Ηράκλειο: Πλήρωσε για να αγοράσει τρακτέρ αλλά δεν το πήρε ποτέ
Ο απατεώνας είχε στήσει ψεύτικο προφίλ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης
Μάνος Τσαγκαράκης
Μάστιγα έχουν γίνει οι απάτες μέσω διαδικτυακών αγγελιών αφού, παρά τα αμέτρητα περιστατικά και τις συνεχείς προειδοποιήσεις της ΕΛ.ΑΣ., τα “αρπακτικά” εξακολουθούν να βρίσκουν καθημερινά όλο και νέα θύματα. Αυτή την φορά, την έπαθε ένας κάτοικος του Ηρακλείου, ο οποίος θέλησε να αγοράσει ένα τρακτέρ.
Το θύμα εντόπισε στο Facebook μια δελεαστική αγγελία και επικοινώνησε αρχικά με τον άνθρωπο που την είχε καταχωρήσει, ο οποίος υποτίθεται ότι βρισκόταν στην Κέρκυρα. Αφού συμφώνησαν στην τιμή, ο επίδοξος αγοραστής πείστηκε να καταθέσει σε λογαριασμό τράπεζας του υποτιθέμενου πωλητή το ποσό των 2.500 ευρώ, χωρίς να υποψιαστεί ότι είχε να κάνει με απατεώνα.
Μόλις ο «πωλητής» έβαλε στο χέρι τα χρήματα, διέκοψε κάθε επικοινωνία και μόνο τότε ο αγοραστής συνειδητοποίησε ότι είχε εξαπατηθεί. Στη συνέχεια, κατήγγειλε την απάτη στις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, που προσπαθούν να εξακριβώσουν τα στοιχεία του απατεώνα ο οποίος όμως είχε στήσει ψεύτικο προφίλ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα
Με 862 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκε για το 2026 το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της ΔΕΗ, που για τέταρτη συνεχή χρονιά μετέτρεψε κεντρικά σημεία πόλεων σε ζωντανά γήπεδα, γεμάτα παλμό, ενέργεια και αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας χώρο στην ενέργεια του αθλητισμού και στη δυναμική του 3x3