Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ - Θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι, ανάμεσά τους και πλήρως εμβολιασμένοι

Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ - Θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι, ανάμεσά τους και πλήρως εμβολιασμένοι

Διοίκηση ΑΧΕΠΑ: Κανείς εμβολιασμένος υγειονομικός δεν αρρώστησε σοβαρά και δεν χρειάστηκε νοσηλεία

AXEPA2__1_
Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας συρροής κρουσμάτων σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα σε πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους. Από αυτά, το ένα αφορά σε γιατρό και τα υπόλοιπα έξι σε νοσηλεύτριες.

Οι επτά εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα κορωνοϊού και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων, όπου και προχώρησαν σε PCR test. Όταν βγήκαν όλα θετικά κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι επτά εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο ThessToday.gr και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, ο οποίος αποκάλυψε ότι τα κρούσματα ίσως είναι και περισσότερα από επτά. «Είναι αλήθεια. Βρέθηκαν επτά θετικά κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες και ίσως να είναι και περισσότερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοροξενός.

Διοίκηση ΑΧΕΠΑ: Κανένας εμβολιασμένος υγειονομικός με σοβαρή νόσο ή νοσηλεία για covid-19 

Δεν υπάρχουν εμβολιασμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΑΧΕΠΑ με σοβαρή νόσο Covid-19 ή νοσηλεία, αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου, επικαλούμενη σημερινά δεδομένα και στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, στις 20 Αυγούστου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 11 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι τρεις εμβολιασμένοι, και τέθηκαν σε καραντίνα.

Κλείσιμο
Εξάλλου, σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΧΕΠΑ αναφέρεται ότι: «Οι απουσίες εμβολιασθέντων εργαζομένων, που εμφανίζουν θετικό μοριακό τεστ, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ τίθενται σε καραντίνα, γεγονός που αποτελεί πιθανή περίπτωση ενώ δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου έως σήμερα».

Η διοίκηση του Νοσοκομείου, επικαλούμενη στοιχεία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και του Τμήματος Λοιμώξεων διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι την περασμένη Κυριακή (5/9) εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εμφάνισαν συμπτώματα, προχώρησαν σε PCR test και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.



Ειδήσεις σήμερα:

Καρδίτσα: «Πανδημία» εικονικών εμβολιασμών - «Μέχρι τέλους» η διερεύνηση της υπόθεσης

Συνάντηση Μητσοτάκη με Παραολυμπιονίκες: «Μας κάνετε περήφανους»

Τραγωδία στην Ινδονησία: 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς σε φυλακή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης