Δράμα: Απάτη με λεία 10.800 ευρώ

Το θύμα έπεσε στην παγίδα αγγελίας για πώληση αυτοκινήτου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης - Εξαπάτησε επιχειρηματία στην Αλεξανδρούπολη μέσω της εφαρμογής «λεφτά στο λεπτό»

1_1710
Το φυσάει και δεν κρυώνει μια γυναίκα από περιοχή της Δράμας, η οποία εντόπισε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μια αγγελία σχετικά με την πώληση ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου, αλλά ο πωλητής αποδείχθηκε ικανότατος απατεώνας, αφού κατάφερε να αδειάσει τον λογαριασμό της!

Η γυναίκα επικοινώνησε μαζί του διαδικτυακά και ο δράστης κατάφερε να της αποσπάσει τα προσωπικά της δεδομένα χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις. Έτσι, απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό και την περασμένη Δευτέρα μετέφερε από αυτόν σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 10.800 ευρώ! Το θύμα κατέφυγε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δράμας και οι έρευνες για την ταυτοποίηση του απατεώνα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Απάτη και στην Αλεξανδρούπολη

Με την πρόφαση ότι εκπροσωπεί μια ομάδα η οποία επιθυμεί να δειπνήσει στην επιχείρηση του, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 51χρονο ιδιοκτήτη ενός καταστήματος εστίασης στην Αλεξανδρούπολη ένας άγνωστος, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να καταθέσει άμεσα μία προκαταβολή στον λογαριασμό του μέσω της εφαρμογής «λεφτά στο λεπτό». Αφού καθοδήγησε το θύμα για να λάβει τον μυστικό κωδικό και να του τον δώσει για να καταθέσει τα χρήματα, ο δράστης μετέφερε στο λογαριασμό του 600 ευρώ. Η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης διενεργεί προανάκριση για να διαπιστώσει σε ποιον ανήκει ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα.

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε βίντεο: Ο Λιγνάδης καλεσμένος του Βούτση σε εκδήλωση της Βουλής για τον Μαντέλα το 2018

Μιανμάρ: 137 ΜΚΟ από 31 χώρες καλούν τον ΟΗΕ να επιβάλλει εμπάργκο όπλων

Πανδημία-Πορτογαλία: Ξεπέρασαν τα 800.000 τα κρούσματα και τις 16.000 τα θύματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης