Καιρός - Λαγουβάρδος: «Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο βόρειο τμήμα της Αττικής, ενισχύονται στον Κορινθιακό»

Καιρός - Λαγουβάρδος: «Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο βόρειο τμήμα της Αττικής, ενισχύονται στον Κορινθιακό»

Ενισχύονται σημαντικά οι άνεμοι σήμερα στον Κορινθιακό, προκαλώντας ανησυχία για εκδήλωση νέας εστίας πυρκαγιάς, όπως δηλώνει στο protothema  ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος - Έως πέντε μποφόρ στην Αττική το Σαββατοκύριακο

kairos-anemoitora
Συνθήκες ιδιαίτερα επικίνδυνες για την εξέλιξη των πυρκαγιών επικρατούν σήμερα, σε συνδυασμό με τον ισχυρό καύσωνα που σταδιακά υποχωρεί. 

Η σημερινή μέρα χαρακτηρίζεται από την επίδραση ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και τη σταδιακή επικράτηση δυτικών ανέμων στα υπόλοιπα κεντρικά, νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ η σχετική υγρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα ακόμα και κάτω του 10% στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μιλώντας στο protothema.gr έκανε λόγο για σημαντική ενίσχυση των ανέμων  σε Κορινθιακό και Σαρωνικό με επίδραση στο χέρσο της δυτικής Αττικής, με τους ανέμους να φτάνουν μέχρι και τα 6 μποφόρ. Όπως ο ίδιος υπογράμμισε στο βόρειο τμήμα της Αττικής οι άνεμοι θα προσεγγίσουν τα 4 με 5 μποφόρ τοπικά από το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ και το Σαββατοκύριακο οι άνεμοι στην Αττική θα είναι επίσης ενισχυμένοι, έως πέντε μποφόρ. 

Ενισχυμένοι οι άνεμοι αυτή την ώρα και στη Μαλακάσα Αττικής

Το μεσημέρι της Πέμπτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε ένα νέο έκτακτο δελτίο, ενημερώνοντας όχι για την υποχώρηση του κύματος καύσωνα, αλλά κυρίως για να μας προειδοποιήσει για τις καταιγίδες στα βορειοανατολικά και κυρίως για την ενίσχυση των δυτικών βορειοδυτικών ανέμων που θα επικρατήσουν σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Κλείσιμο
Βαρύτητα πρέπει να δοθεί και στην περιοχή της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι παρουσιάζουν το μεσημέρι ενίσχυση και στη βόρεια Εύβοια, αλλά εκεί θα είναι σημαντικότερη η ενίσχυση το Σάββατο, όπου μπαίνει μελτέμι στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ. 

Από τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά έως τους 40 με 42 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει πτώση.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Δωρίδα – Δραματικό μήνυμα από τον δήμαρχο: «Η φωτιά πάει όπου θέλει, όποτε θέλει»

Φωτιά στην Αττική: Συνεχίζεται η αγωνία - Σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες τα κύρια μέτωπα - Εντολή εκκένωσης για το Καλέντζι

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» για να σωθεί το Μαντούδι - Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί από παραλίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης