Καιρός - «Ψυχρή Λίμνη»: Πού κινείται τώρα η κακοκαιρία - Καταιγίδες και κίνδυνος για πλημμύρες σε πυρόπληκτες περιοχές
Εντονα τα φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια με προοδευτική βελτίωση - Σε ισχύ οτ έκτακτο δελτίο καιρού - Το Σαββατοκύριακο θα ξεπεράσουμε τοπικά τους 30 βαθμούς Κελσίου
Με αρκετή ψύχρα και τους βοριάδες σιγά σιγά να υποχωρούν θα ξεκινήσει η σημερινή ημέρα.
Συννεφιασμένος και βροχερός θα είναι ο καιρός κατά διαστήματα σήμερα στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου ο ήλιος θα κυριαρχεί, ενώ τα περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλώνονται στη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και από το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
Πέραν των χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Από τις βραδινές ώρες τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή θα κινηθούν προς τα νοτιοδυτικά, επηρεάζοντας τις Σποράδες και ενδεχομένως από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τμήματα της Μαγνησίας, της Εύβοιας και των Βόρειων Κυκλάδων.
Ο καιρός με μια ματιά
-Λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια με προοδευτική βελτίωση, εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλώνονται στη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την Α. Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και από το βράδυ στο ΒΑ. Αιγαίο.
-Η θερμοκρασία από την Παρασκευή και μετά θα ανέβει και μέσα στο σαββατοκύριακο θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου
-Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες τ στα 5 με 6 μποφόρ
Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Οι ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα, που με τη μορφή ψυχρής λίμνης εντοπίζονται πάνω από την Ελλάδα και την Ιταλία, αναμένεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν τον καιρό της χώρας μας την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου.
Κλείσιμο
Δείτε χάρτη του meteo
Πέραν των χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.