Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: Η Μεγάλη Εβδομάδα και τα επιδημιολογικά δεδομένα

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: Η Μεγάλη Εβδομάδα και τα επιδημιολογικά δεδομένα

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο - Οι πρώτες συζητήσεις για την λειτουργία των εκκλησιών την Μεγάλη Εβδομάδα - Όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα

21-03-26_0007__DPR3545
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της. Από την πλευρα της Αρχιεπισκοπής τέθηκε, όπως ήταν ευνόητο, το ζήτημα της λειτουργίας των εκκλησιών τις ημέρες της Μεγάλης Εβομάδας - ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα καλό, διαπιστώθηκε συναντίληψη και στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του εορτασμού του Πάσχα. Συμφωνήθηκε πως όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων εβδομάδων, ωστόσο ο προσανατολισμός είναι να ακολουθηθεί «μοντέλο Χριστουγέννων»:  Λειτουργίες με περιορισμένο αριθμό πιστών και αυστητή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
21-03-26_0001__DPC4628
21-03-26_0006__DPR3506


Ειδήσεις σήμερα: 

Politico: Γιατί ο Μητσοτάκης ήταν ο πιο τυχερός ηγέτης της συνόδου

Θωμαΐδης: Μειώθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής την προηγούμενη εβδομάδα

Κορωνοπάρτι με εκατοντάδες άτομα στην Πάτρα - Φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης