Πυρκαγιές: Κομβόι γαλλικών και αυστριακών πυροσβεστικών οχημάτων ταξιδεύουν για Ελλάδα μέσω Ανκόνας - Δείτε βίντεο

Πυρκαγιές: Κομβόι γαλλικών και αυστριακών πυροσβεστικών οχημάτων ταξιδεύουν για Ελλάδα μέσω Ανκόνας - Δείτε βίντεο

Ισχυρή αλυσίδα αλληλεγγύης έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες από χώρες του εξωερικού για την κατάσβεση των πυρκαγιών - Δείτε τα πυροσβεστικά οχήματα που ταξιδεύουν σήμερα σε βίντεο  που εξασφάλισε το protothema.gr

pyrosvestika-ankona
Ενώ η αγωνία για την πορεία της πύρινης κόλασης βρίσκεται στο κόκκινο, εναέρια μέσα από διάφορες χώρες επιχειρούν στα κρίσιμα σημεία.

Τρία αεροσκάφη τύπου καναντέρ και 82 άτομα πεζοπόροι έχουν σταλεί από Γαλλία  από τις 5 Αυγούστου, ενώ αναμένονται άλλοι 161 άνθρωποι για βοήθεια και 59 οχήματα. Η Κροατία από τη μεριά της έστειλε στις 6 Αυγούστου ένα αεροσκάφος, ενώ η Σουηδία δυο. Η Ρουμανία ενίσχυσε τις προσπάθειες κατάσβεσης με 108 πυροσβέστες και 21 οχήματα.

Ιταλοί πυροσβέστες στο λιμάνι της Ανκόνας


Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, σε διάστημα οκτώ ημερών καταγράφηκαν 586 φωτιές.
«Αντιμετωπίσαμε μέσα σε μία ημέρα 99 πυρκαγιές, όλος ο μηχανισμός ήταν κινητοποιημένος, δεν υποτιμήθηκε τίποτα και κανένα μέτωπο», πρόσθεσε ο ο κ.Χαρδαλιάς.
pyrosvestika-italia__2_
pyrosvestika-italia__1_
Κλείσιμο
Συνεχίζεται για όγδοη ημέρα η μάχη κατοίκων και πυροσβεστών στη Βόρεια Εύβοια για τον περιορισμό της φωτιάς, η οποία κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της. Η προσοχή είναι στραμμένη τις τελευταίες ώρες στο Ασμήνι, για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης, καθώς δημιουργήθηκε ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο, το οποίο πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο. Παράλληλα η φωτιά έφτασε και στο Πευκί, σε μία διαδρομή παράλληλη με τα σημεία που κάηκαν πριν από δύο ημέρες.

Νέες αναζωπυρώσεις σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ηλεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιές: Αποζημιώσεις «fast track» για τους πυρόπληκτους: Όλο το πακέτο που θα εγκριθεί στο υπουργικό συμβούλιο - Πώς θα δοθούν

Ντουμπάι: «Αποφυλακίστηκε» η πριγκίπισσα Λατίφα; - Δείτε φωτογραφία της από ταξίδι στην Ισλανδία


Πύρινος εφιάλτης: Ιστορίες και δάκρυα στα μέτωπα της τραγωδίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης