Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ο θείος της Γαρυφαλλιάς συνδέει τον θάνατό της με της Τοπαλούδη - Το συγκλονιστικό ποίημα

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ο θείος της Γαρυφαλλιάς συνδέει τον θάνατό της με της Τοπαλούδη - Το συγκλονιστικό ποίημα

«Πόνο, θλίψη έχει φέρει σε όλη μας τη φαμελιά. Χάσαμε τη Γαρυφαλλιά. Κουνιάδας μου την εγγονή φόνος σε αυτή έχει γενεί. Άνανδρος άνδρας ο φονιάς και για γονείς τι μποναμάς. Χάσανε το αγγελούδι σαν την ωραία Τοπαλούδη», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ποίημα

folegandros1
Κλίμα οργής, ανείπωτης θλίψης και βουβού πόνου επικρατούν ύστερα το έγκλημα στη Φολέγανδρο, όπου η 26χρονη Γαρυφαλλιά δολοφονήθηκε από τον 30χρονο φίλο της. Απαρηγόρητοι οι γονείς της νεαρής γυναίκας, που κηδεύτηκε σήμερα στο Βέλο Κορινθίας, στέλνουν το μήνυμα «να μην φύγουν άλλα κορίτσια», ενώ ο θειος της την αποχαιρετά με ένα συγκλονιστικό ποίημα, το οποίο έβαλε μέσα στο φέρετρο.

Συνέδεσε τον θάνατό της με τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο και της Καρολάιν στα Γλυκα Νερά.

«Έφυγες Γαρυφαλλιά για Χριστού μας αγκαλιά σε παραδείσου Πόλη είναι Αγγέλων περιβολή. Μια κούκλα, μούσα κοπέλια, Κορίνθια Γαρυφαλια. Από την Ήπειρο η μάνα πόνο διαλαλεί η καμπάνα. Αχαρακτήριστο το χέρι έσβησε ζωή σου αστέρι. Σε Φολέγανδρου τα μέρη», έγραψε βαθύτατα συγκινημένος ο Θειος της και συνέχισε:

«Πόνο θλίψη έχει φέρει σε όλη μας τη φαμελιά. Χάσαμε τη Γαρυφαλια. Κουνιάδας μου την εγγονή φόνος σε αυτή έχει γενεί. Άνανδρος άνδρας ο φονιάς και για γονείς τι μποναμάς. Χάσανε το αγγελούδι σαν την ωραία Τοπαλουδη. Έτσι και στα γλυκα νερά με Καρολαιν τι πίκρα. Γίνανε από την πηγή δειλοί φάνηκε η αυγή. Ζωής το εξιτήριο».

poihma1
poiohma2


Κλείσιμο
Η άτυχη φαρμακοποιός δολοφονήθηκε από τον 30χρονο σύντροφό της, όπως εκείνος έχει ομολογήσει,όταν την έσπρωξε στα βράχια με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να πέσει στη θάλασσα όπου επήλθε ο πνιγμός της σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Οι δυο τους βρίσκονταν για ολιγοήμερες διακοπές στη Φολέγανδρο, όπου έκαναν ελεύθερο κάμπινγκ.

Απαρηγόρητοι οι γονείς της και τα τρία αδέρφια της τη συνοδεύουν στην τελευταία της κατοικία ενώ φίλοι και συγγενείς την αποχαιρετούν με δάκρυα στα μάτια αφήνοντας ένα λουλούδι. Μάλιστα συγγενείς της άτυχης κοπέλας ακολούθησαν το αυτοκίνητο που μετέφερε τη σορό της στην εκκλησία κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά». Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί δεκάδες συμπολίτες της οικογένειας έσπευσαν στο σπίτι, για να συλληπηθούν.

Λευκά μπαλόνια και στεφάνια βρίσκονται στα σκαλιά της εκκλησίας ενώ μοιράζονται και λευκές μπομπονιέρες. Τα τρία αδέρφια της Γαρυφαλλιάς, σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν να οργανώσουν μια ημερίδα κατά της βίας η οποία θα γίνει στη μνήμη της αδικοχαμένης 26χρονης προκειμένου να σταματήσουν φαινόμενα γυναικοκτονιών.

Ειδήσεις σήμερα

Κατ' οίκον εμβολιασμοί: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα - Ραντεβού αυθημερόν με όλα τα εμβόλια - «Καμπανάκι» για την παχυσαρκία

Βρετανία: Πρώτη μέρα ελευθερίας με εξαγγελίες Τζόνσον για covid free κλαμπ, αλλά και δεύτερες σκέψεις από τα πολλά κρούσματα

Blue Origin: Ο Τζεφ Μπέζος πετάει αύριο στο διάστημα με το New Shepard
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης