Πατέρας Αθηναγόρας στο protothema.gr: Για τα Θεοφάνεια θέλουμε να ισχύσει ό,τι και τα Χριστούγεννα

Πατέρας Αθηναγόρας στο protothema.gr: Για τα Θεοφάνεια θέλουμε να ισχύσει ό,τι και τα Χριστούγεννα

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών, Πετρουπόλεως κ.Αθηναγόρας στο protothema.gr για το «αντάρτικο» της Εκκλησίας ενόψει Θεοφανείων

athinagorasa
Λίγη ώρα μετά το «αντάρτικο» της Εκκλησίας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών, Πετρουπόλεως Αθηναγόρας μίλησε στο protothema.gr.

«Eμείς αυτό που θέλουμε και που αποφασίσαμε είναι να συνεχίσουν κανονικά οι λειτουργίες, όπως έγιναν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Με άλλα λόγια αυτά που είχαμε συμφωνήσει με την Κυβέρνηση θέλουμε να ισχύσει κανονικά και για τα Θεοφάνεια. Δεν θα γίνει καμία εκδήλωση εκτός ναού, όλα θα γίνουν εντός και με την αριθμητική παρουσία των πιστών που είχε συμφωνηθεί 25 στους ιερού ναού και 50 στους μητροπολιτικούς ναούς. Δεν θα πάει κανένας να ρίξει Σταυρό τα Θεοφάνεια εκτός εκκλησίας. Σχετικά με τον Πειραιά ο Άγιος Πειραιώς είχε δηλώσει ότι θα πάει μόνος χωρίς πομπή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα της ημέρας των Θεοφανείων

«Το σημαντικό με τα Θεοφάνεια είναι ότι γιορτάζουμε την παρουσία της Αγίας Τριάδας. Ο Θεός Πατέρας κατά την βάπτιση δηλώνει πως Αυτός είναι ο γιος μου ο αγαπητός, ο Υιός του βαπτίζεται στον Ιορδάνη και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς είναι πάνω από το κεφάλι του. Έχουμε την παρουσία της Αγίας Τριάδας, γι αυτό είναι τόσο σημαντική γιορτή. Δεν είναι τόσο για τον καθαγιασμό των υδάτων όσο για την γιορτή των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδος», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης. 


Ειδήσεις σήμερα:  

Ανησυχούν οι ειδικοί λόγω γιορτών: 140 ασθενείς εισήχθησαν χθες στα νοσοκομεία

Τροχαίο στη Λάρισα: «Θέλουμε την αλήθεια» λέει η οικογένεια της 19χρονης που άφησε την τελευταία της πνοή την Πρωτοχρονιά

Αγωνία για τον διοικητή του Θριασίου - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης