Αθηναγόρας (ΘΕΜΑ 104.6): Οι λειτουργίες τη Μ. Εβδομάδα θα ξεκινούν νωρίς - Έχουμε εντολή να γίνουν όλα σύντομα

Αθηναγόρας (ΘΕΜΑ 104.6): Οι λειτουργίες τη Μ. Εβδομάδα θα ξεκινούν νωρίς - Έχουμε εντολή να γίνουν όλα σύντομα

Οι ακολουθίες θα γίνουν κανονικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, όμως, οι πιστοί θα είναι έως 100 άτομα εντός των ναών ανάλογα με τ.μ.

ekklisieskoronoios34
Τον τρόπο λειτουργίας της Εκκλησίας τη Μεγάλη Εβδομάδα εξήγησε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είπε ότι οι ακολουθίες θα γίνουν κανονικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, όμως, οι πιστοί θα είναι έως 100 άτομα εντός των ναών ανάλογα με τ.μ. Σημείωσε, πως πρόθεση της Εκκλησίας ήταν να επιτρέπεται ένας πιστός σε κάθε 15 τ.μ, όμως δεν έγινε δεκτό και έτσι επιτρέπεται 1 πιστός σε κάθε 25 τ.μ. Τα υπόλοιπα αιτήματα, όπως είπε, έγιναν δεκτά από την επιτροπή των ειδικών.

Οι λειτουργίες θα ξεκινούν από την Κυριακή των Βαΐων και μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη στις 18:30, ώστε να προλαβαίνουν οι πιστοί την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00. Τη Μ. Πέμπτη, επειδή είναι μεγαλύτερη η λειτουργία θα ξεκινήσει στις 17:30.

Τη Μ. Παρασκευή, θα ξεκινήσει στις 18:00, δεν θα γίνει λιτανεία στους δρόμους, μόνο γύρω από την Εκκλησία, όπως υπογράμμισε. Και αυτό, στον προαύλιο χώρο και στην πομπή θα είναι μόνο οι ιερείς και οι ψάλτες.

Το Μ. Σάββατο, η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 ενώ έως τις 22:30 θα έχει ολοκληρωθεί η λειτουργία και θα έχουν κοινωνήσει όσοι πιστοί θέλουν. «Έχουμε εντολή να γίνουν όλα σύντομα», τόνισε ο κ. Αθηναγόρας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίσημο: Εκτός προγράμματος των F-35 η Τουρκία λόγω των ρωσικών S-400

Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση - Σε εξωτερικούς χώρους και με τα μέτρα που ίσχυαν και πέρυσι

Politico: Ευρωπαϊκή Επιτροπή και AstraZeneca θα τα πουν στα... δικαστήρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης