια των Μάγια υψώνονται πάνω από τη θάλασσα, δημιουργώντας ένα μοναδικό φυσικό τοπίο και προσφέροντας εκπληκτική θέα σε όσους απολαμβάνουν τον ήλιο στην παραλία. Σήμερα το Τουλούμ θεωρείται η «Μύκονος του Μεξικού» παίρνοντας τα σκήπτρα από τo Κανκούν και το Κάμπο Σαν Λούκας.

«Πρόκειται για ένα πρότζεκτ το οποίο σχεδιάζαμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο» λέει στο «ΘΕΜΑ» ο Μάριο Χέρτελ. «Και δεν πρόκειται μόνο για ένα beach bar, αλλά για μια ολοκληρωμένη τουριστική εγκατάσταση που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο με περίπου 60 δωμάτια και κάποια “δεντρόσπιτα”, εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον που θα προσφέρουν αξέχαστες συνθήκες διαμονής στους πελάτες μας», προσθέτει. Oπως εξηγεί, η εύρεση του κατάλληλου σημείου για την επένδυση ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι, δεδομένου ότι στο Τουλούμ βρίσκονται ήδη στημένα παραρτήματα των σημαντικότερων αλυσίδων εστίασης στοn κόσμο και μάλιστα σε οικόπεδα-φιλέτα, μια ανάσα από τα τiρκουάζ νερά της μαγευτικής παραλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘEMAτος», η επένδυση ενδέχεται να ξεπεράσει το ποσό των 30 εκατ. ευρώ και θα απασχολεί τουλάχιστον 100 Ελληνες εργαζόμενους από το «Scorpios» της Μυκόνου. Εκείνους δηλαδή που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να ξεχειμωνιάζουν κάτω από τον καυτό μεξικάνικο ήλιο και το καλοκαίρι να επιστρέφουν στο κυκλαδίτικο νησί. Μάλιστα επειδή στο Τουλούμ η εύρεση χώρων διαμονής για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων δεν είναι δα και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο, όπως άλλωστε συμβαίνει και στη Μύκονο, οι άνθρωποι της Soho House πρόκειται να χρηματοδοτήσουν και την ανέγερση ξενοδοχείου, τα δωμάτια του οποίου θα διατίθενται αποκλειστικά στα μέλη του προσωπικού για τη διαμονή τους, κάτι που ήδη συμβαίνει στη Μύκονο με την κατασκευή και λειτουργία αυτόνομων κτιρίων που περιλαμβάνουν δίκλινα δωμάτια με κουζίνα, μπάνιο και βεράντα και στον περιβάλλοντα χώρο έχουν φτιαχτεί γήπεδα μπάσκετ και τένις τα οποία λειτουργούν ως εργαλεία αποσυμπίεσης από το στρες της καθημερινότητας.
mykonos__1_
Η ατμόσφαιρα της Μυκόνου και οι αιθέριες παρουσίες δεν θα λείπουν από το νέο project του διάσημου beach bar στην Καραϊβική
Κλείσιμο

Ο «Scorpios» στο Τουλούμ πρόκειται να ανοίξει τον Δεκέμβριο του 2022 ώστε να προλάβει τη high season της μεξικανικής χερσονήσου, που ξεκινάει από τον Νοέμβριο και ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο. Ωστόσο η πόλη των Μάγια δεν πρόκειται να είναι η τελευταία στάση στα σχέδια για την επέκταση του «Scorpios» καθώς ο Ρόναλντ Μπερκλ μαζί με τον Τόμας Χέιν και τον Μάριο Χέρτελ, έχουν ήδη συμφωνήσει να βάλουν τη σφραγίδα του μυκονιάτικου beach bar σε 4-5 τοπ ευρωπαϊκούς προορισμούς, ξεκινώντας από την Πορτογαλία και την Ακτή Αμάλφι, στον κόλπο του Σαλέρνο της νότιας Ιταλίας.

Ο billionaire

Ο Ρόναλντ Μπερκλ, ο οποίος το 2012 είχε εξαγοράσει το πλειοψηφικό μερίδιο της Soho αντί περίπου 383 εκατ. δολαρίων είναι ο άνθρωπος πίσω από την επέκταση της επιχείρησης Scorpios σε επιλεγμένα σημεία στον πλανήτη. Είναι συνιδρυτής και διευθύνων εταίρος της The Yucaipa Companies LLC, μιας εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων και εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων που ειδικεύεται στις υποαπασχολούμενες εταιρείες των ΗΠΑ στους κλάδους της διανομής, της εφοδιαστικής αλυσίδας της διατροφής, του λιανικού εμπορίου, των καταναλωτών και των ελαφρών βιομηχανιών. Η περιουσία του, σύμφωνα με το «Forbes», υπολογίζεται σε 2 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», ο Μπερκλ, ο οποίος τυγχάνει και επιστήθιος φίλος του πρώην Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον βρισκόταν σε συζητήσεις για την αγορά του «The National Enquirer», του ταμπλόιντ που έφερε στο φως το μεγαλύτερο ερωτικό σκάνδαλο των τελευταίων ετών, με πρωταγωνιστή τον ιδιοκτήτη της Amazon Τζεφ Μπέζος. Σήμερα η Soho House, με τον Ρόναλντ Μπερκλ στο τιμόνι της, διαθέτει παραρτήματα σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, περιλαμβανόμενων εστιατορίων, κινηματογράφων, χώρων εργασίας, σπα κ.λπ. Ενας από τους δύο βασικούς μετόχους είναι ο Ρίτσαρντ Κέρινγκ, ιδιοκτήτης του γνωστού members club με την επωνυμία «Annabel’s», τις πόρτες του οποίου έχουν διαβεί οι ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη φορώντας σούπερ μίνι διακοσμημένα με κρύσταλλα Swarovski και 12ποντα.

mykonos-_2_
Οι δύο πολυμήχανοι Γερμανοί δημιουργοί του «Scorpios», Μάριο Χέρτελ και Τόμας Χέιν, στην παραλία της Τουλούμ

O Κέρινγκ κατέχει το 30% της Soho House και το υπόλοιπο 10% ανήκει στον ιδρυτή της λέσχης Νικ Τζόουνς. Η σύμπραξη του «Scorpios» με τη Soho House σηματοδότησε και μια σειρά από κινήσεις που γιγάντωσαν τη φήμη του μυκονιάτικου beach restaurant στα πέρατα του κόσμου. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε η ιδιότητα του μέλους των Friends of Scorpios, η οποία περιλαμβάνει προνομιακή πρόσβαση στο beach bar, σε ειδικές εκδηλώσεις και εμπειρίες, καθώς και ειδικές τιμές στο «San Giorgio», τα ξενοδοχεία της Soho House.


Ειδήσεις σήμερα:

Η ιστορία του ανθρώπου που σκότωσε ο «Σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας

Απαλλάχθηκε όλων των κατηγοριών ο υπαστυνόμος που εμβόλισε το αυτοκίνητο αστυνομικού διευθυντή στη Ρόδο

Facebook Connect: Ο Ζούκερμπεργκ στην «αντεπίθεση» - Θα ανακοινώσει σήμερα το νέο όνομα της πλατφόρμας;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης