LIVE

Κορωνοϊός

Καταγγελία - Βασίλης: «Ο γνωστός ηθοποιός με κακοποιούσε 4 χρόνια και ήθελε να συνευρεθούμε και με άλλους»

kyparissopoulosviasmos

Ο πρώτος άνθρωπος που κινήθηκε νομικά εναντίον του γνωστού θεατρανθρώπου περιέγραψε πώς τον γνώρισε και πώς ξεκίνησε η κακοποίηση - «Εκμεταλλεύεσαι παιδιά, βγάζεις τη διαστροφή σου » του είχε πει ενώ εκείνος... έκλαιγε

Ο 40 ετών σήμερα Βασίλης, ο πρώτος άνθρωπος που κινήθηκε νομικά εναντίον γνωστού θεατρανθρώπου, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσάνυχτα», όπου μίλησε για την προσωπική του ιστορία. Περιέγραψε πώς η γνωριμία του με τον μεγάλο πρωταγωνιστή σε ηλικία μόλις 15 ετών τον στιγμάτισε για πάντα, αποκαλύπτοντας ότι έπεσε θύμα βιασμού και αποπλάνησης από τον φερόμενο ως θύτη.

Μια παράσταση με πρωταγωνιστή πολύ γνωστό άνθρωπο του θεάτρου έγινε η αφορμή για να ξεκινήσει ο εφιάλτης του Βασίλη. Όπως υποστηρίζει, ήταν μόλις 15 ετών όταν τον γνώρισε στα καμαρίνια και την επόμενη μέρα έδωσαν ραντεβού και πήγαν στο σπίτι του. Η αγάπη του Βασίλη για το θέατρο και την υποκριτική, τους έφερε κοντά. Για τα επόμενα 4 χρόνια ο άνθρωπος αυτός, όπως καταγγέλλει ο Βασίλης θα ασελγεί συστηματικά πάνω του, αν και ήταν ανήλικος, με την υπόσχεση ότι θα του χαρίσει μια λαμπρή καριέρα στο χώρο της υποκριτικής. Σήμερα ο Βασίλης ζει πλέον μόνιμα στο εξωτερικό και με τη βοήθεια της δικηγόρου του Μαρίας Κουρτέση, βρήκε το κουράγιο να μιλήσει ανοιχτά για όσα βίωσε αλλά και να τον καταγγείλει για βιασμό, ασέλγεια και κακοποίηση ανηλίκου.

Ο Βασίλης για την προσέγγιση που δέχτηκε από τον φερόμενο θύτη που τον κακοποιούσε σεξουαλικά


«Είχα δεχτεί bullying στο σχολείο γιατί ήμουν διαφορετικός. Στα 15 μου αποφάσισα ότι δεν θα δώσω πανελλήνιες κι ότι θα ασχοληθώ με το θέατρο… Λείπω πολλά χρόνια στο Λονδίνο και γύρισα στην Ελλάδα. Θα γύριζα τη γη και τον ουρανό για να κάνω αυτή τη μήνυση. Ήθελα να εκπροσωπηθώ από έναν δικηγόρο και όχι να το καταγγείλω στα social media. Τα τελευταία χρόνια μου είχε δημιουργηθεί πάρα πολύ η ανάγκη να το μοιραστώ και είχα πει στους φίλους μου την ιστορία για να τη διαδώσουν. Έψαχνα ανθρώπους που να έχουν ζήσει τα ίδια από τον συγκεκριμένο άνθρωπο», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

«Πήγαμε σε μία παράσταση. Κατά τη διάρκεια αυτής της παράστασης ο θεατράνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε. Κολακεύτηκα, ενθουσιάστηκα και μου δημιουργήθηκε η απορία αν ήταν μέρος του ρόλου ή αν όντως με κοιτάει. Όταν τελείωσε η παράσταση, πήγαμε στα παρασκήνια να συγχαρούμε και να γνωρίσουμε τους συντελεστές, με είδε και μια διάλεξε. Μου είπε "έλα εσύ εδώ" και όντως πήγα κι έκατσα δίπλα του. Εκείνη την ώρα ένιωσα πάρα πολύ ξεχωριστός. Νόμιζα ότι κατάλαβε πως έχω ταλέντο και το είδα σαν ευκαιρία. Ειδοποίησα τους συμμαθητές μου και την καθηγήτρια ότι θα μείνω παραπάνω γιατί θέλει να μου μιλήσει ο ηθοποιός και είπα ένα ψέμα ότι θα έρθει η μητέρα μου αργότερα να με πάρει», είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Στο τέλος της συζήτησής μας -ήταν μπροστά κι άλλη ηθοποιός της παράστασης που περιφερόταν- με ρώτησε αν θέλω αυτόγραφο. Εγώ του απάντησα όχι, δεν ένιωθα την ανάγκη ότι είναι κάτι να μου υπογράψει κάποιος ένα αυτόγραφο. Αυτός τότε γύρισε το αυτόγραφο και μου έγραψε το σταθερό του τηλέφωνο και μου είπε να τον πάρω την επόμενη ημέρα τηλέφωνο».

Βασίλης: «Την τρίτη φορά που συναντηθήκαμε δέχθηκα την σεξουαλική κακοποίηση»

«Καθόμασταν δίπλα –δίπλα στον καναπέ. Με προσέγγισε. Εγώ ήμουν ταραγμένος και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί έτρεμα. Είχα σοκαριστεί, ήμουν 15 χρονών. Είχα πάει για να συζητήσω για το θέατρο και αιφνιδιάστηκα. Είχα παγώσει. Αλλά μέσα μου ένιωθα και έναν ενθουσιασμό. Έφυγα και δεν πήγα τις πρώτες ώρες στο σχολείο. Είπα την ιστορία σε μια φίλη μου. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είχε γίνει. Εκείνος μου είχε πει να τον παίρνω τηλέφωνο και να συναντηθούμε την επόμενη ημέρα. Δεν θυμάμαι πάρα πολλά. Έχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις πιο ιδιωτικές στιγμές μας. Την τρίτη φορά δέχτηκα τη σεξουαλική κακοποίηση. Εγώ απλά ακολουθούσα».

«Επί 4χρόνια με κακοποιούσε - Μου είχε προτείνει να συνευρεθούμε και με άλλα άτομα»

«Επί 4χρόνια με κακοποιούσε και ήταν πολύ χειριστικός. Όταν έγινα 31 ετών κατάλαβα ότι ήμουν θύμα κακοποίησης. Δεν ήμασταν σε καμία περίπτωση ζευγάρι και δεν είχαμε σχέση. Βλεπόμασταν σπάνια κι όταν βλεπόμασταν ήταν στο σπίτι του. Όσο περνούσε ο καιρός μαζί του, άρχισε να μου προτείνει να συνευρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα, με άλλους μαθητές του. Θυμάμαι, χαρακτηριστικά όταν μια φορά μπήκα στο σπίτι του και ήταν μέσα μια ανήλικη μαθήτριά του. Και μου είπε αυτός: " να κάνουμε κάτι οι τρεις μας". Του απαντάω και του λέω: "Εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα". Του αρνήθηκα, τότε αυτός πήρα την κοπέλα και την πήγε στο δωμάτιό του. Μετά γύρισε γυμνός και μου λέει: "Η κοπέλα σε περιμένει στο δωμάτιο". Πανικοβλήθηκα, πάγωσα και του λέω: "Εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό". Τότε αυτός πηγαίνει μέσα και κάνει σεξ με την ανήλικη μαθήτριά του πολύ δυνατά. Εγώ θυμάμαι να έχω πανικοβληθεί και να λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να φύγω από το σπίτι. Μου φάνηκε αιώνας να βρω τη δύναμη και να βγω έξω από το διαμέρισμά του.»

«Μίλησα στους γονείς μου για τη σεξουαλικότητά μου όταν ήμουν 26 ετών»

«Οι γονείς μου δεν γνώριζαν ότι είμαι γκέι. Μίλησα για τη σεξουαλικότητά μου όταν ήμουν 26ετών. Μάλιστα, ο πατέρας μου, μου είχε πει: "Σε αγαπάω τώρα δυο φορές περισσότερο γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι για σένα».

«Τον παιδεραστή δεν τον φοβάμαι, αυτός πρέπει να με φοβάται»

«Δεν μένω στην Ελλάδα και δεν με ενδιαφέρει η δημοσιότητα. Τον καταγγέλλω γιατί πρέπει να μιλήσουν κι άλλα θύματα. Ήθελα πάντα να το κάνω αλλά ένιωθα πολύ αδύναμος απέναντί του. Ήμουν 19 ετών όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά στο σπίτι του. Έκανα ένα πολύ μεγάλο ξέσπασμα και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή. Του έλεγα ότι εκμεταλλεύεσαι παιδιά, βγάζεις τη διαστροφή σου και γενικότερα του μίλησα πολύ άσχημα. Αυτός έκλαιγε κι εγώ του είπα ότι δεν τον λυπάμαι γιατί ένας παιδεραστής είναι πάντα ένας παιδεραστής. Τον παιδεραστή δεν τον φοβάμαι. Αυτός πρέπει να με φοβάται».Ειδήσεις σήμερα:

Μάχη για να ηλεκτροδοτηθούν τα τελευταία 10.000 νοικοκυριά σε Αττική

Κρούσματα κορωνοϊού: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο - Πόσες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες

Ιταλία: Ο Ντράγκι εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (217)

Μάριος

Εν τω μεταξύ διαβάζω τα σχόλια εδώ και απογοητεύομαι. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσα ζώα σε αυτή τη χώρα, που αυτοαποκαλούνται "άντρακλες"

NA

κάνουμε μία παρατήρηση, γιατι η προσπάθεια διαστρέβλωσης περισσεύει .Όσοι έχουν εύλογα ερωτηματικά και ενστάσεις για τη στάση των φερόμενων ώς θυμάτων, δεν σημαίνει οτι υπερασπίζονται τους φερόμενους ώς θύτες για τις πράξεις που τους αποδίδονται. Αυτή είναι η λογική του καραγκιόζη ,ή του μαύρου-άσπρου. Οι κουτοπονηριές και οι συκοφαντικές ταμπέλες σε όσους έχουν άλλη άποψη, δεν αναιρούν τα γεγονότα ,ούτε τις χρονικές αποστάσεις μεταξύ τους, ούτε αυτό που ο κοινός νούς θεωρεί δικαιολογημένο.

Καλή Δύναμη....

Μπράβο του που βρήκε το θάρρος να το πει έστω και μετά από τόσα χρόνια. Λυπάμαι που τα πέρασε όλα αυτά, δυστυχώς πολλές είναι οι αιτίες. Καλή δύναμη του εύχομαι για τη συνέχεια..... Εύχομαι κάποτε να γίνουμε Άνθρωποι......

@

Καλα μυαλα να του ευχεσαι διοτι το μυαλο του ειναι ακομη στο πως θα τον [...]

Τα

Τα ηλικιακά όρια αλλάξανε και γίνανε στα 15 έτη , επί συριζα.

Ηθική κατάπτωση: loading...

Κι η ομοφυλοφιλία πριν 10 χρόνια ήταν ανωμαλία και σήμερα θεωρείται "φυσιολογική"! Έτσι θα γίνει και με την παιδεραστία: σε 10 χρόνια, όποιος επιτίθεται στους ανώμαλους παιδεραστές θα είναι ...παιδεραστοφοβικός!!!

Νίκη

Ο ομοφυλοφιλία δεν ταυτίζεται με την παιδεραστία. Άλλωστε ο συγκεκριμένος παιδόφιλους, όπως διαβάζουμε ,ασελγουσε και σε ανήλικα κορίτσια, όχι μόνο σε αγόρια. Άμα είσαι αρρωστημένος παιδεραστής είσαι αρρωστημένος παιδεραστής ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Το θέμα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία γιατί καταστρέφουνε μικρά παιδιά και εφήβους. Οι ποινές πρέπει να είναι όχι απλά αυστηρές αλλά εξοντωτικές. Για εμένα όντα με τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουνε θέση στην ανθρώπινη κοινωνία. Η θέση τους είναι στη φυλακή ή στο ψυχιατρείο για την προστασία του κοινωνικου συνόλου.

Cogito

Ο εν λογω ηθοποιός σκηνοθέτης ναι, ήταν χειριστικος, ναι, είναι παιδοφιλος, ναι ήθελε να φτιάχνει αγόρια ομοφυλοφιλους, να τα υποτάσσει και μετά να τους πετάει σαν στιμμενη λεμονοκουπα.. Όσοι τον υποστηρίζουν πρέπει να ντρέπονται..

Αντιγόνη

Oσοι τον υποστηρίζουνε είναι στην ψυχή σαν και αυτόν. Απλά πράγματα.

2 πράγματα

1 ''Να πάμε τα παιδιά στα θέατρα,να αποκτήσουν θεατρική παιδεία...'' 2 Καταλάβατε πως πολλαπλασιάζετε το ''είδος'';Το συντριπτικό τους ποσοστό είναι βιασμένοι/κακοποιημένοι που αναπαράγουν τα ίδια σε άλλους.Οι κοινωνίες σε όλη την ανθρώπινη ιστορία δεν ήταν αφελείς που είχαν αρνητική αντιμετώπιση στο φαινόμενο,ξέραν πως αν δεν περιορίζεται τότε διογκώνεται και προκαλεί μεγαλύτερα κακά στην κοινωνία.Εμείς τώρα κάνουμε το αντίθετο.Ιδού τα αποτελέσματα.

Κικέρων

Οι εμπαθείς παπαγάλοι που έμαθαν την λέξη ομοφοβικός και την κολλούν σαν ρετσινιά σε όποιον δεν υποτάσσεται στη δικτατορία της ''απόκλισης'' , να συμβιβαστούν με την αλήθεια που δεν χωνεύουν. Η παραφωνία στον κανόνα της φύσης είναι οι ...ετεροφοβικοί και όχι όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Άν η φύση δεν τους εκφράζει, είναι δικό τους πρόβλημα, όχι δικό μας.

Όλοι αυτοί είναι που πίεζαν να μπορούν να υιοθετούν

Παιδιά για να τα σοδομιζουν. Και η πολιτεία τους έδωσε το δικαίωμα να υιοθετούν για να βγάζουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους σε αγοράκια που κάποια μέρα θα κάνουν το ίδιο

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης