Εθελοντής πυροσβέστης ήρθε διακοπές από το Λονδίνο και βοηθά στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Εθελοντής πυροσβέστης ήρθε διακοπές από το Λονδίνο και βοηθά στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Μίλησε και για τη δραστηριοποιησή του ως στελέχους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Βρετανία - Δείτε βίντεο

pyrkagies
Για την κινητοποίησή του εν μέσω διακοπών και τελικά την εμπειρία του, βοηθώντας στην κατάσβεση των πυρκαγιών, μίλησε ο εθελοντής της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών (ΟΕΔΔ), Απόλλωνας Γερόλυμπος.

Ο κ. Γερόλυμπος μίλησε στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας για τη δράση της ομάδας εθελοντών στην οποία συνδράμει βρισκόμενος στην Ελλάδα αυτή την περίοδο, ενώ μίλησε και για τη δραστηριοποιησή του ως στελέχους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βρετανίας.


Η εθνική καταστροφή που βιώνει η χώρα είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά τα δεινά που μαύρισαν τον φετινό Αύγουστο, ανέδειξαν και ένα πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη φύση και η καλοσύνη που αυτή κρύβει, τείνει να αναδύεται από τις στάχτες.

Ενωμένοι, οι κάτοικοι αυτής της χώρας δεν είναι οι μόνοι που έσπευσαν να βοηθήσουν, ο καθένας ανάλογα το μετερίζι και την αντοχή του. Μίας τέτοιας κλίμακας πυρκαγιά, ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι κινητοποίησε τον μηχανισμό για να βοηθήσει την Ελλάδα από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ενώ και άλλες χώρες εκτός ΕΕ έδειξαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους, αφότου έγιναν μάρτυρες των πολλαπλών μετώπων της πυρκαγιάς να κατακαίνε από άκρη σε άκρη την Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αρκαδία: Μαίνεται η φωτιά στη Γορτυνία - Απείλησε τους οικισμούς Λιβαδάκι και Τουμπίτσι

Φωτιές: Πάνω από 2.600 διασώσεις «μετρά» το Λιμενικό: Πήραν αγκαλιά τους πολίτες

Φωτιά στην Εύβοια: Μεταφέρουν στα χέρια τους κατάκοιτους από το Πευκί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης