200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Δάκρυσε ο πρίγκιπας Κάρολος στην κατάθεση στεφάνων

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Δάκρυσε ο πρίγκιπας Κάρολος στην κατάθεση στεφάνων

Δείτε βίντεο - Δάκρυσε την ώρα της ανάκρουσης του βρετανικού εθνικού ύμνου ο πρίγκιπας της Ουαλίας που έχει και ελληνική καταγωγή

karolos343
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας διεξήχθη η διαδικασία της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ο πρίγκιπας Κάρολος τίμησε τη χώρα μας με την παρουσία του, σε αυτή την ιδιαίτερου συμβολισμού ημέρα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα. 

Μάλιστα, αφού κατέθεσε το στεφάνι εκ μέρους της χώρας του, της Μεγάλης Βρετανίας, ήταν έκδηλη η συγκίνησή του και την ώρα της ανάκρουσης του βρετανικού εθνικού ύμνου δάκρυσε

Κατάθεση στεφάνου από τον πρίγκιπα Κάρολο

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του πρίγκιπα Καρόλου και σύζυγος της Ελισάβετ, Φίλιππος γεννήθηκε στην Κέρκυρα, ενώ η μητέρα του ήταν ελληνικής καταγωγής. 

Λίγο αργότερα και αφού οι επίσημοι είχαν λάβει τις θέσεις τους στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, η σύζυγος του πρίγκιπα, Καμίλα, χρησιμοποίησε την κουβέρτα που υπήρχε στη θέση της και σκέπασε τα πόδια της, μιας και η σημερινή θερμοκρασία κινείται σε χαμηλά επίπεδα. 
Κλείσιμο
kamilla_blanket

Ήδη από χθες ο Κάρολος, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη χώρα μας, ο οποίος στη διάρκεια του χθεσινού δείπνου που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς αναφέρθηκε στους δεσμούς που τον συνδέουν με την Ελλάδα, τονίζοντας πως τον ελληνικό θρίαμβο δεν πέτυχε ένας ήρωας, αλλά πολλοί. Ολοκλήρωσε μάλιστα την ομιλία του, λέγοντας στα ελληνικά: «Χαίρε ω χαίρε ελευθεριά. Ζήτω η Ελλάς».

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για μια σύντομη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς η πτήση τους για Αγγλία είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 2.45 το μεσημέρι.

Ειδήσεις σήμερα: 

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Επίδειξη αεροπορικής ισχύος από ελληνικά και αμερικανικά F-16, Rafale και Mirage

Προεδρικό Μέγαρο - Συγκίνησε ο Κάρολος όταν είπε στα ελληνικά: «Χαίρε ω χαίρε ελευθεριά»

Η Aegean σχημάτισε το 200 πετώντας πάνω από την Πελοπόννησο - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης