Προσλήψεις - Πανεπιστημιακή αστυνομία: 1.033 θέσεις εργασίας - Πώς θα στελεχωθεί η νέα υπηρεσία

Προσλήψεις - Πανεπιστημιακή αστυνομία: 1.033 θέσεις εργασίας - Πώς θα στελεχωθεί η νέα υπηρεσία

Πανεπιστημιακή αστυνομία με πτυχιούχους θέλει η ΕΛ.ΑΣ.

elas_panepistimia_eurokinissi
Με απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, προσανατολίζεται να στελεχώσει την Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την προκήρυξη διαγωνισμού πρόσληψης των 1.033 Ειδικών Φρουρών, να αναμένεται - σύμφωνα με πληροφορίες - από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ χθες, ο διαγωνισμός για την πανεπιστημιακή αστυνομία προχωρά με γρηγορότερους ρυθμούς από ό,τι αρχικά είχε προβλεφθεί.

Η πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών  προβλέπεται να γίνει με βάση τα κριτήρια:

α. Το γενικό βαθμό Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου Τ.Ε.Ε. (Β’ κύκλου) ή ΕΠΑ.Λ.

β. Το επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας.

γ. Την κατοχή τίτλου σπουδών δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών». Τίτλοι σπουδών ιδιωτικού Ι.Ε.Κ. έστω και αν χαρακτηρίζονται ισότιμοι δεν λαμβάνονται υπόψη.

Κλείσιμο
δ. Την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή ως Ε.Π.Υ. ή ως ΕΠ.ΟΠ. στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στην Προεδρική Φρουρά, εφόσον δεν τους έχει αφαιρεθεί η αντίστοιχη ειδικότητα.

ε. Την κατοχή άδειας οδήγησης μοτοσικλέτας, μοτοποδηλάτου ή αυτοκινήτου.

στ. Αν είναι τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που δολοφονήθηκε ή τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού.

ζ. Αν είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας»


Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», με έως και 1.000 μόρια θα ενισχύονται οι υποψηφιότητες αποφοίτων ΑΕΙ-ΤΕΙ που θα συμμετέχουν στον επερχόμενο διαγωνισμό για τη στελέχωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Τα κριτήρια που υπήρχαν σε προηγούμενες αντίστοιχες προκηρύξεις θα αντικατασταθούν, με το «bonus» των έξτρα μορίων να μην απαιτεί πλέον στρατιωτική θητεία σε Ειδικές Δυνάμεις, αλλά τη φοίτηση και εξοικείωση σε οποιοδήποτε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
elas_astinomia_panepistimiaki_astinomia


«Οχι όπλα, μόνο κλομπ»

Το νέο Σώμα, κατά τις ίδιες πηγές,  «θα είναι άοπλο και θα φέρει αμυντικό εξοπλισμό που εμπεριέχει κλομπ και χειροπέδες, ενώ η στελέχωσή του θα γίνει από κατώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και τους ειδικούς φρουρούς που θα προσληφθούν ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Θα απασχολούνται 200 άτομα ανά βάρδια, με ιδιαίτερη έμφαση στα πέντε ΑΕΙ με τη μεγαλύτερη ανάγκη (ΟΠΑ, ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Πάτρα), ενώ οι αστυνομικοί θα ανακατανέμονται ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις. Την πρόσληψη, εκπαίδευση και παροχή του εξοπλισμού τους έχει αναλάβει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα υπάγονται στην ΕΛ.ΑΣ. και θα συνεργάζονται με τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη του εκάστοτε ΑΕΙ. Τα τμήματα του νέου Σώματος θα έχουν έδρα εσωτερικά των πανεπιστημίων, ενώ τα μέλη του θα έχουν πλήρη προανακριτικά καθήκοντα, δυνατότητα συλλήψεων και σχηματισμό δικογραφιών. Η μισθοδοσία τους θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα λειτουργήσουν κέντρα… επιχειρήσεων με τη διαχείριση καμερών που θα τοποθετηθούν στα σημεία ελεγχόμενης πρόσβασης, σε κοινόχρηστους χώρους και σε χώρους εργαστηρίων με ακριβό εξοπλισμό.

Οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί, που θα φορούν διαφορετικού χρωματισμού στολή, θα λαμβάνουν εντολές από το κέντρο επιχειρήσεων στην περίπτωση εντοπισμού έκνομων ενεργειών, ενώ θα προβαίνουν σε περιπολίες εντός των πανεπιστημίων και θα φυλάσσουν κρίσιμες υποδομές και εγκαταστάσεις».

Ειδήσεις σήμερα: 


Τραγωδία στην Ερέτρια: Τα λάθη που προκάλεσαν τον φρικτό θάνατο των τεχνικών

Ορκισμένος «playboy» ο Σέρχιο Αγουέρο: Τα καυτά μοντέλα, οι ριάλιτι σταρ και η κόρη του Μαραντόνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης