Στέλιος Πέτσας: «Αυτοψία» στις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία περιοχές της Μυτιλήνης

Στέλιος Πέτσας: «Αυτοψία» στις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία περιοχές της Μυτιλήνης

Συνάντηση με τοπικούς φορείς, με αφορμή τη θεομηνία της 21ης Μαΐου - Η περιοδεία του Στέλιου Πέτσα στη δυτική Λέσβο και η ξεχωριστή επίσκεψη στον Ταξιάρχη - Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες

mitilini-foreis-kakokairia
Στη Μυτιλήνη βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, προκειμένου να επισκεφθεί τις πληγείσες από την κακοκαιρία της περασμένης Παρασκευής περιοχές του νησιού.

Ο Στέλιος Πέτσας επισκέφτηκε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από την θεομηνία, ενώ, όπως ανέφερε και ο ίδιος στην ανακοίνωσή του, επίκεντρο είναι οι αναπτυξιακές και θεσμικές προτεραιότητες που θέτουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός συναντήθηκε με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' Βαθμού του νησιού, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος θεσμικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο αναπληρωτής υπουργός, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις/αυτοψίες σε κάποιες από τις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα στη Σκάλα Πολιχνίτου, στην Άναξο, στην Πέτρα και στο Μανταμάδο.

lesvoskakokairiadimoipetsas

lesvos-siskepsi-kakokairia
Κλείσιμο

Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατή Γελαγώτη και τους αρμοδίους και γεωγραφικούς του αντιδημάρχους κ.κ. Ανδρέα Αξή, Γιώργο Αλάνη, Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη και Κώστα Πάππο,όπως αναφέρει το τοπικό μέσο lesvosnews.gr, υπέδειξε τα σημεία με τις πιο χαρακτηριστικές ζημιές των πληγεισών περιοχών, ενώ στην Σκάλα Πολιχνίτου παρέστη και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και πρόεδρος του διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Στρατής Κύτελης μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής του.

Ανακούφιση από τις πληγές της κακοκαιρίας και υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στη Λέσβο Πέτσας: «Θα εξαντλήσουμε κάθε...

Posted by ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ on Friday, May 28, 2021

lesvos-kakokairiamaiou

lesvosmitilini-kakokairia



Στη διάρκεια της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού, πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στο Δημαρχείο της δυτικής Λέσβου στην Καλλονή, όπου ο κ. Βέρρος παρουσίασε στον υπουργό την αποτίμηση της καταστροφής από τη θεομηνία.
lesvosmitilini-ipourgos


Ο Δήμαρχος ανέφερε την καταστροφή σε δημοτικές υποδομές, εξοπλισμό και κυρίως στις παραλίες, αλλά και στο αρδευτικό δίκτυο του Δήμου, τονίζοντας και τη δυσκολία του Δήμου να προβεί στις αποκαταστάσεις. Ακόμη είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις προτάσεις του Δήμου για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», δίνοντας έμφαση στις προτάσεις του μέτρου των αστικών αναπλάσεων που κατατέθηκαν μέσω της Περιφέρειας και στην αναγκαιότητα χρηματοδότησης του έργου του κλειστού Γυμναστηρίου Καλλονής.

Στην επίσκεψη του Στέλιου Πέτσα στο δημαρχείο, παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Στρατής Ζαφείρης και Μιχάλης Ρούσσης και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Νίκος Χήρας και Γιάννης Συκάς.
lesvoskairos-theominiamaios


Με πληροφορίες,βίντεο και φωτογραφίες και από το τοπικό μέσο emprosnet.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Άρση lockdown: Ανοίγουν από τη Δευτέρα τα γυμναστήρια και τα υπαίθρια γήπεδα 

Δολοφονία Σολωμού Σολωμού: Έτσι δόθηκε η εντολή να τον σκοτώσουν 

Μετά τη συγγνώμη έδωσε και €5.000 ο αστυνομικός που βανδάλισε αυτοκίνητο συναδέλφου του 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης