Εστίαση: Καθήμενοι για όλο το καλοκαίρι - Τι είπε ο Γεωργιάδης στη σύσκεψη με καταστηματάρχες της Κρήτης

Εστίαση: Καθήμενοι για όλο το καλοκαίρι - Τι είπε ο Γεωργιάδης στη σύσκεψη με καταστηματάρχες της Κρήτης

«Ο υπουργός είπε "τέλος" για φέτος τα clubs και τα beach bars με τους όρθιους να περιφέρονται γιατί αυτό θεωρούν οι λοιμωξιολόγοι ότι μεταφέρει τον ιό και κυρίως τώρα με τη μετάλλαξη που εξαπλώνεται πολύ πιο εύκολα», είπε η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου

5337390
Πρώτη ημέρα ισχύος των νέων αυστηροποιημένων μέτρων και από σήμερα οι πελάτες σε όλα τα καταστήματα εστίασης θα πρέπει να κάθονται σε τραπεζοκαθίσματα.

«Ήμασταν προετοιμασμένοι», δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ Κρήτης η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, η οποία εξήγησε ότι τα νέα μέτρα δεν προκάλεσαν έκπληξη στους επιχειρηματίες οι οποίοι παρακολουθούν τις επιδημιολογικές εξελίξεις και ανησυχούν για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη.

Μάλιστα η κυρία Αντωνακάκη δήλωσε πως οι επιχειρηματίες της εστίασης, γνωρίζουν πως συζητούνται ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, εάν συνεχιστεί η εξάπλωση του νέου στελέχους, όπως η «σίγαση» στη μουσική, αλλά κι η επιβολή ωραρίου στα καταστήματα.

«Είμαστε όλοι πολύ ανήσυχοι και προσπαθούμε από την πρώτη στιγμή να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα», δήλωσε η κυρία Αντωνακάκη και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να δούμε όλοι το πώς θα πειθαρχήσουμε για να μην έχουμε χειρότερα».

Η κυρία Αντωνακάκη αποκάλυψε πως σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης, για τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν από τις 15 Ιουλίου με τους αμιγείς και μεικτούς χώρους, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπεται να αρθεί για το φετινό καλοκαίρι το μέτρο για τους καθήμενους. «Ο υπουργός είπε τέλος για φέτος τα clubs και τα beach bars με τους όρθιους να περιφέρονται γιατί αυτό θεωρούν οι λοιμωξιολόγοι ότι μεταφέρει τον ιό και κυρίως τώρα με τη μετάλλαξη που εξαπλώνεται πολύ πιο εύκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα εξέφρασε την αγωνία των καταστηματαρχών για το τι μπορεί να ακολουθήσει καθώς υπάρχουν προειδοποιήσεις για ακόμη αυστηρότερα μέτρα σε περίπτωση που νομοί της Κρήτης μπουν στο κόκκινο.

Πηγή: creta24

Ειδήσεις σήμερα: 

Μουρίνιο: «Λένε ότι απέτυχα κι όμως αυτοί ούτε καν με έχουν πλησιάσει»!

Βίντεο ντοκουμέντο: 25χρονος πυροβολεί εν ψυχρώ δυο 20χρονους έξω από μπαρ στη Χαλκιδική

Ασκληπιείο Βούλας: Πώς οργάνωσε τους εμβολιασμούς «μαϊμού» ο 50χρονος γιατρός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης