Σεξουαλικές κακοποιήσεις: Έρχεται η ώρα του «βοηθού» του Λιγνάδη να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη

Σεξουαλικές κακοποιήσεις: Έρχεται η ώρα του «βοηθού» του Λιγνάδη να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη

Ποιος είναι ο γνωστός 37χρονος ηθοποιός που θα ακολουθήσει τον «μέντορά» του  στη ΓΑΔΑ

sdfghj

 Μία κτηνοβάτισσα Τζέσικα Ράμπιτ, μία φτηνοπόπ Μπάρμπι και ένας Αστυνόμος Σαΐνης παιδεραστής…! Όταν ο νεαρός σκηνοθέτης-ηθοποιός, επέλεγε αυτούς τους ποτισμένους με γερές δόσεις διαστροφής παιδικούς χαρακτήρες για το πρώτο, ακατάλληλο για ανηλίκους, θεατρικό ανέβασμα με την υπογραφή του, ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς πως σχεδόν μια δεκαετία αργότερα θα αναδεικνυόταν σε πρωταγωνιστή του μεγαλύτερου και πιο σοκαριστικού σκανδάλου που έχει ξεσπάσει ποτέ στα εγχώρια θεατρικά δρώμενα. Αν και η φαντασία αποτελεί αναμφισβήτητα την πεμπτουσία της τέχνης, όταν αυτή συναντιέται με την νοσηρότητα των σκέψεων, της ψυχής και των συναισθημάτων είναι σχεδόν βέβαιο πως αγγίζει τα όρια της παραβατικής συμπεριφοράς και ενίοτε τα ξεπερνά.

Κάτι ανάλογο φαίνεται πως συνέβη στην περίπτωση του Ν.Σ., του νεαρού, φιλόδοξου απόφοιτου της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, που όπως όλα δείχνουν θα είναι το δεύτερο άτομο από τον θεατρικό χώρο, μετά την πρόσφατη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, που θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την δικαιοσύνη για αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση.

Φαίνεται πως «ο πόνος, η εγκατάλειψη, η απόρριψη, η μοναξιά και το κτηνώδες σεξ», όπως ο ίδιος χαρακηριστικά περιέγραφε, δεν σκίαζαν μόνον τη σκηνική ατμόσφαιρα εκείνης της νεανικής παράστασής του, αλλά συνέχισαν να αποτελούν βασικά συστατικά του κρυφού βίου που διήγαγε, την ίδια εποχή που συνεργαζόταν με καταξιωμένους σκηνοθέτες και πρωταγωνιστούσε σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές της τελευταίας πενταετίας υποδυόμενος άλλοτε τον κακό κι άλλοτε πάλι τον «διαφορετικό».

Λιγναδης_χειροπαιδες
O Δημήτρης Λιγνάδης, που συνελήφθη το περασμένο Σαββάτο, ήταν θεατρικός δάσκαλος αλλά και «καθοδηγητής» σεξουαλικών παρενοχλήσεων και όχι μόνον για τον 37χρονο

Όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr με δημοσίευμά του την προηγούμενη εβδομάδα, ο 37χρονος Ν.Σ,  που δεν ταυτίζεται με τον πρώτο μάρτυρα της υπόθεσης των σοκαριστικών καταγγελιών συνδέεται όμως στενά με αυτόν, είναι το πρόσωπο-κλειδί σε τρεις διαφορετικής υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Ένα μάλιστα από τα θύματά του, ο Δημήτρης Άνθης, που τον κατέδειξε, χωρίς να τον κατονομάσει, ως υπεύθυνο του βιασμού που υπέστη πριν από 15 χρόνια, σε ηλικία 22 ετών, έχοντας προηγουμένως καταθέσει μήνυση εναντίον του, περιμένει με αγωνία να τον δει να ανεβαίνει τα σκαλιά της ΓΑΔΑ, με χειροπέδες στα χέρια, προκειμένου να τού απαγγελθούν κατηγορίες. Κάτι το οποίο είναι πολύ πιθανόν να συμβεί ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εδώ και μέρες διαταχθεί προανακριτική εξέταση και αναμένεται να εκδοθεί άμεσα το ένταλμά σύλληψής του. Μέσω του δικηγόρου του, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες, οι οποίες παραμένουν ζωντανές μιας και η υπόθεση δεν έχει ξεπεράσει το ανώτατο χρονικό όριο της παραγραφής.  

Δ.Άνθης:Με βίασε το δεύτερο πρόσωπο που αναφέρει στην καταγγελία του ο Νίκος Σ. ως θύμα|Έλα χαμογέλα


Ο ίδιος άνθρωπος που συμμετείχε, το 2004, ως νεαρός τότε καλλιτέχνης, στην διοργάνωση των εντυπωσιακών τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ευλογήθηκε να βιώσει τη μυσταγωγική εμπειρία του αρχαίου δράματος και να συμμετάσχει σε σημαντικές παραστάσεις του κλασικού και  του σύχγρονου ρεπερτορίου, φέρεται να μεταμορφωνόταν σε βιαστή αλλά και να λειτουργούσε ως γοητευτικό δόλωμα του πρώην δασκάλου του Δημήτρη Λιγνάδη με στόχο το «ψάρεμα» των νεαρών αγοριών-θυμάτων τους.

Εκτός από τον καταγγελλόμενο βιασμό του Δημήτρη Άνθη φέρεται να ήταν, παράλληλα, και το τρίτο πρόσωπο στην συγκλονιστική ιστορία βιασμού, από τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, του Νίκου Σ., ο οποίος παρότι έχει διηγηθεί δημόσια την συγκλονιστικά τραυματική εμπειρία του, δεν έχει καταθέσει κάποια μήνυση, πιθανότατα επειδή το συγκεκριμένο αδίκημα διαπράχθηκε αρκετά χρόνια πριν και έχει πλέον διαγραφεί.

Στο πρόσωπο του φερέλπιδος μελαχρινού ηθοποιού όμως, που έχει ζήσει για ένα χρονικό διάστημα και στη Κύπρο, αναγνώρισε τον άνθρωπο που τον παρενόχλησε σεξουαλικά, με ιδιαίτερη επιμονή, και ένας ακόμη άνδρας, ο Χρήστος Πέρρος. Τις πρώτες δύο φορές -την μία εκ των οποίων σε ηλικία μόλις 14 ετών- τον είχε πλησιάσει με απώτερους σεξουαλικούς σκοπούς ο Δημήτρης Λιγνάδης και τις δύο επόμενες ο νεαρός «βοηθός» του ο οποίος επέμενε προκειμένου να τον πείσει να συνευρεθούν ερωτικά και οι τρεις μαζί χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί ο στόχος του. Η μαρτυρία του, ωστόσο, αποδείχτηκε εξαιρετικά σημαντική για να δεθεί η υπόθεση.

Μπορεί όλες αυτές τις ημέρες ο Ν.Σ να μοιάζει εξαφανισμένος από προσώπου γης, παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένει να ενημερωθεί αναλυτικά για τις κατηγορίες που θα τού αποδοθούν έτσι ώστε να προγραμματίσει, όσο είναι εφικτό, τις επόμενες κινήσεις του.

Τελικά αυτό το σκοτεινό παραμύθι που εμπνεύστηκε στο ξεκίνημά του μοιάζει να παίρνει σάρκα και οστά στην αληθινή ζωή, με πρωταγωνιστή έναν νέο άνθρωπο που άφησε ανεξέλεγκτα τα άγρια ένστικτά του και δεν σεβάστηκε τις επιθυμίες και τα όρια των συνανθρώπων του.

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε Τσέκερη-Μπίστη και Βαξεβάνη για την υπόθεση Λιγνάδη

Νέα μαρτυρία «καίει» τον 37χρονο ηθοποιό: Μου πρότεινε να συνευρεθούμε ερωτικά με τον σκηνοθέτη

O Κούγιας αναλαμβάνει τον Λιγνάδη: «Μου είπε ότι είναι αθώος - Θα τον υπερασπιστώ αν πειστώ»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης