Για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, με αφορμή την παράταση μίας εβδομάδας που πήρε το lockdown, αλλά και τις αποφάσεις τις επιτροπής να ανοίξει μόνο η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να έχει αποφασιστέι ακόμα πότε θα ανοίξουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και λοιπές δραστηριότητες.
Ο κ. Γώγος επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν λίγα και αργά βήματα. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι από τα μέχρι τώρα δεδομένα φίναεται πως την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αυξημένα κρούσματα.
Σχετικά με το αν θα ανοίξουν άλλες δραστηριότητες ο κ. Γώγος ανέφερε ότι «το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει ακόμα», ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν εισηγήσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες». «Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί για τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Αλλάζει πολύ εύκολα η επιδημιολογική εικόνα», είπε χαρακτηριστικά.
Το επόμενο θέμα για επανεξέταση είναι το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, επεσήμανε ο κ. Γώγος και πρόσθεσε ότι θα συζητηθεί την άλλη βδομάδα.
Όσον αφορά τα εμβόλια, ο κ. Γώγος είπε ότι βελτιώνονται τα πράγματα και στόχος είναι μέχρι 15 Γενάρη να έχει εμβολιαστεί όλο το υγειονομικό προσωπικό.
Η Seneca Medical Group κατέκτησε 11 βραβεία στα Medical Beauty Awards 2025, σταθερή στη δέσμευσή της για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Διαθέσιμο από την Παρασκευή 5/12 έως και την Τετάρτη 7/1, με 4 καθημερινές back-2-back προβολές ταινιών - Με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια και περισσότερες από 25 ταινίες σε Α’ τηλεοπτική προβολή