Πολυμελής σπείρα εξαπάτησε 70 άτομα σε όλη τη χώρα

Πολυμελής σπείρα εξαπάτησε 70 άτομα σε όλη τη χώρα

Οι απατεώνες αποσπούσαν χρήματα πείθοντας τα θύματά τους ότι ήταν δικαιούχοι αναδρομικών 

peripoliko
Χρυσές δουλειές έκανε μια σπείρα απατεώνων που δρούσαν σε όλη την Ελλάδα τηλεφωνώντας σε ανυποψίαστους πολίτες τους οποίους έπειθαν ότι δικαιούνται αναδρομικά, αρκεί να κατέβαλαν άμεσα τον... ΦΠΑ! Με τον τρόπο αυτό, εξαπάτησαν 41 άτομα από τα οποία αποκόμισαν 380.600 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να ξεγελάσουν άλλους 29!

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε έπειτα από έρευνα της Ασφαλείας Ρόδου που κράτησε εννέα μήνες και συνελήφθησαν 17 άτομα στην Κρήτη, την Αττική, την Αχαΐα, την Ηλεία και τις Κυκλάδες. Μεταξύ αυτών, είναι ο 43χρονος Έλληνας αρχηγός της που είναι ήδη κρατούμενος σε φυλακές για παρόμοιες απάτες, αλλά και τα βασικά στελέχη της, ένας άνδρας ηλικίας 20 και μια γυναίκα 25 χρόνων. Εκτός από τα 14 περιφερειακά μέλη που συνελήφθησαν, ταυτοποιήθηκαν άλλα 37 μεταξύ των οποίων το τρίτο βασικό στέλεχος της σπείρας.

Ο 43χρονος αρχηγός τηλεφωνούσε σε ανυποψίαστους πολίτες, στους οποίους συστηνόταν ως διευθυντής ή υπάλληλος τράπεζας, ανιψιός Δημάρχου ή γιος ιερέα και τους έλεγε ότι δικαιούνταν επιστροφή χρημάτων από συντάξεις ή ασφαλιστικούς φορείς, ως αναδρομικά προηγούμενων ετών. Όμως, για να τα πάρουν, τους έλεγε ότι έπρεπε να καταθέσουν σε διάφορους λογαριασμούς τραπεζών ποσό ίσο με τον Φ.Π.Α. αυτού που δικαιούνται. Μάλιστα, τους διαβεβαίωνε ότι είχε εκδοθεί τραπεζική επιταγή στο όνομά τους, η οποία όμως λήγει την ίδια μέρα και έπρεπε να ολοκληρώσουν άμεσα την διαδικασία της πληρωμής.

Τα βασικά στελέχη της σπείρας στρατολογούσαν διάφορα περιφερειακά μέλη και είχαν αναλάβει την ανάληψη των χρημάτων και τη διανομή των κερδών, ενώ τα περιφερειακά προσέφεραν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να καταθέτουν τα χρήματα τα θύματα και έκαναν άμεσα ανάληψη. Φυσικά, μόνο οι τρεις βασικοί της σπείρας γνώριζαν τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του αρχηγού τους.

Οι 70 περιπτώσεις απάτης που έκανε η σπείρα από τον Δεκέμβριο του 2018 προσδιορίζονται γεωγραφικά στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Αιτωλοακαρνανία, την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Αττική, την Αχαΐα, την Βοιωτία, τη Δράμα, την Ηλεία, την Καρδίτσα, την Κέρκυρα, την Κεφαλληνία, τη Λέσβο, τη Λευκάδα, τη Μεσσηνία, την Πέλλα, την Πιερία, την Πρέβεζα, τη Σάμο και τα Τρίκαλα!

Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνες που έγιναν στις κατοικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά, τηλεφωνικές συνδέσεις και βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων που χρησιμοποιούσαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου κατηγορούμενοι για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτες κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά περίπτωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης