«Nammos»: Μια αγωγή διατροφής κάρφωσε την αστρονομική αξία του

«Nammos»: Μια αγωγή διατροφής κάρφωσε την αστρονομική αξία του

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για διατροφή της πρώην συζύγου του πρώτου ιδιοκτήτη του ακινήτου, όπου στεγάζεται το «Nammos» στην Ψαρού, αποκάλυψε ότι πουλήθηκε, το 2015, αντί 11 εκατ. ευρώ - Το 2021, το ίδιο ακίνητο με το διάσημο beach restaurant ξαναπουλήθηκε σε γερμανικό fund για 45 εκατ. ευρώ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
nammos334
Oταν ο Κώστας Αγγελετάκης νοίκιασε το ακίνητο όπου στέγαζε την ταβέρνα του στην παραλία της Ψαρούς με τις ομπρέλες, το 2002, δεν φανταζόταν σίγουρα δύο πράγματα. Οτι το «Nammos», που άρχισε να λειτουργεί τον επόμενο χρόνο, θα άλλαζε για πάντα το lifestyle του νησιού και ότι η πρώην σύζυγός του Ειρήνη Βενέτη θα χρησιμοποιούσε, δεκαεπτά χρόνια μετά από εκείνο το deal, το καλύτερο beach bar του κόσμου για να διεκδικήσει μεγαλύτερη διατροφή για να καλύψει τα έξοδα του ανήλικου τέκνου της και της ίδιας. Κίνηση όμως που μάλλον θα έπρεπε να αναμένει ο άνθρωπος που είδε την ταβέρνα που είχε στήσει να μεταμορφώνεται σε ένα πριγκιπάτο της υπερβολής, με τζίρους που σταδιακά έφτασαν στα 18 εκατ. ευρώ σε μία σεζόν.

Πριν από δύο εβδομάδες o πρώην ιδιοκτήτης Κώστας Αγγελετάκης βρέθηκε αντιμέτωπος στα δικαστήρια με την πρώην σύζυγό του Ειρήνη Βενέτη, η οποία κατέθεσε και κέρδισε ασφαλιστικά μέτρα για διατροφή και επιμέλεια του ανήλικου παιδιού τους. Στις 16 Φεβρουαρίου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η κυρία Βενέτη για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του κ. Αγγελετάκη.

Μιας περιουσίας που εν πολλοίς δημιουργήθηκε από την εκμίσθωση αρχικά και την πώληση αργότερα του ακινήτου στον Γιάννη Παπαλέκα από τον Κώστα Αγγελετάκη αντί 11 εκατ. ευρώ. Οταν ο «λύκος του real estate» από το Ζευγολατιό αποφάσισε να πουλήσει σε γερμανικό fund τα ακίνητα, εισέπραξε 45 εκατ. ευρώ με ένα sell-out που συζητήθηκε πολύ.

Τα καλοκαίρια το φιδίσιο μονοπάτι του «Nammos» μπλοκάρει σχεδόν καθημερινά από θηριώδη SUV, ενώ Αραβες, Ρώσοι, Τούρκοι και Λιβανέζοι μεγιστάνες συνοδευόμενοι από εντυπωσιακές καλλονές ανοίγουν από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ σαμπάνιες Cristal των 10.000 ευρώ σαν να μην υπάρχει αύριο. Η συναυλία του Αντώνη Ρέμου στα τέλη του Ιούλη -φέτος δεν έγινε λόγω της πανδημίας- εξελίσσεται στο πιο hot event του καλοκαιριού, με τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ να ξημερώνονται πάνω από τις ταμειακές που χτυπάνε τις αποδείξεις.

Την ίδια στιγμή οι διάσημοι πελάτες κάνουν συχνά τρελούς λογαριασμούς, όπως αυτός του Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος πλήρωσε για ένα ξέφρενο γλέντι με φίλους του 88.000 ευρώ! Ο δαιμόνιος Κώστας Αγγελετάκης, ένας από τους πλουσιότερους Μυκονιάτες εδώ και χρόνια, καλείται τώρα να πληρώσει έναν «λογαριασμό» πολύ διαφορετικό από τον προαναφερθέντα. Η δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του περιελάμβανε τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η τελευταία εναντίον του στο Πρωτοδικείο Αθηνών, τα οποία και έχασε. Κάποιοι που γνωρίζουν την υπόθεση θυμήθηκαν ότι άφησε την ταβέρνα του στην τριάδα που έστησε το «Nammos» καταβάλλοντάς του μίσθωμα 250.000 ευρώ τη σεζόν.
Κλείσιμο
nammos334

Η ταβέρνα που έγινε σημείο αναφοράς

Μια ψηλόλιγνη φιγούρα με άσπρο μαγιό και μόνο στολίδι πάνω της ένα μαύρο φτηνό κολιέ κατεβαίνει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας τα τρία πέτρινα σκαλιά της ταβέρνας του Αγγελετάκη στην Ψαρού για να βουτήξει στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας. Το στιγμιότυπο είναι από την π.Ν. εποχή (προ «Nammos»), του πιο επιτυχημένου sea restaurant της Μυκόνου που έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο, εξαιτίας της υπερβολής που απέπνεε από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του. Πριν από τη γέννησή του όμως υπάρχει η ταβέρνα του Αγγελετάκη, όπου κυριαρχούν οι πλαστικές και ξύλινες καρέκλες, οι ομπρέλες με τις καλαμωτές και η σαφώς πιο χαλαρή διάθεση.

Τη δεκαετία του 1990 η ψαροταβέρνα ζει μεγάλες δόξες με ημερήσιο τζίρο γύρω στα 3-4 εκατ. δραχμές! Τότε ξεκινά και το φαινόμενο της ρεζερβέ ξαπλώστρας για τους επώνυμους και πλούσιους πελάτες.

Αν σκεφτεί κανείς ότι όλο αυτό ξεκίνησε από έναν παροιμιώδη καβγά, από τον οποίο διαλύθηκε τελείως η ταβέρνα -ο Αγγελετάκης δεν σκόπευε και δεν είχε σκεφτεί ποτέ να νοικιάσει ή να πουλήσει το μαγαζί-, συμπεραίνει ότι κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ τυχεροί.

Η «χαλαρή» μέχρι τότε Ψαρού έγινε το θέμα των ημερών και όταν μαθεύτηκε ότι το μαγαζί κλείνει και ο ιδιοκτήτης του το νοικιάζει, τρεις ψαγμένοι φίλοι το χτύπησαν, με όλη τη Μύκονο να μιλάει γι’ αυτό.

Ο Ζαννής Φραντζέσκος, που κατάγεται από τη Μύκονο αλλά μεγάλωσε στη Βούλα, ο Κωσταντής Κουσαθανάς με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Τουριστικά Επαγγέλματα και ο σεφ Σάμι Ιμπραήμ στήνουν το πριγκιπάτο του «Nammos». Και οι τρεις είχαν περάσει από το «Caprice», ενώ ο Κωσταντής με τον Σάμι είχαν ήδη συνεταιριστεί ανοίγοντας το ρεστοράν «La Casa» στη Χώρα της Μυκόνου, είχαν δουλέψει πολύ, κανείς τους ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί, πριν από 18 χρόνια, πόσο θα άλλαζε η ζωή τους. Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το «Nammos» δείχνει πόσο διαφορετικό είναι από οτιδήποτε άλλο υπάρχει τότε στη Μύκονο και η επιδρομή των διασήμων εκτοξεύει τις μετοχές του στα ύψη.

Οι τρεις φίλοι το στήνουν με πολλή προσοχή, έχοντας ως μεγαλύτερο ατού την τοποθεσία, αφού η συγκεκριμένη παραλία όπου δεν φυσάει ποτέ έχει όλα τα φόντα να γίνει η Βουλιαγμένη της Μυκόνου. Επιστρατεύονται τα πιο εκλεκτά υλικά για το μενού, οι κορυφαίες ξαπλώστρες, το καλύτερο service για την παραλία, οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις και φυσικά δημιουργείται ένας άψογος χώρος με μικρές πινελιές πολυτέλειας.

Τα deals της Ψαρούς 

Δεκαετία ’80
f2---mykonos-nammos-palia

Στη γραφική και άσημη μέχρι τότε παραλία της Ψαρούς ανοίγει η ταβέρνα του Αγγελετάκη, ο οποίος αφήνει τα ηνία της στον γιo του Κώστα μια δεκαετία αργότερα

Δεκαετία ’90

Ο Κώστας Αγγελετάκης ανανεώνει την ταβέρνα και ξεκινάει το φαινόμενο της ρεζερβέ ξαπλώστρας

2002
nammos2

Ο Κώστας Αγγελετάκης νοικιάζει για 250.000 ευρώ τη σεζόν την ταβέρνα στην τριάδα Ζαννής Φραντζέσκος, Κωσταντής Κουσαθανάς και Σάμι Ιμπραήμ

2015

Ο Κώστας Αγγελετάκης πουλάει τα ακίνητα της Ψαρούς στον «γύπα του real estate» Κώστα Παπαλέκα για 11 εκατ. ευρώ

2021
nammos1

Ο Κώστας Παπαλέκας μεταπωλεί τα ίδια ακίνητα σε γερμανικό fund αντί 45 εκατ. ευρώ


Η μετάλλαξη και οι jet setters

Ο φιδίσιος δρόμος που κατηφορίζει στην Ψαρού γνωρίζει κάθε καλοκαίρι από το 2003 τρελές δόξες και τα τρία πλέον πάρκινγκ φουλάρουν από αυτοκίνητα. Θηριώδη τζιπ Range Rover και Cayenne γεμίζουν το μικρό πάρκινγκ δίπλα στην Ψαρού, ενώ υπάρχουν και οι άτυχοι που κατεβαίνουν με την ελπίδα να βρουν μία από τις περίφημες ξαπλώστρες-κρεβάτια του Nammos ελεύθερη.

Εδώ γεννιέται και το φαινόμενο της κράτησης για ξαπλώστρα, αφού όλοι θέλουν να χαλαρώσουν στα στρώματα με τις πεντακάθαρες πετσέτες, προτού περάσουν στο εστιατόριο για να φάνε φρέσκα ψάρια ή κρέας άριστης ποιότητας. Οι κριτικές είναι από την αρχή διθυραμβικές όχι μόνο από ελληνικά, αλλά και από ξένα έγκριτα ταξιδιωτικά περιοδικά και τα επόμενα χρόνια η ομάδα των τριών εξελίσσει όλο και περισσότερο τον χώρο. Η ζήτηση είναι τέτοια που οι ξαπλώστρες στριμώχνονται, αλλά κανείς δεν παραπονιέται, αφού εφοπλιστές, επιχειρηματίες, κοσμικές κυρίες, μοντέλα και αθλητές συνωστίζονται στα λίγα τετραγωνικά της παραλίας.

Τα πρώτα τρία χρόνια το fun είναι πολύ δυνατό, τα απογεύματα ο κόσμος ξεσαλώνει στο εστιατόριο και στο μπαρ και οι Moet ανοίγονται με ρυθμό πολυβόλου, ενώ καλλίγραμμες κυρίες ανεβαίνουν στα τραπέζια. Οπως έχει δηλώσει ο Σάμι Ιμπραήμ, «η φιλοσοφία μας είναι ότι αυτός που θα έρθει να ξοδέψει 20 ευρώ θα πρέπει να περάσει το ίδιο καλά με αυτόν που θα ξοδέψει 1.000 ευρώ».

Οι μύθοι για τρελούς λογαριασμούς από μεγιστάνες του πλούτου είναι πολλοί, ενώ διάσημοι σταρ το λατρεύουν. Ο Βαλεντίνο, ο Τζόρτζιο Αρμάνι, η Λιζ Χάρλεϊ, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο Μάικλ Ντάγκλας με την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, ο νεαρός Σταύρος Νιάρχος και η αδελφή του Ευγενία είναι μόνο κάποιοι από τους jet setters που απολαμβάνουν το «Nammos». Οι θαλαμηγοί που δένουν κάθε καλοκαίρι εξυπηρετούνται από το Riva που διαθέτει το εστιατόριο και δεν σταματά να πηγαινοφέρνει κόσμο, ο οποίος ξέρει ότι ακόμα κι αν κάτι δεν υπάρχει στο «Nammos», π.χ. μια ακριβή μάρκα τσιγάρων, τα παιδιά θα φροντίσουν να πάει κάποιος στη Μύκονο και να τη βρει.
mykonos2

Οι αλλαγές στο πριγκιπάτο

Οσο τα χρόνια περνούν το «Nammos» μεγαλώνει. Στήνονται οι καμπάνες των 5.000 ευρώ για μερικές ώρες ιδιωτικότητας, έρχονται νέες ξαπλώστρες αγορασμένες 2.800 ευρώ το σετ, οι 30λιτρες σαμπάνιες Armand de Brignac Midas των 120.000 ευρώ και από το 2017 ανοίγει το «Nammos Village». O Κωνσταντής αποχωρεί, ενώ ο Ζαννής και ο Σάμι συνεχίζουν έχοντας μέχρι πέρυσι τον Γιάννη Παπαλέκα ιδιοκτήτη των ακινήτων και συνέταιρο. Κινηματογραφικοί ήρωες και ηρωίδες, σταρ του ποδοσφαίρου, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, πανίσχυροι γνωστοί και άγνωστοι επιχειρηματίες μαζί με πανέμορφες γυναίκες συνθέτουν το παζλ του μεγαλύτερου επιχειρηματικού θαύματος που συνέβη ποτέ πάνω σε μια μικροσκοπική λωρίδα άμμου.Εχουν συμπληρωθεί πλέον 18 χρόνια από την 1η Μαρτίου του 2003, όταν η ταβέρνα εκμισθώνεται στην εταιρεία Ζαννής Φραντζέσκος - Κωσταντής Κουσαθανάς - Χισάμ Ιμπραήμ Ο.Ε. με τον διακριτικό τίτλο «Nammos» αντί 250.000 ευρώ τη σεζόν. Τα χρήματα που παίρνει ο κ. Αγγελετάκης από την εκμίσθωση του «Nammos», καθώς και των άλλων ακινήτων στην Ψαρού, είναι αρκετά για να του παρέχουν μια πολυτελή ζωή, ενώ μέρος αυτών τα επενδύει σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα και τα καταθέτει σε τράπεζα της Ελβετίας, από τα οποία, σύμφωνα με όσα αναφέρει η πρώην σύζυγός του στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αποκομίζει 300.000 ευρώ τον χρόνο.

Οπως αναφέρεται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της κυρίας Βενέτη κατά του κ. Αγγελετάκη, «περί τις αρχές Ιουλίου του 2015 ο καθ’ ου πώλησε ένα ακίνητο στην παραλία της Ψαρούς στο οποίο στεγάζεται το “Nammos” και έλαβε ως αντίτιμο το δυσθεώρητο ποσό των 11 εκατ. ευρώ. Μάλιστα η προκείμενη αγοραπωλησία είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας». Κάτι που δεν θα γίνει με το ποσό της συνολικής διατροφής που επιδίκασε το Πρωτοδικείο Αθηνών στην πρώην σύζυγο του Μυκονιάτη επιχειρηματία και την κόρη της, το οποίο ανέρχεται σε 5.500 ευρώ τον μήνα.

Οσο δηλαδή κοστίζει η αγορά μιας 6λιτρης Dom Perignon από κάβα, αφού η τιμή της στο «Nammos» ξεπερνάει τα 10.000 ευρώ για όποιον την ανοίξει και αφήσει να ξεχυθούν από μέσα της οι φυσαλίδες της υπερβολής και της ανθρώπινης ματαιοδοξίας. Δύο από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία αναφοράς για τον μύθο του «Nammos», υπεύθυνου εν πολλοίς για την εκτόξευση του Νησιού των Ανέμων σε δυσθεώρητα ύψη.


Ειδήσεις σήμερα: 

Νεκρός 59χρονος ιερέας σε τροχαίο στην Κορινθία

Χουλουσί Ακάρ: Η Τουρκία θα μπορούσε να μην χρησιμοποιήσει τους ρωσικούς S-400

Σαρηγιάννης στο protothema.gr: Επιβεβλημένο εδώ και τώρα το lockdown
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης