Γεωργιάδης: Ανοικτό ενδεχόμενο λειτουργίας νυχτερινών κέντρων μόνο ως Covid Free

Γεωργιάδης: Ανοικτό ενδεχόμενο λειτουργίας νυχτερινών κέντρων μόνο ως Covid Free

Ο υπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε για αυστηρές ποινές και λουκέτο σε επιχειρήσεις οι ιδιοκτήτες των οποίων προβούν σε, όπως είπε, πονηριές με τους μικτούς χώρους

Adonis_Georgiadis-452
Για πιθανότητα απόφασης της επιτροπής των ειδικών να λειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης ως covid-free, αποκλειστικά με εμβολιασμένους, έκανε λόγο σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως τόνισε ο υπουργός, εάν υπάρξει σχετική απόφαση η κυβέρνηση πρόκειται να την εφαρμόσει.

Οι καλλιτέχνες, είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ , έχουν πλήρη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών και πρόσθεσε πως το τελευταίο διάστημα έχει έρθει σε επαφή με αρκετούς από αυτούς, οι οποίοι μάλιστα είναι πρόθυμοι να μετέχουν σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης υπέρ του εμβολιασμού για κορωνοιό.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε για αυστηρές ποινές και λουκέτο σε επιχειρήσεις οι ιδιοκτήτες των οποίων προβούν σε, όπως είπε, πονηριές με τους μικτούς χώρους.

Κληθείς να σχολιάσει επιπρόσθετα την απόφαση του νυχτερινού κέντρου στο οποίο τραγουδά ο Νίκος Βέρτης να διακόψει την λειτουργία του εξαιτίας της κατάστασης, ο υπουργός εξήγησε πως έχει μιλήσει τόσο με τον ίδιο όσο και με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης η οποία, όπως ανέφερε πρόκειται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα ως Covid Free μαγαζί.

Όσον αφορά την χρήση μάσκας, ο κος Γεωργιάδης υπενθύμισε πως η ακριβής απόφαση είναι ότι μπορούμε να μην την φοράμε όπου δεν υπάρχει συνωστισμός και τόνισε πως τίποτα δεν αποφασίζεται εάν δεν υπάρξει υπόδειξη των ειδικών.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας στις αντιδράσεις καταστηματάρχη της Μυκόνου διερωτήθηκε αν έχουν οι ίδιοι αναλογιστεί  τι θα συμβεί αν εξαιτίας μιας έξαρσης της πανδημίας, κλείσει ολικά το νησί.

Κλείσιμο
Τόνισε επίσης η λήψη μέτρων είναι προφανείς προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία η οποία δεν έχει τελειώσει ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα να πειστεί η κοινωνία, με όμορφο τρόπο, προκειμένου να τηρεί τα μέτρα και να προσέχει.

Όπως ανέφερε εξάλλου, όσο η πανδημία μεγεθύνεται, είναι προφανές ότι πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Πηγή: ΣΚΑΙ


Ειδήσεις σήμερα

Πέθανε ο πατέρας του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ - Ένας «αντισυμβατικός δημιουργός» με ασυμβίβαστο όραμα

Εμβόλια mRNA και θηλασμός: Μεταφέρονται τα συστατικά τους από την εμβολιασμένη μητέρα στο μωρό;

Δολοφονία του προέδρου της Αϊτής: 4 «μισθοφόροι» νεκροί, μάχη σε εξέλιξη στο Πορτ-ο-Πρενς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης