ΗΠΑ: Εκδικητικός εργοδότης πλήρωσε με... 91.515 λαδωμένα σεντ τον τελευταίο μισθό εργαζόμενου

ΗΠΑ: Εκδικητικός εργοδότης πλήρωσε με... 91.515 λαδωμένα σεντ τον τελευταίο μισθό εργαζόμενου

Ο Αντρέας Φλάτεν παραιτήθηκε από το συνεργείο αυτοκινήτων στην Τζόρτζια εξαιτίας «τοξικού περιβάλλοντος εργασίας»

pennies-4
Η λέξη «μικροπρέπεια» είναι πολύ αδύναμη για να περιγράψει την εκδικητική συμπεριφορά ενός οργισμένου εργοδότη από την Τζόρτζια των ΗΠΑ απέναντι σε έναν πρώην εργαζόμενό του, που παραιτήθηκε εξαιτίας «τοξικού περιβάλλοντος εργασίας».

Σύμφωνα με τη New York Post, o Αντρέας Φλάτεν παραιτήθηκε από τη δουλειά του στο συνεργείο αυτοκινήτων A OK Walker Autoworks τον περασμένο Νοέμβριο. Αφού μεσολάβησαν αρκετοί μήνες χωρίς να έχει λάβει τον τελευταίο του μισθό, ο παραιτηθείς υπάλληλος κίνησε τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να λάβει τα δεδουλευμένα του και επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία εργασίας της Τζόρτζια. Τελικά στις 12 Μαρτίου, ο τελευταίος μισθός του ύψους 915 δολαρίων παραδόθηκε στην οικία του στην περιοχή Φαγιέτβιλ. Πιο συγκεκριμένα, «έφτασε» στην είσοδο του σπιτιού του, με τη μορφή ενός μεγάλου σωρού από... λαδωμένα νομίσματα!


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olivia Oxley (@ox_isms)


Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, ο πρώην εργοδότης του Φλάτεν αποφάσισε να τον εκδικηθεί πληρώνοντάς τον με 91.515 νομίσματα του ενός σεντ, τα οποία μάλιστα φρόντισε να περιλούσει με λάδι μηχανής, μια ουσία ιδιαίτερα βλαβερή για το περιβάλλον. Την παράδοση συνόδευε ένα σημείωμα με δύο μόνο λέξεις: «Άντε γ@@σου».

Η αδιανόητα μικροπρεπής πράξη του Μάιλς Γουόκερ, ιδιοκτήτη του συνεργείου αυτοκινήτων όπου εργαζόταν ο Φλάτεν, τράβηξε την προσοχή των τοπικών μέσων όταν η σοκαρισμένη κοπέλα του τελευταίου μοιράστηκε την ιστορία του φίλου της στη σελίδα της στο Instagram, δίνοντας κάποιες λεπτομέρειες για το ιστορικό της παραίτησης.

Κλείσιμο


Στη συγκεκριμένη ανάρτηση η Ολίβια Όξλεϊ διευκρίνιζε ότι το αγόρι της προειδοποίησε τον εργοδότη του για την παραίτησή του 2 εβδομάδες νωρίτερα, σύμφωνα με την καθιερωμένη πρακτική. Εξαιτίας όμως της ακραία εριστικής συμπεριφοράς του, αναγκάστηκε τελικά να φύγει στις 5 μέρες, μην μπορώντας να αντέξει άλλο τις προσβολές.

«Ο Μάιλς Γουόκερ συνέχισε να είναι μ@@κας μετατρέποντας κάθε μέρα του στη δουλειά σε κόλαση και κάνοντας σχόλια για την κόρη του φίλου μου» αναφέρει μεταξύ άλλων η κοπέλα στην ανάρτησή της, εκφράζοντας έκπληξη που ο εκδικητικός εργοδότης μπήκε σε τόσο κόπο για να δειξει τη δυσαρέσκειά του. «Δεν μπορούσε απλά να... ουρήσει στην επιταγή;» διερωτάται η Όξλεϊ.

pennies
pennies-2


Μιλώντας στο CBS46 της Ατλάντα, ο Φλάτεν ισχυρίστηκε ότι ο πρώην εργοδότης του είναι γνωστός για την απρεπή και επιθετική συμπεριφορά του απέναντι στους υπαλλήλους του. Στο παρελθόν, ο Γουόκερ είχε κατεβάσει το παντελόνι ενός εργαζόμενου μπροστά στους συναδέλφους του, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπάλληλος.

Όταν ο ρεπόρτερ Τζέιμι Κένεντι εντόπισε τον... πικρόχολο ιδιοκτήτη συνεργείου, η αντίδρασή του μάλλον επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του πρώην υπαλλήλου του. «Ξεκουμπίσου από την ιδιοκτησία μου. Και να ξέρεις ότι όταν κάποιος φτάνει στο σημείο να κάνει κάτι τέτοιο, σίγουρα υπάρχει λόγος για αυτό», είπε ο μηχανικός αρκετά ενοχλημένος από την παρουσία του δημοσιογράφου. Φρόντισε μάλιστα να συμπληρώσει ότι «δεν έχει σημασία πώς πληρώθηκε, αφού πήρε τα λεφτά του» και κατηγόρησε τον Φλάτεν ότι ειναι «βουτυρόπαιδο» που το κάνει ολόκληρο θέμα.

pennies-3
pennies-4


Ο ίδιος ο Φλάτεν χαρακτήρισε στο Fox5 τη συμπεριφορά του Γουόκερ «παιδιάστικη». «Είμαι αναγκασμένος να εργαστώ σκληρά για να ξοδέψω τα χρήματα που έχω ήδη κερδίσει με τον ιδρώτα μου», σημειώνει ο νεαρός, που προσπαθεί μαζί με τη φίλη του να καθαρίσει καθένα από τα νομίσματα από το λιπαντικό, χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο πανί. Τους παίρνει περίπου δυο ώρες για να καθαρίσουν νομίσματα αξίας 5 δολαρίων, μία επίπονη διαδικασία που μάλλον δεν μπορεί να αποφεχθεί, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου εργασίας στους New York Times. «Δεν υπάρχει κανένας όρος στους κανονισμούς που να υποδεικνύει ποια υποδιαίρεση του νομίσματος πρέπει να χρησιμοποιηθεί στην πληρωμή» δήλωσε στην εφημερίδα ο Έρικ Λουτσέρο.

Σύμφωνα με τους Times, ο Φλάτεν αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του λόγω της έντονης διαφωνίας που είχε το τελευταίο διάστημα με τον εργοδότη του για το ωράριο εργασίας του.


Ειδήσεις σήμερα 

Το πασπαρτού κλειδί, οι «χρυσές» θυρίδες και το «βαρύ» πελατολόγιο

«Κούρεμα» ενοικίων Μαρτίου: Ποιοι δικαιούνται μείωση 100% και ποιοι 40%


Βόρεια Κορέα: Δοκίμασε «κατευθυνόμενο», «τακτικό» πύραυλο με κινητήρα στερεού καυσίμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης