Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στην κατάψυξη η χώρα την Κυριακή - Κρύο και παγετός μετά τον χιονιά

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στην κατάψυξη η χώρα την Κυριακή - Κρύο και παγετός μετά τον χιονιά

Με θερμοκρασίες που φτάνουν ως τους -14 βαθμούς ξύπνησε την Κυριακή η χώρα - Περιορίζονται τα έντονα φαινόμενα κυρίως στο Αιγαίο - Έρχεται νέα επιδείνωση μες χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από τη Δευτέρα

xionia-attiki-arthro_2
Στο «ψυγείο» ξύπνησε η χώρα την Κυριακή, καθώς το δριμύ ψύχος και ο παγετός έδωσαν τη θέση τους στις χιονοπτώσεις, οι οποίες έκαναν την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμα και μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στα ορεινά της Αττικής.

Οι ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κακοκαιρία «Λέανδρος», η οποία  μας ταλαιπωρεί από το βράδυ της Παρασκευής, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες νεφώσεις που κατά τη διάρκεια της νύχτας, έριξαν την ελάχιστη θερμοκρασία κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας. Ιδιαίτερα στα βόρεια ο υδράργυρος έπεσε κατά τόπους κάτω από τους -14 βαθμούς Κελσίου. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Κοζάνη ο υδράργυρος έδειχνε νωρίς το πρωί της Κυριακής -10, ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια προάστια της Αττικής «έπαιζε» κοντά στους 0 βαθμούς.

xartis_kyriaki_proi


Τα έντονα φαινόμενα του Σαββάτου έχουν εξασθενήσει και περιορίζονται στο Αιγαίο, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στη Θράκη. Στην Αττική οι χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά και οι βροχοπτώσεις και το χιονόνερο στα πεδινά συνεχίστηκαν έως τις πρώτες ώρες της Κυριακής.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η ελάχιστη θερμοκρασία που αναμένεται την Κυριακή

20210116_min_temp0

Πώς θα κυλήσει η Κυριακή

Τοπικές χιονοπτώσεις στις Σποράδες, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Χαλκιδική, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και στην Εύβοια, αναμένονται σήμερα.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Κλείσιμο
Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα είναι ολικός.

Δείτε βίντεο από τις χιονοπτώσεις του Σαββάτου σε όλη τη χώρα

HALKIDIKINEWS - Πολυγύρος χιόνια 16-1-21

Eviathema.gr - Έντονη χιονόπτωση στην Εύβοια [ΣΤΕΝΗ, ΑΓΙΟ,  ΚΑΜΠΙΑ]

Χιόνια στη Στενή Ευβοίας

Μαλακάσα

Πάρνηθα#  #Parnitha#Greecefilm#sanatorio#parntha

Thestival.gr Χιονίζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

kozan.gr: Ώρα 06:45 π.μ.: Στα "λευκά" η Κοζάνη - Εικόνες από το κέντρο της πόλης


Επιδείνωση από τη Δευτέρα

Νέα επιδείνωση των φαινομένων αναμένεται από αύριο Δευτέρα, κυρίως στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά, όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, με παροδικές χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές, βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης, στην Πελοπόννησο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα), καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και πρόσκαιρα της ανατολικής Θεσσαλίας. Οι χιονοπτώσεις κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τις πρωινές ώρες θα χιονίσει πρόσκαιρα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και τα βόρεια κατά τόπους ισχυρός και στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός.

Ειδήσεις σήμερα

Αυτός είναι ο... παράγοντας που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου  

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Δίωξη για κακούργημα στους δύο ανηλίκους - Έτσι τους έπιασε η ΕΛ.ΑΣ.

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στα λευκά η χώρα με τσουχτερό κρύο - Ποιες περιοχές έχουν τα περισσότερα προβλήματα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης