Lockdown: «Βροχή» τα πρόστιμα για παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων

Lockdown: «Βροχή» τα πρόστιμα για παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 291.800€ για 907 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού

5290882
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Τετάρτη 28.04.2021 συνολικά 131.507 ελέγχους και κατέγραψαν 907 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 291.800 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία 1 επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (112.278).

Ειδικότερα:

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τέσσερεις συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε έναν αλλοδαπό που εισήλθε παράνομα στη χώρα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Κλείσιμο
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000€ σε δύο φυσικά πρόσωπα για παραβίαση του κατ' οίκον περιορισμού (καραντίνα) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε μία (1) ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών γιατί κατελήφθη εντός της αίθουσας αυτού να βρίσκονται τρεις (3) ανήλικοι μαθητές, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.000 ευρώ σε δύο επιχειρήσεις για μη τήρηση του επιτρεπόμενου ωραρίου λειτουργίας, στην Περιφέρεια Αττικής.
Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 5.100 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε δύο πρόστιμα σε δύο επιχειρήσεις που το ύψος τους θα διαμορφωθεί με σχετική απόφαση, γιατί δεν είχαν προβεί στην δήλωση αποθεμάτων στην πλατφόρμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ως όφειλαν στην Περιφέρεια Αττικής.
Κλιμάκιο της ΕΑΔ αποτελούμενο από Επιθεωρήτριες-Ελέγκτριες σε συνεργασία με στελέχη του 1ου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής, διενήργησαν ελέγχους σε 300 βεβαιώσεις μετακίνησης οδηγών και επιβατών αξιοποιώντας την on-line πρόσβαση σε δημόσιες βάσεις δεδομένων στο σταθμό διοδίων της Λ. Αθηνών Κορίνθου Ελευσίνας κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Συνολικά 417 κλήσεις στον τετραψήφιο 1520

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 417 κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Κατά την περίοδο των εορτών, ο σχεδιασμός των ελέγχων επικεντρώνεται:

Στην επιτήρηση της ορθής εφαρμογής των κανόνων λειτουργίας της διαδικασίας εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή εντός καταστήματος (click inside) καθώς και την προαγορά αγαθών με παραλαβή εκτός καταστήματος (click away), με στόχο την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και την αποφυγή του συνωστισμού που ενδεχομένως παρουσιαστεί ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.
Στη διενέργεια εντατικών επιτόπιων ελέγχων στα διόδια της Αττικής για τη διασταύρωση της γνησιότητας των βεβαιώσεων μετακίνησης με αξιοποίηση του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και των λοιπών δημόσιων βάσεων δεδομένων, με την αξιοποίηση φορητών σαρωτών εγγράφων για τη βελτίωση της δυνατότητας διασταύρωσης των στοιχείων που αναγράφονται στην επιδεικνυόμενες βεβαιώσεις μετακίνησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζητούσε από τους ίδιους να βρουν... ποιοι τον χτύπησαν: Τι ισχυρίζονται οι συγκατηγορούμενοι του Φουρθιώτη

Χάρτης ECDC: Στο «πράσινο» η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα

Ξεμπλοκάρει το μετρό της Θεσσαλονίκης: Με απόφαση ΣτΕ φεύγουν τα αρχαία από τον σταθμό Βενιζέλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης