Μαθητές από χωριό του Αλιβερίου δεν έχουν τρόπο μεταφοράς στο σχολείο τους – Έκκληση στην υπουργό Παιδείας

Μαθητές από χωριό του Αλιβερίου δεν έχουν τρόπο μεταφοράς στο σχολείο τους – Έκκληση στην υπουργό Παιδείας

Αγανακτισμένοι οι γονείς 16 μαθητών δημοτικού του χωριού Άγιος Ιωάννης στο Αλιβέρι Ευβοίας – Το σχολείο τους συγχωνεύτηκε ωστόσο το χωριό δεν έχει σύνδεση με το ΚΤΕΛ – Τι δηλώνει γονέας στο protothema.gr

sxoleio_mathites1
Σε συγχώνευση σχολείων στο δήμο Κύμης προχώρησε λίγο πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου το υπουργείο Παιδείας, χωρίς όμως να προβλέψει την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σπίτια τους.

Το θέμα έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των γονέων 16 μαθητών από το χωριό Άγιος Ιωάννης, καθώς όπως καταγγέλλουν από την μια τα παιδιά τους πήγαν σ ένα καλύτερο κτιριακά σχολείο, από την άλλη όμως, το χωριό τους είναι απομονωμένο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία σύνδεση με το ΚΤΕΛ της γραμμής.

Πριν από λίγες ημέρες οι γονείς έστειλαν επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τους βουλευτές της Εύβοιας, όπου τους περιέγραψαν πολλά από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη απόφαση.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ένας από τους γονείς των παιδιών το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα αν θέλουμε να μιλάμε για ισότιμη δημόσια παιδεία :

«Στις 20/8/2021 από το ΦΕΚ που βγήκε στην δημοσιότητα μάθαμε ότι γίνεται συγχώνευση του δημοτικού σχολείου Άγιου Ιωάννη του δήμου Κύμης - Αλιβερίου (που έχει 16 μαθητές) με το σχολείο του Άγιου Λουκά στην έδρα του Άγιου Λουκά.

Στις 3/9/2021 ο Διευθυντής του δημοτικού σχολειού Άγιου Λουκά έστειλε λίστα με τους μαθητές που πρέπει να μεταφερθούν από γειτονικές κοινότητες στην Περιφέρεια που έχει και την ευθύνη για την μεταφορά των μαθητών. Μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερωθεί κανένας γονέας για το τι γίνετε με την μεταφορά.

Στις 28/9/2021 πήγαμε τρεις γονείς και ένας δημοτικός σύμβουλος στην Περιφέρεια και συναντήσαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας προκειμένου να μας δώσει μια λύση. Μας εξήγησε ότι για να δημιουργηθεί αυτή την στιγμή ένα δρομολόγιο των ΚΤΕΛ που θα εξυπηρετεί τα παιδιά μας είναι μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία στο τέλος μπορεί και να μην εγκριθεί. Από την άλλη ζητούν από άνεργους γονείς και μεροκαματιάρηδες να τα μεταφέρουμε εμείς με δικά μας μέσα. Για τον λόγο αυτό λένε πως μας επιδοτούν με 0,35ευρώ ανά χιλιόμετρο όταν η απόσταση που αγγίζει τα 4 χιλιόμετρα ισοδυναμεί με 1,22 ευρώ την ημέρα για κάθε οικογένεια. Οι γονείς των παιδιών του Άγιου Ιωάννη δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τα παιδιά μας στον Άγιο Λουκά, λόγω αλλαγής στον οικογενειακό προγραμματισμό, υπάρχουν γονείς που δουλεύουν και οι δυο, υπάρχουν παιδιά που τα μεγαλώνουν ο πάππους και η γιαγιά και οι γονείς δουλεύουν Αθήνα, υπάρχουν γονείς που δεν έχουν όχημα. Τα θέματα είναι πολλά και πρέπει να λυθούν τώρα».



Ειδήσεις σήμερα:

Πολάκης: Δεν θα μου μάθει ιατρική ο Τσιόδρας – Πλεύρης: Εισηγηθήκατε προμήθεια επικίνδυνου φαρμάκου


Γιάννης Καλλιάνος: «Προσοχή στους ισχυρούς ανέμους το Σαββατοκύριακο» - Ασθενείς βροχές στα βόρεια της Κρήτης


ΗΠΑ: Λείπουν από τις επίσημες στατιστικές πάνω από τους μισούς θανάτους λόγω αστυνομικής βίας το διάστημα 1980-2018
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης