Θεσσαλονίκη: Η ηρωική προσπάθεια νεαρού να σώσει τον 26χρονο που πνίγηκε στην Πολίχνη

Θεσσαλονίκη: Η ηρωική προσπάθεια νεαρού να σώσει τον 26χρονο που πνίγηκε στην Πολίχνη

Χωρίς να υπολογίσει τον κίνδυνο και τη σοβαρότητα της κατάστασης ρίχτηκε στα ορμητικά νερά του χειμάρρου προσπαθώντας να ανασύρει τον άτυχο άνδρα, έχοντας την ελπίδα ότι θα είναι ζωντανός

polixnis
Ένα 22χρονο παιδί ρίχτηκε στα ορμητικά νερά του χείμαρρου για να ανασύρει τον άτυχο άνδρα που είχε παρασυρθεί το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της πολύ έντονης νεροποντής στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το Θανάση Τσαλταμπάση κάτοικο της περιοχής. Ο Θανάσης, χωρίς να υπολογίσει τον κίνδυνο ρίχτηκε στα ορμητικά νερά του χειμάρρου προσπαθώντας να ανασύρει τον άτυχο άνδρα, έχοντας την ελπίδα ότι θα είναι ζωντανός.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου, μεταξύ οδών Μυτιλήνης και Καλλικράτους, όταν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής προσπαθώντας να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο να προστατέψουν τα σπίτια τους από τη λασποπλημμύρα του χειμάρρου, προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που φαίνεται να έχει «φρακάρει» μπροστά σε μια πινακίδα.

«Ήταν τόσο μεγάλη η στάθμη του νερού και είχε τόση πολύ λάσπη, που δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που φαίνεται. Όταν υποχώρησε λίγο η στάθμη, μετά από μερικά λεπτά καταλάβαμε ότι πίσω από την πινακίδα βρίσκεται ένας άνθρωπος», λέει ο Θανάσης προσπαθώντας να περιγράψει το συμβάν.

«Αμέσως ο Αντιδήμαρχος, Σάκης Λαζαρίδης, μαζί με άλλους τρεις προσπάθησαν να στήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα, χέρι με χέρι για να μπορέσουν να πλησιάσουν τον άνθρωπο και να δέσουν το χέρι του με ένα σκοινί έτσι ώστε να μην παρασυρθεί από τα νερά του χειμάρρου και τον χάσουν. Δεν ήταν όμως εύκολο γιατί ο χείμαρρος ήταν ακόμη ορμητικός. Τότε πηγαίνοντας από την πίσω μεριά, μέχρι να κάνουν οι υπόλοιποι την αλυσίδα και να φτάσουν στο σημείο, εγώ έφτασα ήδη. Μπήκα μέσα στο χείμαρρο και κατάφερα να τραβήξω το σώμα του άτυχου άνδρα. Μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ, που δεν ήταν καθόλου εύκολο να προσεγγίσει το σημείο, μαζί με μια νοσηλεύτρια προσπαθήσαμε να παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες κάνοντας ΚΑΡΠΑ».

Το θάρρος και η γενναία απόφασή του να ριχτεί στο χείμαρρο είναι πράγματι εντυπωσιακή, «Μόλις κατάλαβα ότι είναι άνθρωπος έτρεξα αμέσως γιατί αρχικά σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποιος από εμάς, από τη γειτονιά και από τη άλλη, σκέφτηκα πως τώρα τον βλέπω, «τον έχω», σε λίγο όμως μπορεί να χαθεί από το χείμαρρο και να μην μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα», εξηγεί συγκινημένος ο 22χρονος.

Ο Θανάσης είναι η ελπίδα πως τίποτα ακόμη δεν έχει χαθεί, πως εκεί έξω υπάρχουν γενναίες ψυχές, γεμάτες ενσυναίσθηση και αληθινή αγάπη για τον συνάνθρωπο. Είναι ο ήρωας της διπλανής πόρτας, που με αυταπάρνηση και χωρίς να το πολυσκεφτεί, ακόμη και αν κινδυνέψει θα τρέξει να βοηθήσει. Είναι αυτοί οι σπάνιοι άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά ανάμεσά μας με το να μας θυμίζουν καθημερινά τη ουσιαστική έννοια της λέξης «Άνθρωπος» και τους ευγνωμονούμε για αυτό το δώρο!

Η πράξη του Θανάση θα έμενε στο σκοτάδι εάν δεν έγραφε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση μια από τις διασώστριες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο τραγικό σημείο.

Δείτε την ανάρτηση της διασώστριας

Κλείσιμο

Αυτό το παλικάρι, στον κόκκινο κύκλο της φωτογραφίας, είναι ο δικός μου, σημερινός ήρωας. Δεν ξέρω το όνομα του. Όμως με...

Posted by Stella Charitidou on Saturday, June 12, 2021
Πηγή: www.lay-out.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ο Γουασάμπι το πεκινουά θριάμβευσε στον διαγωνισμό σκύλων Westminster Kennel Club - Δείτε βίντεο

Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Αυτό είναι το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Η ασπιρίνη δεν αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσης σε νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης