Ίλβα Γιούανσον: Στην Ελλάδα η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων για τη διαχείριση της μετανάστευσης

Ίλβα Γιούανσον: Στην Ελλάδα η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων για τη διαχείριση της μετανάστευσης

Η άφιξή της αναμένεται την Κυριακή - Με ποιους θα συναντηθεί

ilva_joh
Στην Ελλάδα θα μεταβεί την Κυριακή η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον, όπου θα έχει συζητήσεις σχετικά με τη διαχείριση της μετανάστευσης και ιδίως τις συνθήκες υποδοχής στα ελληνικά νησιά. Η Επίτροπος θα επισκεφθεί τη Σάμο και τη Λέσβο.

Η Επίτροπος κ. Γιούανσον θα συναντηθεί με εκπροσώπους των τοπικών και περιφερειακών αρχών, καθώς και με μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς του ΟΗΕ και της ΕΕ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, η Επίτροπος θα μεταβεί στην Αθήνα. Την Τρίτη, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών  Νίκο Δένδια, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Ιωάννη Πλακιωτάκη και την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την ένταξη  Σοφία Βούλτεψη.

Πριν λίγες ημέρες, η Επίτροπος δημοσίευσε άρθρο στο ιστολόγιό της, στο οποίο τονίζει την ανάγκη προετοιμασίας για τον επόμενο χειμώνα: «Όλες οι αρμόδιες αρχές πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να παίξουν τον ρόλο που τους αναλογεί. Χάρη στη χρηματοδότηση από την ΕΕ, στη γνώση και την πείρα της ελληνικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στην εποπτεία των διεθνών οργανισμών, μπορούμε να σεβαστούμε τις νομικές μας υποχρεώσεις και να ενισχύσουμε τη δημοκρατική φήμη της Ευρώπης. Η διαφάνεια είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας. Την χρειαζόμαστε για να εγγυηθούμε την τήρηση των δεσμεύσεών μας, τη συνετή δαπάνη των πόρων και να εξασφαλίσουμε λειτουργικές εγκαταστάσεις».

Ειδήσεις σήμερα 

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι - «Κλειδί» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τα self rapid test

Εκδικητικός εργοδότης πλήρωσε με... 91.515 λαδωμένα σεντ τον τελευταίο μισθό υπαλλήλου

ΗΠΑ: Υποψήφιος για την επανεκλογή του το 2024 θα είναι ο Μπάιντεν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης