Ζητούσε από τους ίδιους να βρουν... ποιοι τον χτύπησαν: Τι ισχυρίζονται στις καταθέσεις τους οι συγκατηγορούμενοι του Φουρθιώτη

Ζητούσε από τους ίδιους να βρουν... ποιοι τον χτύπησαν: Τι ισχυρίζονται στις καταθέσεις τους οι συγκατηγορούμενοι του Φουρθιώτη

Στα... όρια της παρωδίας οι καταθέσεις - «Βρήκε άλλα άτομα να τελέσουν τις πράξεις για τις οποίες μας κατηγορείτε» λένε οι δύο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή - «Να πάτε να τους βρείτε, βρείτε τους, μου έκαναν ζημιά» τους έλεγε, εννοώντας... αυτούς που έκαναν τα χτυπήματα στο σπίτι του!

fourthiwtis5435
Σε άρνηση των κατηγοριών που τους αποδίδονται προχώρησαν κατά τις προανακριτικές τους καταθέσεις οι δύο συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη, επισημαίνοντας ότι το μόνο που έκαναν, ήταν να παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης στον παρουσιαστή και τίποτα άλλο.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος παρουσιαστής ανέφερε στην προανακριτική του κατάθεση επί λέξει τα εξής: «Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες και επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον εισαγγελέα από κοινού με τον δικηγόρο μου»!

Συγκεκριμένα, ο πρώτος κατηγορούμενος Γ.Σ. στην προανακριτική του κατάθεση στους αστυνομικούς υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Όλα όσα γράφει η δικογραφία και κατηγορούμαι, δεν τα έχω κάνει. Είμαι άνεργος και μου ζήτησε ο Γ.Π. (ο έτερος κατηγορούμενος) να πάω μαζί του για τη φύλαξη του Μένιου στο party fm. Μου είπε ότι ο μισθός θα είναι 1500 ευρώ και αμέσως είπα ναι και έτσι ξεκινήσαμε την φύλαξη. Με όλες αυτές τις πράξεις δεν έχουμε καμία σχέση ούτε εγώ ούτε ο Γ.Π. Υποψιάστηκα ότι ήθελε (ο παρουσιαστής) και άλλα πράγματα, αλλά δεν είμαι βέβαιος. Για ό,τι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθος συνεννόησης του Μένιου με τα άτομα που είχε βρει έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ ούτε και ο Γ.Π. Επίσης δεν κάναμε καμιά άλλη πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στον εντοπισμό γενετικού του υλικού στο σακίδιο που βρέθηκε στο σημείο που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί με τους αστυνομικούς, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αναφέρει: «Είχα αφήσει ένα σάκο ορειβασίας στο κανάλι και γι’ αυτό τον λόγο βρέθηκε το DNA μου στο σάκο, ενώ εγώ δεν βρισκόμουν εκεί….».

«Μου είπε ότι κάποιος αστυνομικός αποπειράθηκε να τον σκοτώσει»

Ο δεύτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης, Γ.Π., ανέφερε πως γνωρίζει τον Μένιο Φουρθιώτη από το 2010 όταν δούλευε ως φύλακας στο κανάλι όπου εργάζονταν ο παρουσιαστής. Μεταξύ άλλων, ο Γ.Π., κατέθεσε προανακριτικά: «Δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη σχέση (με τον παρουσιαστή). Κάποιες φορές με έπαιρνε για να τον συνοδεύσω από το κανάλι προς το σπίτι και στον ραδιοφωνικό σταθμό. Τις τελευταίες ημέρες, σχεδόν την τελευταία εβδομάδα, πήγαινα κάθε μέρα και του έκανα συνοδεία από το σπίτι στο κανάλι και το αντίθετο. Τις τελευταίες μέρες πήγα για συνοδεία του Φουρθιώτη μαζί με τον Γ.Σ με τον οποίο δουλεύαμε μαζί στη φύλαξη του καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού. Ο Φουρθιώτης μου είπε ότι κάποιος αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού, αποπειράθηκε να τον σκοτώσει και γι’ αυτό μου ζήτησε να πηγαίνω περισσότερες ημέρες για τη συνοδεία του. Μου είπε ότι δεν τον καλύπτει η αστυνομία, γιατί του κόψανε τα άτομα και έχει πρόβλημα με τρομοκράτες. Τώρα που το θυμάμαι καλύτερα, τις τελευταίες οκτώ με εννέα ημέρες πηγαίναμε κάθε μέρα στο σπίτι του, είτε για να τον πάρουμε είτε για να τον αφήσουμε».

«Μας είχε ζητήσει να του βρούμε security»

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε επίσης πως ο παρουσιαστής είχε ζητήσει από τον ίδιο και από τον Γ.Σ. να του βρουν άτομα για συνοδεία και security, στα οποία μάλιστα, όπως λέει, θα έδινε περισσότερα χρήματα. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος επισημαίνει: «Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν, ούτε και ο Γ.Σ. Δεν θα μπαίναμε σε καμιά άλλη διαδικασία ή πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου. Αυτό θέλω να το τονίσω. Αρχίσαμε να δουλεύουμε από 19 Απριλίου 2021. Επίσης, θυμάμαι ότι πριν τρεις μέρες και χωρίς να έχουμε σταματήσει να πηγαίνουμε για συνοδεία, μας φώναξε (ο Φουρθιώτης) στο κανάλι και μας είπε ότι και πάλι δεν έχει security στο σπίτι, γιατί κανείς δεν θέλει να τον αναλάβει και γι’ αυτό μας ζήτησε να πηγαίνουμε για πιο πολλές ώρες. Δηλαδή μας ζήτησε σχεδόν να είμαστε όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει: «Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους. Βρείτε τους. Μου έκαναν ζημιά…», εννοώντας τα άτομα που έκαναν τα χτυπήματα στο σπίτι του.

Βαξεβάνης: «Σκηνοθετημένη επιχείρηση»

Κλείσιμο
Ο εκδότης-δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης στην κατάθεσή του αναφέρει όσα είχε ήδη δημοσιοποιήσει σχετικά με το πώς ενημερώθηκε από συγκεκριμένο άτομο για την ύπαρξη συμβολαίου σε βάρος του στο πλαίσιο οργανωμένου σχεδίου του Μ. Φουρθιώτη. Μεταξύ άλλων στην προανακριτική του κατάθεση ο εκδότης αναφέρει: «Στις 9 Απριλίου 2021 δολοφονήθηκε από αγνώστους ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ. Ήταν λογικό η εξέλιξη αυτή να με θορυβήσει γιατί μου είχε αφαιρεθεί τμήμα της αστυνομικής μου φρουράς από τον Ιούλιο του 2019. Παρ’ ότι είχαμε να κάνουμε με μία περίπτωση δολοφονίας δημοσιογράφου, δεν συνέδεσα την δολοφονία αυτή με όσα είχε εξιστορήσει ο άνθρωπος με τον οποίο είχε συνάντηση 6 Απριλίου 2021 και μου είχε αναφέρει πως πρόκειται να εκτελεστεί συμβόλαιο εναντίον μου, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη δημοσιογράφου με περίεργο όνομα».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο κ. Βαξεβάνης επισημαίνει: «Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση έγινε ανησυχητική για εμένα, πολύ δε περισσότερο όταν την επόμενη μέρα παρακολούθησα το βίντεο από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη και διέκρινα εξαιτίας της εμπειρίας μου ότι ένας κουκουλοφόρος κυριολεκτικά με λειτουργία επιδείξης μπροστά στις κάμερες που τον καταγράφουν, πυροβολεί σε σημεία της οικίας προσέχοντας μάλιστα να μην κάνει κάποια σημαντική ζημιά. Θα μπορούσε δηλαδή κάλλιστα να πυροβολήσει προς τα πάνω, όπως είναι εκτεθειμένα στην τζαμαρίες του σπιτιού και να δώσει το μήνυμα που ήθελε να δώσει. Ουσιαστικά δηλαδή φαινόταν στα μάτια μου ως σκηνοθετημένη επιχείρηση, που επιβεβαιώνει πλήρως όσα μου είχαν ειπωθεί….».

Ειδήσεις σήμερα:

Νεαρή Γιαπωνέζα κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τον 77χρονο «Δον Ζουάν» σύζυγό της

Κυπριακό: Ύστατη προσπάθεια στη Γενεύη να αποφευχθεί το «ναυάγιο» στο οποίο οδηγούν οι Τούρκοι

Τέλος χρόνου για την επανένταξη στις 100 - 120 δόσεις της εφορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης