Η ιστορία του ανθρώπου που σκότωσε ο «Σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας

Η ιστορία του ανθρώπου που σκότωσε ο «Σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας

Ο Βασίλης Πολύζος δέχθηκε δύο σφαίρες, όταν μπήκε μπροστά από τον συνάδελφό του για να τον προστατεύσει – Την προηγούμενη μέρα ο δολοφόνος είχε διαμαρτυρηθεί για φασαρία, επειδή έκαναν εργασίες εγκατάστασης φυσικού αερίου

samurai_thima_xr
«Δεν θα έχετε καλά ξεμπερδέματα» ήταν η απειλή του 40χρονου «Σαμουράι» μία μέρα πριν σκοτώσει τον 43χρονο εργάτη και τραυματίσει τον 40χρονο συνάδελφό του. Η απειλή του ειπώθηκε μετά από διαμαρτυρία του κατηγορούμενου, επειδή τα θύματα , όπως είπε, έκαναν φασαρία, κατά τη διάρκεια εργασιών εγκατάστασης φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να υπάρξει λογομαχία.

Την επόμενη μέρα, ο «σαμουράι» κατέβηκε από το σπίτι του ντυμένος με στολή «τζουντόκα», μετέβη στη λεωφόρο Τατοΐου όπου βρίσκονταν οι δυο άνδρες κι εκεί διαπληκτίστηκε μαζί τους. Έπειτα από λίγο άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, πετυχαίνοντας τον Βασίλη Πολύζο στην κοιλιακή χώρα και στον μηρό και τον συνάδελφό του επίσης στον μηρό.

Ο πρώτος τραυματίστηκε θανάσιμα και ο δεύτερος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τη στιγμή που ο 40χρονος σήκωσε και έστρεψε το όπλο του κατά των δυο ανδρών, ο Βασίλης Πολύζος, προκειμένου να προστατέψει τον συνάδελφό του, ενστικτωδώς μπήκε μπροστά του, με αποτέλεσμα να δεχθεί τις δυο πρώτες σφαίρες.


«Ο Βασίλης ήταν φιλότιμος κι εργατικός»

Στη γειτονιά του θύματος, στο Ηλιακό Χωριό, στην Πεύκη, όσοι γνώριζαν τον Βασίλη Πολύζο έχουν μόνο καλά λόγια να πουν. Άνθρωπος του μεροκάματου, έκανε ό,τι περνάει από το χέρι του για να παρέχει τα απαραίτητα στην μητέρα του και στην γιαγιά του.

Από το πρωί όργωνε τις γειτονιές με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο συνεργείο της εταιρίας εγκατάστασης αερίου και τα απογεύματα πήγαινε όπου τον καλούσαν για μερεμέτια κι άλλες δουλειές. Έκανε τον ψήστη σε παιδικά πάρτι, παρείχε βοήθεια σε ηλικιωμένους, έτρεχε από δω και εκεί για ένα συμπλήρωμα στον μισθό του.

«Ο Βασίλης ήταν φιλότιμος και εργατικό παιδί» λέει στο protothema.gr, πρόσωπο που τον γνώριζε καλά. «Θα σας πω μόνο ότι κάποια Χριστούγεννα, δεν ήταν στο οικογενειακό τραπέζι αλλά στο σπίτι μας και έβαζε τα σώματα του καλοριφέρ γιατί η σύζυγος μου γεννούσε και θα ερχόμασταν σπίτι με το μωρό. Τέτοιος άνθρωπος ήταν», προσθέτει.

Κλείσιμο
Ο Βασίλης Πολύζος δεν είχε χρόνο για διασκεδάσεις. Αισθανόταν ότι η ζωή έτρεχε μπροστά του κι εκείνος προσπαθούσε μάταια να την φτάσει, όντας πνιγμένος στις υποχρεώσεις του. Μοναδική διέξοδος του, για να αποσυμπιεστεί από το άγχος και το στρες της καθημερινότητας, ήταν το αυτοκίνητο του, μια μαύρη Octavia, την οποία είχε πάντα στη «πένα», βρέξει- χιονίσει.

samurai_thima


Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο «σαμουράι»

Όσον αφορά τον δράστη, εκείνος πήρε τον δρόμο για τη φυλακή και συγκεκριμένα για το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, πήρε αμέσως μετά την χθεσινή απολογία του στην ανακρίτρια. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα θα κρατηθεί στο ψυχιατρείο μέχρι να ολοκληρωθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που ζήτησε η ανακριτής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κατηγορούμενος, όση ώρα έμεινε στο ανακριτικό γραφείο δεν ήταν σε θέση να απαντήσει με σαφήνεια στις ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο μικρός Τάσος παρέλασε μόνος του με τη γαλανόλευκη στο Μαθράκι - Δείτε βίντεο

Facebook Connect: Ο Ζούκερμπεργκ στην «αντεπίθεση» - Θα ανακοινώσει σήμερα το νέο όνομα της πλατφόρμας;

Ρόδος: Στο εδώλιο τέσσερα άτομα για κρυφό οίκο ανοχής στο πατάρι ενός μπαρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης