Σέρρες: Εξαρθρώθηκε σπείρα Βουλγάρων απατεώνων

Σέρρες: Εξαρθρώθηκε σπείρα Βουλγάρων απατεώνων

Είχαν «αρπάξει» ήδη το ποσό των 41.000 ευρώ από δύο ηλικιωμένα θύματα ενώ απώτερος σκοπός τους ήταν να «βγάλουν» πάνω από 1.000.000 ευρώ

sillipsi_argos
Σε δεκάδες ανυποψίαστους ηλικιωμένους κατοίκους των Σερρών τηλεφωνούσαν τις προηγούμενες ημέρες Βούλγαροι απατεώνες με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν προκαλέσει ή πέσει θύματα τροχαίου ατυχήματος. Οι δράστες είχαν αποπειραθεί να αποσπάσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ και, ώσπου να εντοπιστούν, είχαν βάλει στο χέρι 41.000 ευρώ από δύο ηλικιωμένες!

Οι Βούλγαροι είχαν συγκεκριμένους ρόλους στη σπείρα που δρούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο και συστήνονταν στα θύματα ως γιατροί ή αστυνομικοί. Αφού τους ανέφεραν ότι τα παιδιά τους είχαν εμπλακεί σε σοβαρά τροχαία, απαιτούσαν άμεσα χρήματα για να μην έχουν νομικά μπλεξίματα ή για να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς δήθεν κινδύνευε η ζωή τους.

Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι έχαναν την ψυχραιμία τους από τα δυσάρεστα νέα, αλλά τελικά αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απάτη και δεν έδωσαν τα χρήματα που ζητούσαν οι απατεώνες. Όμως, στις 4 Νοεμβρίου, μία ανυποψίαστη γυναίκα στις Σέρρες πείστηκε και τους έδωσε 15.000 ευρώ, ενώ και στις 20 Νοεμβρίου απέσπασαν 26.000 ευρώ από άλλη μία ηλικιωμένη στη Λάρισα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών που έκαναν έρευνα, κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη ενός 34χρονου Βούλγαρου που, όπως προέκυψε, ήταν ο «εισπράκτορας» της σπείρας και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του κατασχέθηκαν πέντε κινητά που «ξεψαχνίζονται» από τους αστυνομικούς, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο ομοεθνείς συνεργοί του, ο ένας εκ των οποίων φέρεται ως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες με την οποία ο 34χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων συνεργών του συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα

Premier League: «Γκέλα» της Άρσεναλ στο Emirates, 0-0 με την Κρίσταλ Πάλας

Συμφωνία ΠΑΟΚ με Νόριτς για Γιαννούλη: Έκλεισε με 8,5 εκατ. και 20% ποσοστό μεταπώλησης

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά σε ισόγειο στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης