Η μαφία του... λουκουμά: «Έτσι με έδειραν και με πυροβόλησαν» - Στο φως η δικογραφία

Η μαφία του... λουκουμά: «Έτσι με έδειραν και με πυροβόλησαν» - Στο φως η δικογραφία

Πυροβολισμοί, ξυλοδαρμοί και απειλές για τα πόστα των πλανόδιων πωλητών - Το protothema.gr φέρνει στο φως την δικογραφία από τον ξυλοδαρμό του πωλητή λουκουμάδων στην Χαλκιδική

paralia-loukoumades-5
«Άκουσα πυροβολισμό και κάποιον να λέει να μαζέψουν τον κάλυκα. Ευτυχώς βγήκε κόσμος από το μπαλκόνι και σωθηκα...». Τα λόγια από την κατάθεση του 44χρονου Γεωργιανού, που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης στην παραλία Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, θυμίζουν γκανγκστερική ταινία.

Η σύγκρουση συμμοριών στις παραλίες της Χαλκιδικής για την πώληση λουκουμάδων έχει πάρει απροβλεπτες διαστάσεις.

Ο αλλοδαπός που τα τελευταία 25 χρόνια ζει μόνιμα στην Ελλάδα περιγράφει με γλαφυρό τρόπο, μέσα από την κατάθεσή του, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr, την επίθεση σε βάρος του.

Όπως επισημαίνει, πιστεύει ότι οι περισσότεροι που τον χτύπησαν ήταν αλβανικής καταγωγής.

Πριν από λίγα 24ωρα, σε ερημικό δρόμο της Νικήτης, τέσσερις άγνωστοι ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του Γεωργιανού, σταθμεύοντας το όχημά τους, ένα μαύρο VW Touareg με καλυμμένες τις πινακίδες, κάθετα στο οδόστρωμα.

Από το Ι.Χ κατέβηκαν τέσσερις, που μαζί με άλλους δυο, πλεύρισαν το αυτοκίνητο του πωλητή λουκουμάδων και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν. Παράλληλα, ορισμένοι εκ των δραστών πέταξαν πέτρες εναντίον του θύματος, προκαλώντας φθορές στα παράθυρα του οχήματος του 44χρονου. Ενόσω το θύμα δεχόταν απανωτά χτυπήματα, είδε κάποιο από τα άτομα να κατευθύνει προς το μέρος του με όπλο και να πυροβολεί. Η σφαίρα δεν τον έπληξε, ενώ αμέσως μετά τον πυροβολισμό άκουσε κάποιον από τους δράστες να λέει: «μαζέψτε τον κάλυκα να φύγουμε».

Κλείσιμο
Οι δράστες αναζήτησαν τον κάλυκα στο εσωτερικό του οχήματος, δεν τον βρήκαν και εν τέλει εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους, καθώς είχε ήδη βγει κόσμος στις αυλές λόγω του θορύβου. Στη συνέχεια, οι δράστες με το αυτοκίνητο Touareg διέφυγαν προς τη μεριά της παραλίας .

Ο Γεωργιανός δίνει στην κατάθεση το χρονικό της επίθεσης: «Κατέβηκαν όλοι και έφτασαν δίπλα στο όχημά μου. Προσπάθησαν να ανοίξουν τις πόρτες αλλά αρχικά δεν τα κατάφεραν. Τότε, άλλος ξεκίνησε να μου πετάει μεγάλες πέτρες, άλλος μου έριχνε μπουνιές στο πρόσωπο, ενώ κάποιος από αυτούς έβαλε το πόδι του μέσα και με χτύπησε στα πλευρά. Εγώ είχα καλύψει το κεφάλι μου με τα χέρια γιατί με χτυπούσαν πολύ δυνατά. Ξαφνικά, άκουσα έναν πυροβολισμό και τα άτομα που με χτυπούσαν να λένε κάποιος να βρει και να μαζέψει τον κάλυκα. Ευτυχώς βγήκε αρκετός κόσμος στα μπαλκόνια και αυτοί μπήκαν στο Touareg και έφυγαν προς παραλία Νικήτης».

«Είμαι σίγουρος ότι τα περισσότερα άτομα που με χτυπούσαν ήταν αλβανικής καταγωγής και σχετίζονται με την πώληση των λουκουμάδων στις παραλίες της Χαλκιδικής», προσθέτει.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων του οχήματος και των δραστών, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος Κ. ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της σπείρας. Το Touareg που οδηγούσε έφερε ίχνη σύγκρουσης στο εμπρόσθιο δεξί φτερό, γεγονός που επιβεβαιώνει τις περιγραφές του θύματος, σε σχέση με την εμπλοκή του εν λόγω οχήματος στην επίθεση εις βάρος του. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε μαχαίρι με λάμα 6,5 εκατοστών.

Προφορικά εξεταζόμενος ο Κ., παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση κατά του 44χρονου.

Παραδέχθηκε, ειδικότερα, ότι τον χτύπησε δυο φορές στο πρόσωπο, αρνήθηκε ωστόσο τον πυροβολισμό και την εμπλοκή άλλων ατόμων. Ως αιτία του επεισοδίου επικαλέστηκε προηγηθείσα τυχαία μικροσύγκρουση των οχημάτων του ιδίου και του θύματος, για τον οποίο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει, κατορθώνοντας έτσι να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους μέχρι να δικαστεί.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας και δράστης της επίθεσης, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές καθώς έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος του για σωρεία σοβαρών αδικημάτων, όπως, ληστείες, εκβιάσεις, αρπαγή, κλοπές, ζωοκλοπές, παραβάσεις περί όπλων αλλά και για σωματικές βλάβες και απειλές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πόλεμος των συμμοριών λουκουμά στις παραλίες έχει τη δική του ιστορία.

Συμμορίες βάζουν αλλοδαπούς πωλητές, οι οποίοι δίνουν στους λουόμενους από 500 με 600 λουκουμάδες την ημέρα προς 2 ευρώ τον καθένα. Προμηθεύονται τον λουκουμά έναντι πενήντα λεπτών ενώ την ίδια τιμή δίνουν στους αλλοδαπούς συνεργάτες τους για κάθε πώληση.

Αυτό σημαίνει ότι η σπείρα κερδίζει καθαρά 500 με 600 ευρώ την ημέρα. Οι συμμορίες μοιράζουν λουκουμάδες στις παραλίες, τη στιγμή που έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο του ακραίου ανταγωνισμού στη μάχη για το κέρδος με αποτέλεσμα τις σφοδρές συγκρούσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστικός ο Χάμιλτον: «Όλα έγιναν θολά στο βάθρο, ο κορωνοϊός με ταλαιπωρεί έναν χρόνο τώρα» - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποθεωτική υποδοχή του χρυσού Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου στο «Ελ. Βενιζέλος» - Δείτε βίντεο

Δύσκολη νύχτα με την πυρκαγιά στη Ρόδο: Σε τρία μέτωπα η φωτιά - Νέο μήνυμα ετοιμότητας από 112 για Μαριτσά και Καλυθιές - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης