Φοιτητικό επίδομα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Οδηγίες και κριτήρια

Φοιτητικό επίδομα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Οδηγίες και κριτήρια

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ - Ως το τέλος Ιουλίου ανοικτή η πλατφόρμα, ποια τα κριτήρια

foititiko_epidoma
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη χορήγηση του φοιτητικού επιδόματος  για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Οι ενδιαφερόμενοι – δικαιούχοι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος https://stegastiko.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Οδηγίες για την αίτηση

Η αίτηση υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος.

Οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet.

Σε περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική δήλωση οικονομικού έτους 2020 θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων.

Κλείσιμο
Κατ` εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

-είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή είναι πάνω από 25 ετών ή είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ και να είναι και κάτοχος Α.Φ.Μ.. Διευκρινίζεται ότι η υπηκοότητα αφορά μόνο στο πρόσωπο του φοιτητή και όχι στων γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα εξής:

-τον αριθμό της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και τον ΑΜΚΑ του φοιτητή,

-τον ΑΦΜ του φοιτητή και του άλλου γονέα, εάν δικαιούχος είναι ο γονέας, ενώ στη περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής δηλώνει μόνο τον ΑΦΜ του/της συζύγου του (αν υφίσταται).

-τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου,

-τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ), το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, τη ΔΟΥ, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, e-mail).


Ειδήσεις σήμερα: 


Αγωνία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τον τραυματισμό-σοκ: Νέες εξετάσεις θα δείξουν αν έπαθε ζημιά στους χιαστούς

Too Hot to Handle: Αυτοί είναι οι Βραζιλιάνοι παίκτες του σέξι ριάλιτι

Καιρός - Καύσωνας διαρκείας στην Ελλάδα: Υψηλός κίνδυνος σήμερα για πυρκαγιά σε Κυκλάδες, Κρήτη και ανατολικό Αιγαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης