Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Δέλτα: Έκτακτη σύσκεψη με Τσιόδρα - Χαρδαλιά για τα κρούσματα στην Κρήτη

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Δέλτα: Έκτακτη σύσκεψη με Τσιόδρα - Χαρδαλιά για τα κρούσματα στην Κρήτη

Ζητούμενο ο περιορισμός της εξάπλωσης και η επίσπευση των εμβολιασμών - Η συγκεκριμένη μετάλλαξη εκτιμάται ότι θα  είναι κυρίαρχη στα τέλη Αυγούστου- Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι

aerodromio_irakleio_art
Έκτακτη τηλεδιάσκεψη είναι σε εξέλιξη για τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα (ινδική) στην Κρήτη. Θα λάβουν μέρος ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος και Θεόδωρος Λιβάνιος, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι δήμαρχοι της Κρήτης.

Όπως είπε στο protothema.gr ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης η τηλεδιάσκεψη γίνεται μετά από πρόσκληση της Πολιτικής Προστασίας και ζητούμενο είναι αφενός να περιορισθεί η εξάπλωση, αφετέρου να επισπευσθεί ο εμβολιασμός των πολιτών στην Κρήτη.

Νωρίτερα, μιλώντας στον Σκάι 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας αποκάλυψε ότι νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο

Όπως είπε έχουν εντοπιστεί εκτός από την Αθήνα, σε Κόρινθο και Κρήτη.

«Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου ΔΕΛΤΑ και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο κύριος Αρκουμανέας τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας.

Κλείσιμο
Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί. «Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό. Διευκρίνισε πάντως ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη. 

«Για να αντέξουμε το καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε» κατέληξε ο κύριος Αρκουμανέας, προτρέποντας τους πολίτες στη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανησυχούν για την κακομεταχείριση των κρατουμένων στη Γαλλία

Αγρίνιο: «Με βίασε όταν ήμουν 13 ετών» - Τι καταγγέλλει η κοπέλα για τον ιερέα

Σύνοδος Κορυφής: Την ανάγκη η Τουρκία να παραμείνει σε τροχιά αποκλιμάκωσης θα τονίσει ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης