Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς

Δεκάδες άτομα επιχείρησαν να πολιορκήσουν το αστυνομικό τμήμα - Σε πεδία μάχης μετατράπηκαν πολλά σημεία στη Νέα Σμύρνη- Με χημικά και την «αύρα» απάντησε η ΕΛΑΣ - Επιθέσεις σε βάρος δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ - Δεκάδες προσαγωγές και 10 συλλήψεις από την αστυνομία

epeisodiamain5
Άγρια επεισόδια με καταστροφές, επιθέσεις σε αστυνομικούς και έναν αστυνομικό σοβαρά τραυματία έλαβαν χώρα στο περιθώριο της μεγάλης συγκέντρωσης ενάντια στην αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη.

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα και σε αστυνομικούς, καθώς και σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ. Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ ξυλοκοπήθηκε άγρια από δεκάδες άτομα και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με ασθενοφόρο.  Ο αστυνομικός δέχθηκε μαζική επίθεση από ομάδα ατόμων, οι οποίοι τον έριξαν από τη μηχανή του και τον κτύπησαν στο κεφάλι και στο σώμα.

Στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο μετέβησαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Τρεις ακόμη αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφριά και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
 
Αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης και ενώ οι κουκουλοφόροι είχαν απομακρυνθεί από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το οποίο επιχείρησαν να πολιορκήσουν, διάσπαρτες εστίες έντασης παρέμεναν ενεργές σε διάφορα σημεία της Νέας Σμύρνης.

Κλείσιμο
Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν κουκουλοφόροι και αντιεξουασιαστές πέρασαν στην κεφαλή της πορείας προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, πετώντας βόμβες μολότοφ και φωνάζοντας συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με χημικά και νερό από την υδροφόρα-  «αύρα», προκειμένου να απομακρύνουν τους ταραξίες.

VID 20210309 WA0005


Στη συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε, συμμετείχαν πάνω από 6.000 πολίτες. Ανάμεσά τους διείσδυσαν κουκουλοφόροι και αναρχικοί, οι οποίοι πέρασαν στην κεφαλή της πορείας και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της Νέας Σμύρνης και κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα. Οι κεντρικοί δρόμοι στη Νέα Σμύρνη έκλεισαν και διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην «ουρά» της πορείας είχαν συγκεντρωθεί οι κουκουλοφόροι. Όταν το πλήθος πλησίασε στον κλοιό που είχε στήσει η αστυνομία, αποκλείοντας την προσβαση στο αστυνομικό τμήμα, οι κουκουλοφόροι παρέκαμψαν τους πολίτες, πέρασαν μπροστά και άρχισαν να πετούν μολότοφ, πέτρες και καπνογόνα στους αστυνομικούς.



Επεισόδια Νέα Σμύρνη


Οι κουκουλοφόροι και όσοι τους συνέδραμαν, προκάλεσαν σημαντικές φθορές στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και στους γύρω δρόμους. Σύμφωνα με μαρτυρίες και εικόνες, οιμκουκουλοφόροι έσπασαν πεζοδρόμια και πεζούλια, τα κομμάτια των οποίων χρησιμοποίησαν εναντίον των αστυνομικών σε επιθέσεις που πραγματοποίησαν σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια, εκ των οποίων οι 10 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.


Χημικά Νέα Σμύρνη


Βίντεο από ενέδρα κουκουλοφόρων σε αστυνομικούς


Ακολουθεί η επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: 

«Την 18.00 ώρα σήμερα (Τρίτη 9 Μαρτίου 2021), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων και Συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (5.000) περίπου ατόμων, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Την 18.45 ώρα, (3.000) άτομα περίπου από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Εφέσου και Πλαστήρα με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης.

Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό προ του Τμήματος, ομάδα (400) περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων τους απέκρουσε.

Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι χωρίσθηκαν σε ομάδες και συνέχισαν επιθέσεις με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και άλλες εγκαταστάσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να απαντήσουν με λελογισμένη χρήση δακρυγόνων λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής και με ρίψεις νερού.

Υπάρχουν (3) τουλάχιστον τραυματίες αστυνομικοί. Πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμή (10) συλλήψεις».











Τραυματίας

Συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη (7)

Νέα Σμύρνη (6)




Οι διάσπαρτες εστίες επεισοδίων και οι καταδρομικές επιθέσεις των κουκουλοφόρων σταμάτησαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ, οπότε δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία οι δρόμοι.

Νέα Σμύρνη


Νωρίτερα,  σε ελέγχους που έγιναν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τσάντες γεμάτες μολότοφ και άλλους εύφλεκτους μηχανισμούς, πράγμα που επιβεβαίωσε τους φόβους, αλλά και τις πληροφορίες της ΕΛΑΣ για προσχεδιασμένα επεισόδια.




PHOTO-2021-03-09-18-23-32

n1
n2


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Με την πρόσκληση σε διαδηλώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Survivor: Ασυλία με διχασμένους «Μπλε» και κόντρα Τριαντάφυλλου - Κοψιδά

Πάτρα: Σε δίκη οι 3 συλληφθέντες για το κορωνοπάρτι στην Οβρυά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης