ΕΟΔΥ για το πάρτι στη Helexpo την Τσικνοπέμπτη: Παύθηκαν τέσσερις συμβασιούχοι

ΕΟΔΥ για το πάρτι στη Helexpo την Τσικνοπέμπτη: Παύθηκαν τέσσερις συμβασιούχοι

Εκκρεμούν περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού

party-6458
Ανακοίνωση σχετικά με περιστατικό συνωστισμού με χορούς σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO στο Μαρούσι την Τσικνοπέμπτη εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μετά και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως γνωστοποιεί ο ΕΟΔΥ:

• Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον Ε.Ο.Δ.Υ. χώρους του κτιρίου της HELEXPO.

• Κατά το χρονικό διάστημα του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.

• Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψη της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι, μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ., και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις Κινητές ΟΜάδες Υγείας.

Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού.

Χαρδαλιάς: Καμία σχέση με την Πολιτική Προστασία

Απάντηση σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο με φερόμενη συμμετοχή εργαζομένων της Πολιτικής Προστασίας σε πάρτι ανήμερα της Τσικνοπέμπτης στο κτίριο της Helexpo, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για «λάσπη και προβοκάτσιες από κατ’ επάγγελμα συκοφάντες του έργου που επιτελεί η Υπηρεσία».

Ο κ. Χαρδαλιάς διέψευσε οποιαδήποτε σχέση της γιορτής που στήθηκε στη Helexpo με την Πολιτική Προστασία. Όπως τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook, την οποία μάλιστα συνόδευσε και με το σχετικό βίντεο, ο χώρος έχει μισθωθεί από την ίδια την Helexpo έως τις 30 Σεπτεμβρίου σε υπηρεσία που ουδεμία σχέση έχει με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Για άλλη μια φορά τα τρολ των 0.60 προσπάθησαν να ρίξουν λάσπη με έωλες, αβάσιμες, κρυμμένες πίσω από ψεύτικα προφίλ και απαράδεκτες αναφορές στην Πολιτική Προστασία και στα στελέχη της Γενικής Γραμματείας μας, προβάλλοντας το παρακάτω βιντεάκι και προσπαθώντας να εμπλέξουν τους εργαζομενους της σε πάρτυ την Τσικνοπέμπτη!!!

Η αλήθεια είναι μια! Καμία εμπλοκή ή συμμετοχή δεν υπάρχει από εργαζόμενους ή στελέχη της ΓΓΠΠ στην εν λόγω μάζωξη. Ένας χώρος της πρώην Helexpo, που μας παραχωρήθηκε πριν μόλις ένα μήνα στην Πολιτική Προστασία για την ανάπτυξη του Mega εμβολιαστικου κέντρου ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, έχει μισθωθεί από την ίδια της Helexpo (έως τις 30/9) σε υπηρεσία που ουδεμία σχέση έχει με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ως εκ τούτου ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι όσοι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ είχαν στήσει την όποια συνάθροιση δεν ανήκουν και δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το Υφυπουργείο μας.

Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι στην Πολιτική Προστασία το καθημερινό στοίχημα μας, είναι ένα και μοναδικό και το υπηρετούμε με απόλυτη ευσυνειδησία . Δουλευουμε νυχθημερόν σε πολλά διαφορετικά πεδία διαχείρισης και αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων με μόνο γνώμονα την προστασία και στήριξη των Ελλήνων πολιτών που πλήττονται από πανδημίες, σεισμούς, πλημμύρες, ακραία φαινόμενα και προσπαθούμε κάθε μέρα να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί.

Και όσες ανήθικες επιθέσεις και προβοκάτσιες και αν δεχόμαστε, από όσους ιδεοληπτικά εμμονικούς δυσκολεύονται να αποδεχθούν ότι επιτέλους η πατρίδα μας αποκτά και δημιουργεί ισχυρό Εθνικό Μηχανισμό Αντιμετώπισης Κινδύνων, να θυμούνται ότι δεν αποσυντονιζόμαστε και κυρίως δεν κάνουμε βήμα πίσω από τον πατριωτικό και εθνικό μας σκοπό που αφορά στην ασφάλεια του Έλληνα πολίτη...».

Δείτε το βίντεο:

Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα: 

Εμβόλιο AstraZeneca: «Πράσινο φως» για τους άνω των 65 ετών - Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες

Αλέξης Κούγιας: Σαράντα πέντε χρόνια «δικηγόρος του Διαβόλου» - Διαβάστε το στόρι της ζωής του

Γερμανία: Η ΙΒΜ ανέλαβε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης